Centrum Lab

Egyéb kérdések, megjegyzések - Bejegyzések

close
Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy technikai okok miatt ideiglenesen a fórum nem üzemel. Ezt azt jelenti, hogy egyelőre új kérdésekre sajnos nem tudunk válaszolni, de természetesen a korábbi kérdések, válaszok továbbra is elérhetők, böngészhetők.

Megértésüket előre is köszönjük!

Centrum-Lab csapata
[9533] Hornyákné Takács Éva
2017-10-06 08:43:54
Tisztelt Doktor Úr!

Tegnap este kaptam meg a Centrumlabtól a HPV vizsgálati eredményemet.A szöveg úgy szól:
"Egyéb magas kockázatú HPV pozitiv, HPV 16 negativ, HPV 18 negatív."

Nyilván a negatívot értem de azt szeretném kérdezni,hogy a mondat első felét,hogyan értelmezzem?Most akkor találtak nálam vírust vagy nem?

Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Üdvözlettel:

Hornyákné Takács Éva

Válaszok

[9546] Dr. Sátori Anna
2017-10-06 15:17:34
Tisztelt Hölgyem!


Annyit jelent az eredmény, hogy a tesztben vizsgált HPV-típusok közül a 16-os és 18-as negatív (nem mutatható ki, nagy valószínűséggel nincs jelen), azonban a többi vizsgált, közepes és magas rizikójú HPV-típusból valamelyik pozitív (kimutatható, jelen van a szervezetben). Ezzel a teendője annyi, hogy nőgyógyászával beszélje meg a kapott leletet, illetve a nőgyógyászati kontrollvizsgálat gyakoriságát.
Előfordul, hogy a magas kockázatú HPV típus eliminálódik a szervezetből, és a későbbiekben nem okoz gondot, melyről ismételt vizsgálattal lehet meggyőződni; azonban erről nőgyógyásza döntsön!


Üdvözlettel:


Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[9514] Kántor László
2017-10-05 12:40:00
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr!
A vizsgálatok között a Flow cytometriás vizsgálat rész jelenleg üresen áll. Tervezik-e bevezetni ezeket a vizsgálatokat - Celluláris immunstatus érdekelne - esetleg más labor közreműködésével?

Válaszok

[9517] Dr. Sátori Anna
2017-10-05 14:47:53
Tisztelt Kántor László!



Jelenleg nem vehető igénybe laboratóriumunkban a kérdéses vizsgálat.
A vizsgálathoz a Synlab Podmaniczky utcai laboratóriumába kell befáradni mintavételre. Bővebb információt talál az alábbi linken:

https://www.synlab.hu/vizsgalat/cellularis-immunstatus-t-aktivalt-t-b-nk-lymphocyta-cd4-cd8-ly/


Üdvözlettel:

Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[9433] Bertus Ilona
2017-09-28 11:28:44
Tisztelt Doktornő / Tisztelt Doktor Úr!

Érdeklődni szeretnék a következő inzulinterheléses vizsgálataim eredményéről:

Éhgyomori glukóz: 4.8 mmol/l
60 perces glukoz: 5.6 mmol/ L
120 perces glukoz: 4.7 mmol/L
Inzulin: 7.4 mlU/ L
Inzulin 60 perc: 66.2 mlU/L
Inzulin 120 perc: 36.1 mlU/L
Inzulinrezisztencia (HOMA index): 1.58

Szükséges szakorvoshoz fordulnom, vagy normál tartományban vannak az értékeim?
Válaszát és segítségét előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Bertus Ilona

Válaszok

[9453] Dr. Sátori Anna
2017-09-29 17:02:52
Tisztelt Hölgyem!



A leírt eredmények nem utalnak IR fennállására.
Azonban kérje ki orvosa véleményét is a lelettel kapcsolatban, aki az ön teljes ismeretében pontosabb értékelést nyújthat.



