Centrum Lab


Segítség a szülőknek, ha 6 év alatti gyermekét szeretné hozni vérvételre

2016-08-12

A gyermekek vérvételét megnehezíti, hogy az ő vénájuk jóval vékonyabb és érzékenyebb a felnőttekénél. Speciális tudást, tapasztalatot és hozzáállást igényel mintavételük.

Gyereksarok - Centrum-Lab a Mammut II. Bevásárlóközpontban

Kérjük a kedves szülőket, hogy amennyiben 6 év alatti gyermeküket szeretnék vérvételre hozni, minden esetben telefonon jelentkezzenek be a vizsgálatra!

 

Pár jó tanács a gyermekek vérvételéhez:

 

Magyarázza el a gyermeknek hogy mi fog történni a vérvétel során, lehetőség szerint próbálja felkészíteni a  vizsgálatra. Mondja el, hogy miért van szükség erre és mire számítson a vérvétel során. Ez különösen fontos, hiszen a szülő az első számú bizalmi forrás a gyermek számára, ezért ha őszintén elmondja a vérvétellel járó esetleges kellemetlenséget, akkor a beavatkozás során nem éri meglepetés és csalódás sem. Tehát nyugodtan mondja meg a gyermeknek, hogy egy picit fájni fog, de gyorsan túl esnek rajta és hamar elmúlik a fájdalom érzése is. Az is egy jó módszer lehet, ha megpróbálja valami olyan tevékenységhez hasonlítani például a beavatkozás hosszát, amit a gyermek ismer (pl. amíg elmondjuk a .... verset/ mondókát)

Persze azért túlzásokba ne essen és ne ijessze meg feleslegesen.

Akár el is játszhatja a vérvételt. A felkészítés legyen fokozatos, azaz már pár nappal a vizsgálat előtt beszéljen róla és többször is játssza el a folyamatot.
Amennyiben azt látja a vérvétel alatt hogy a gyermek kíváncsi arra, hogy mi történik a szúrás után, akkor nézze nyugodtan, de ha azt tapasztalja, hogy kellemetlen számára a látvány, akkor terelje el a figyelmét. Mindenképp beszéljen hozzá, meséljen neki, nyugtassa őt a szavaival.
Arra különösen figyeljen, hogy a gyermek ne érezze az Ön feszültségét, idegességét, esetleges félelmét, mert rendkívül érzékenyek és pillanatokon belül "átragadnak" a gyermekre ezek a negatív érzések.
A vérvétel után kisebb jutalmat is kaphat a gyermek, hiszen ha még a felnőtt számára is sokszor stresszes a vérvétel, akkor a gyermek még inkább feszültségként élheti meg az ismeretlen beavatkozást.

Telefonon történő időpont-egyeztetés

 

 


Értékelje a cikketHasonló bejegyzések


Vérvétel előtt (folyadék-, étel-, gyógyszer fogyasztás, a vérvételi eredményeket befolyásoló tényezők)

2016-07-20 | Az orvos utasításait feltétlenül tartsa be, pl. étkezés, vagy a vérvétel időpontja, testedzésre vonatkozó előírások, stb. A továbbiakban olvashat a vérvétel előtti folyadék-, alkohol-, gyógyszer fogyasztásról, étkezésről, testedzésről.

tovább


Mikor szükséges a vérvétel?

2016-07-20 | A szűrővizsgálatok segítségével a még lappangó, kezdetleges kóros folyamatokra  is fény derülhet, mely a kezelés eredményességét növelheti. Cikkünkben olvasható, hogy mikor, milyen esetekben érdemes, illetve ajánlatos a vérvétel, vagy egyéb laborvizsgálat.

tovább


Segítség a vérvételre jelentkezéshez (Online és telefonos jelentkezés)

2016-08-31 | Országosan 36 vérvételi helyen érhetők el a szolgáltatásaink. A vérvételi pontok nem egységesek a vérvételi/adminisztrációs díjak, valamint a vérvételi csomagjaink, akciós csomagjaink tekintetében. Az alábbi rövidke útmutatóval igyekszünk segítséget nyújtani a vérvételi hely kiválasztásában, valamint a vizsgálatra jelentkezés menetében.

tovább


Laboratóriumi szakorvosi konzultáció

2016-09-26 | Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció. Általános laboratóriumi és mikrobiológiai témában. A konzultáció tartalmazza:

tovább
Menü

  Hepatitis, HIV vizsgálat előtt!
         Fontos információk!!
                   


Amennyiben 14 év alatti gyermekét szeretné vérvételre hozni,
minden esetben telefonos bejelentkezés szükséges!


Tájéloztatjuk tisztelt Pácienseinket, hogy  technikai okok miatt az egészségpénztári kártyát átmenetileg nem áll módunkban elfogadni. Megértésüket köszönjük!


     ÁLLÁSAJÁNLAT!

8 órás laborasszisztens kollégát keresünk
Munkavégzés helye: Bp. Mammut II.
A munkavégzéshez szükséges:
- laboratóriumi általános- vagy szakasszisztensi végzettség,
- laboratóriumi gyakorlat
Munkaidő: napi 8 óra (csúsztatott munkarendben 8-20 h)

8 órás segédasszisztens kollégát keresünk
Munkavégzés helye: Bp. Mammut II.
A munkavégzéshez szükséges:
- középiskolai végzettség,
- felhasználói szintű számítógépes ismeret
Munkaidő: napi 8 óra (csúsztatott munkarendben 8-20 h)

4 órás takarító munkatársat keresünk
Munkavégzés: Bp. II. ker. Mammut II.
Munkaidő: 6-10 h

4/6/8 órás szállító kollégát keresünk
Munakavégzés helye: Budapest / Vidék
Munkaidő: 15h - 19h/10h-16h/9h-17h
A munkavégzéshez szükséges:

B Kategóriás jogosítvány
A szállítás személygépkocsival történik

Gyöngyösre keresünk 8 órás laborasszisztens kollégát.
A munkavégzéshez szükséges:

- laboratóriumi általános-, vagy szakasszisztensi végzettség
- laboratóriumi gyakorlat
- vérvételi gyakorlat
Munkaidő: 7-15 h
Gyöngyösre csak olyan munkavállalók jelentkezését várjuk, akik vállalni tudják a 24 órás ügyeletet is.Az állásokra jelentkezni kizárólag fényképes, szakmai önéletrajzzal lehet a vanek.edna[kukac]centrumlab.hu e-mail címen.
Az e-mail tárgymezőben, kérnénk a megpályázott pozíció megjelölését, valamint szíveskedjenek csatolni a végzettséget igazoló okmányok másolatát és a motivációs levelet - melyben a fizetési igény is szerepel.


Vizsgálat kereső


Közösség

Tanúsítvány

Certop_MIR-IBIR_1-HU.jpg