Üdvözlettel:

Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[9367] Pap Mária
2017-09-22 13:06:33
Tisztelt Doktornő!
Írtak fel gyógyszert, Sumetrolim-t, 5 napig kellett szednem, egy hét múlva tenyésztés. Ma jött meg az eredmény, negatív a lelet. Gondolom, akkor az első tenyésztés eredménye fals volt. Mindenesetre a tanulság, h nagyon oda kell figyelni, nem tudom, hol lehetett a hiba, de nagyon rossz heteim voltak emiatt. Az tény, h jó pár óra eltelt, míg beért a vizelet, hűtve nem volt addig. Egyébként az első két eredmény csíraszámban megegyezett /10.5/, meg a baktérium nevében, de az elsőnél ott volt, h multirezisztens, és ESBL. Enyhe felfázásos tüneteim voltak tőle. Köszönöm, hogy foglalkozott a problémámmal. Azt még megemlíteném az oldalon, h nem az Önök laborja végezte a vizsgálatot, csak ezen az oldalon találtam fórumot.
[9362] HARASZTI MÓNIKA
2017-09-21 21:11:05
Az édesanyámnak a vérvétel kapcsán rossz eredménye lett.
Pontosan melyik azt nem mondta meg.
A körzeti orvos széklet minta leadását kérte.
Annyit tudok az állapotáról:
nem láza
nincs hányingere
nincs hasmenése.

Egy éve volt neki viszonylag komoly epegyulladása,egy hétig kórházba volt,infúzós kezelést kapott akkor fogyott kb.5-8kg. Figyel azóta a táplálkozására,valamennyit hízott is vissza.

Vérnyomásra szed betaloc zok tabletát,meg Coverexet.


Milyen betegségek kapcsán kérnek ilyen vizsgálatot?

Válaszukat _előre is köszönöm.

Válaszok

[9380] dr. Papp Enikő
2017-09-25 10:53:32
Tisztelt Asszonyom!

Valószínűleg vérszegénységet állapítottak meg édesanyjánál. Ezért valamilyen vérzésforrást indokolt keresni. A gyomor-bélrendszeri vérzésnél, melyek hátterében gyomorfekély, gyulladásos bélbetegségek, polip, tumor állhatnak, a székletmintában keressük ennek nyomát. Ezért háromszori mintavétel szükséges a biztonság kedvéért. Ha pozitív az eredmény, valószínűleg tükrözéses vizsgálattal kell tovább keresni a vérzés forrását.

Üdvözlettel: dr. Papp Enikő
laboratóriumi szakorvos
[9312] Kántor László
2017-09-19 10:49:05
A CH50 vizsgálatról nem írják, mit foglal magában. Az csak a C3 és C4 vizsgálattal együtt értékelhető. Ezeket a C3 és C4 vizsgálatokat ugye külön kell megrendelni, mert a CH50 nem foglalja magában?

Válaszok

[9315] dr. Papp Enikő
2017-09-19 11:56:27
Tisztelt Uram!

A CH50 teszt a fertőzések elleni egyik védelmi rendszer, a komplementrendszer működését összességében vizsgáló funkcionális teszt. (Azt az aktivitást jelzi, melynél az érzékenyített vörösvértestek 50%-a hemolizál.) Értéke akut gyulladásokban emelkedik, autoimmun betegségekben, immunkomplex képződéssel járó állapotokban, veleszületett komplement hiányban csökken. De nem mondja meg, ezekben az esetekben mely összetevő érintett. A C3 és C4 vizsgálat a két kulcsszereppel bíró komplement faktor szintjét vizsgálja, az esetlegesen fennálló immunbetegség aktivitását leginkább e két faktor szintjének változásából (csökkenéséből) lehet megítélni. A három vizsgálatot külön-külön kell megrendelni.

Üdvözlettel: dr. Papp Enikő
laboratóriumi szakorvos
[9287] Pap Mária
2017-09-16 10:04:23
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

A vizelettenyésztésem ESBL-t termelő multirezisztens E. Colit mutatott ki. Nagyon elkeseredtem, de 2 hét múlva, pusztán kíváncsiságból új tenyésztést végeztettem. Ennek eredménye "sima" E. Coli. Szinte minden gyógyszer hatásos rá, így fel is írtak rá. Jövő héten újabb kontroll vizeletem lesz. A kérdésem az, hogyan lehetséges a két különböző eredmény? Esetleg a helytelen tárolás a minta megérkezéséig előidézhet ilyet?
Köszönöm a válaszát!

Válaszok

[9335] Dr. Szentandrássy Julia
2017-09-20 13:24:02
A vizelettenyésztés értékelésénél első feladat az, hogy megállapítsuk,
van-e fehérvérsejt a vizeletben. A tenyésztési eredmény - bármilyen
baktérium is legyen az eredmény - csak akkor releváns, ha a vizeletben
kóros mennyiségű fehérvérsejt található. Ezen felül nem lényegtelen a
csiraszám sem / hogy mennyi baktérium van a vizeletben /, bár E.coli
esetében a kis csiraszám is / pl. 10.2 / is jelezhet kórokozót. A
vizeletminták szállítása miatt gyakran megnő az idő, ami alatt a minta
nem kerül táptalajra oltásra, ezáltal a kolonizáló flóra
kitenyészésével számolni kell. Az Ön esetében két lehetőség van arra,
hogy a kitenyészett kórokozó ennyire különböző: 1. az egyik eredmény
kórokozót jelez, a másik eredmény viszont kolonizáló baktériumot. 2.
laboratóriumi technikai ok, amikor is a mintát szennyező egyéb
baktériumoktól nem lett megfelelően megtisztítva a minta, ezáltal több
fajta baktérium együttes rezisztenciáját adták meg, amikor is az
érzékeny tartomány jelentősen csökkenhet. Most már csak az lenne a
kérdésem, hogy van-e jellegzetes hólyaghurutra utaló panasz. Ha nincs
panasz, egyik baktérium kórokozó volta sem valószínű. Ha van
jellegzetes panasz, a Monural antibiotikumot javaslom / csak egyetlen
adagot kell bevenni /. Nem komplikált hugyuti fertőzésnél ugyanis nem
szükséges a tenyésztés.


Dr. Szentandrássy Julia
[9204] Ágnes
2017-09-10 18:42:44
Tisztelt Labor!

Az Ana, Ena értékek mit jelentenek, és milyen betegséget fognak kideríteni?
Melyiket kell és mi a különbség?
ANA (ELISA) + ENA szűrés
ANA (Hep-2) mintázat/titer
ENA (7 paraméter)

Illetve hogy Önöknél a fruktózérzékenység vizsgálatára a fruktóz ( szeminális plazma) a megfelelő választás?

Várom válaszukat!

Válaszok

[9233] dr Papp Enikő
2017-09-12 15:51:11
Tisztelt Hölgyem!

Az ANA és ENA vizsgálatok elsősorban autoimmun eredetű betegségek (SLE, reumatoid arthritis, PM/DM, kevert kötőszöveti betegség, Sjögren szindróma, szisztémás szklerózis) diagnosztikájában használatosak. Kétféle módszerrel detektálják a szervezet saját anyagai ellen termelődött autoantitesteket, sejtkultúrában mikroszkóppal és laborautomatával szérummintából. A kettő együtt biztosít megbízható eredményt. Ezért célszerű a két vizsgálat kombinációja, ANA (ELISA) + ENA szűrés és ANA (Hep-2) mintázat/titer. Pozitivitás esetén további pontosítás lehetséges az ENA (7 paraméter) teszt segítségével.

A fruktóz felszívódási zavar vizsgálatára a hidrogén kilégzési teszt vizsgálata szolgál, az Ön által kérdezett paramétert férfi meddőség esetén mérjük.

Üdvözlettel: dr. Papp Enikő
laboratóriumi szakorvos
[9151] Jáhner Eszter
2017-09-06 11:27:47
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

15 éves lányomnál ultrahang vizsgálat során cisztákat találtak a petefészekben. Pajzsmirigy és IR vizsgálatokat végeztek, ezeknél mindent rendben találtak.
A hormonvizsgálathoz kapcsolódóan lenne kérdésem
A menstruáció 3. napján végezték.
Az FSH érték 4,9 IU/L az LH pedig 8,3 IU/L
Úgy tűnik, hogy ezek a referencia értékeknek megfelelnek, de az egymáshoz való arányuk nem jó.
Azt olvastam, hogy 1:1 kellene, illetve a LH nem haladhatja meg az FSH értékét.
Valóban így van-e , és esetükben ez a dupla LH érték jelenthet-e PCOS -t akkor is, ha nincs inzulinrezisztencia.

Köszönettel
Eszter

Válaszok

[9174] dr Papp Enikő
2017-09-07 12:58:33
Tisztelt Hölgyem!

Ebben a korban még nem stabilak a hormonszintek egészséges kamaszlányokban sem és policisztás ovárium képe is gyakran megfigyelhető a szindróma jelenléte nélkül átmenetileg. Az LH/FSH arány1:1-től eltérő volta sem abszolút kritérium a PCOS jelenlétére. Számos egyéb klinikai és laboratóriumi tünet szükséges ahhoz, a hogy a diagnózis kimondható legyen. (ciklusok hossza, androgén hormonok szintje és ennek klinikai megjelenése,stb). Ezeket a kezelő orvos tudja egységes klinikai képként kezelni. Ezért egy laboratóriumi lelet nem definitív értékű. Ha az orvos egyébként mindent rendben talált, akkor megnyugodhat. Későbbi kontrollok során valószínűleg rendeződik ez a lelet is.

Üdvözlettel: dr. Papp Enikő
laboratóriumi szakorvos
[9114] Berkics Gàbornè
2017-09-01 11:36:53
Jò napot kedves doktornő Ùr!

Szeretnèk meg tudni hogy ez az eredmèny mit nèztek ès milyen lett az eredmèny? HCG 2.00 mUI/ml
Köszönöm elöre is vàlaszàt.

Válaszok

[9134] Dr. Sátori Anna
2017-09-04 11:43:14
Tisztelt Berkics Gáborné!


A hCG vizsgálatot hölgyek esetén többnyire terhesség fennállásának kiderítésére használjuk; a leírt érték alacsony, terhesség ez alapján nem áll fenn, vagy csak éppen túl korán történt a tesztelés.
Emellett a hCG tumormarkerként is használatos, ún. csírasejtes tumorok adhatnak emelkedett értéket.

Azt javaslom, kérje ki orvosa véleményét a lelettel kapcsolatban, aki ismervén a vizsgálat indokát, pontosabb választ nyújthat.


Üdvözlettel:

Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[9082] Dr. Gecsényi Györgyi
2017-08-29 22:43:46
Tisztelt Doktor úr/Doktornő!

Állandó fáradékonyság, alvásproblémák, hízás, gyengeség és alacsony hemoglobin szint miatt orvosom laborvizsgálatot kért. A B12 szint jelentősen alacsony (90 pmol/L) értéket képivsel, és a kortizol 125 nmol/L értéke tűnik alacsonynak a megadott referencia tartomány (185-624) mellett. Ez az alacsony kortizol szint magyarázhatja a gyakori fejfájást, állandó fáradékonyságot, alvásproblémákat és a hízást?

Válaszukat előre is köszönöm,

Györgyi

Válaszok

[9087] Dr. Sátori Anna
2017-08-30 10:02:46
Kedves Györgyi!


Ha kevés kortizol termelődik a szervezetben, az valóban részben járhat az ön által említett tünetekkel, panaszokkal. Azonban más tényezők is szerepet játszhatnak benne (pl. pajzsmirigy-problémák), melyet ki kell vizsgálni. Emellett pedig annak eldöntésére, hogy a kortizolból ténylegesen kevesebb választódik-e el, illetve ez milyen okból, eredettel történik, további vizsgálatok elvégzésére van szükség.
Így mindenképpen azt javaslom, várja meg orvosa értékelését az eredményekre vonatkozólag, aki eldöntheti a továbbiakat (egyéb vizsgálatok, endokrinológus felkeresése).


Tisztelettel:


Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[9036] Gömöri Balázs
2017-08-28 11:25:55
Tisztelt Doktornő!

Vérvizsgálatról érdeklődnék, mely különböző vitamin-és nyomelem szinteket mérne. Ezek a következőek: B2, B6, B12, D3, Zn, Réz. Kérem válaszlevelében küldje el számomra az árakat és a vállalt határidőt is!

Üdvözlettel,
Gömöri Balázs

Válaszok

[9090] Csákiné Szabó Adrienne
2017-08-30 11:27:58
Kedves Balázs!

Az Ön által kérdezett vizsgálatok árai és leletkiadási ideje:

-B12 vitamin: 2.600.-Ft (leletkiadási idő: 24 óra)
-D-vitamin (Total 25-OH D-vitamin): 3.200.-Ft (leletkiadási idő: 24 óra)
-Cink (Zn): 6.000.-Ft (leletkiadási idő: 22 nap)
-Réz (Cu): 6.000.-Ft (leletkiadási idő: 18 nap)

A leletkiadási határidő a minták átvételétől érvényes és a napok munkanapokban értendőek!

A laborvizsgálatok díján felül vérvételi és adminisztrációs díjat számítunk fel, az egyes vérvételi pontok esetében eltérő mértékben!

Vizsgálatok árairól és a vérvételi pontjainkról honlapunkon tájékozódhat.

Várjuk Önt szeretettel.

Üdvözlettel:

Csákiné Szabó Adrienne
irodavezető
[8730] Ressinka Imre
2017-08-06 04:18:52
Tisztelt laboratórium!

Kalprotektin tesztet szeretnék végeztetni, és ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy a székletmintát mikori székletből kell leadni, közvetlenül a friss székletből kell-e adni a mintát, vagy lehet pl. előző napi székletet is leadni ha a mintát a leadásig az ember pl. hűtőben tárolja. Egyáltalán hány órás mintát célszerű leadni, illetve, ha a minta nem azonnali vételből származik, akkor szükség van-e annak hűtésére a leadásig, vagy valami más eljárásra, hogy a kalprotektin teszt eredménye hiteles legyen....... Üdvözlettel - Imre

Válaszok

[8751] dr Papp Enikő
2017-08-07 15:47:07
Tisztelt Uram!

A kalprotektin teszthez szükséges mintát laboratóriumunkba vagy vérvételi pontjainkra eljuttathatja gyógyszertárban kapható széklet mintavételi tartályban. Ha aznap nem lehetséges leadni, akkor 2-8 Celsius fokos hűtőben még 2 napig tárolható.

Üdvözlettel: dr Papp Enikő
laboratóriumi szakorvos
[8722] Csordás Gáborné
2017-08-04 15:43:14
A candida baktérium szürése vérvétellel mennyibe kerül?
Válaszát köszönöm!

Válaszok

[8746] Dr. Sátori Anna
2017-08-07 13:12:48
Tisztelt Csordás Gáborné!


Candida kimutatást laboratóriumunk nem végez.



Üdvözlettel:


Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[8500] Faragó Brigitta
2017-07-19 07:07:22
Tisztelt Laboratórium!

A napokban voltam vérvételen, általános vizsgálat gyanánt, a doktornő rápillantva annyit mondott, hogy tökéletes. Otthon jobban szemügyrevéve találtam a következőt a TSH alatt: "Megjegyzés hormon REFERENCIA TARTOMÁNY VÁLTOZÁS !!!". A TSH-val semmi gond nincs, 1.670. Azonban már másfél éve szedek új fogamzásgátló tablettát és egyre több hajszálér mutatkozik a combomon, illetve egyre rondábbak, ugyanakkor elkezdtem hízni is tőle, de csak minimálisan. Emelett sajnos dohányzok is. Összefüggésbe hozhatóak ezek a dolgok?

Mielőbbi válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Brigitta

Válaszok

[8704] Dr. Sátori Anna
2017-08-03 12:38:10
Kedves Brigitta!


A fogamzásgátló szedése és a dohányzás fokozhatja az érrendszeri, véralvadási rendellenességek kockázatát. Hormonális okokból emellett súlygyarapodást is okozhatnak bizonyos szerek, bár az új generációs készítményekre ez már kevésbé jellemző.

Azt javaslom, kérje ki nőgyógyásza véleményét mindenképpen, aki az ön teljes ismeretében pontosabb választ nyújthat kérdéseire.


Tisztelettel:


Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[8390] Nóri
2017-07-09 19:46:50
Tisztelt doktornő!

Gyomorproblémáim miatt a GastroPanel vizsgálatot néztem ki.
Ez mit fog kimutatni?

Ez mellé az enzimeket, gluténérzékenység értékeket is kell nézetni vagy kimutatja ez is?

Köszönöm válaszát!

Válaszok

[8399] dr Papp Enikő
2017-07-10 15:18:39
Kedves Nóri!

A gastropanel része a Helicobacter IgG vizsgálat, mely a gyomor- és nyombélfekélyben valamint a refluxbetegségben szerepet játszó baktérium kimutatását szolgálja, a sósavtermelésért felelős gasztrin hormon vizsgálata, valamint a gyomornyálkahártya által termelt fehérjebontó enzim, a pepszinogén meghatározása. Előbbi kettő inkább fokozott sósavtermelést okoz, utóbbi csökkent volta emésztési panaszokat okozhat, illetve utalhat krónikus gyomornyálkahártya gyulladásra. Gluténérzékenységet, enzimszinteket nem tartalmaz. A gluténérzékenység inkább bélproblémákat és felszívódási zavarokat okozhat.
Azt a tTg IgA, IgG és az EMA IgA IgG vizsgálat szűri. Célszerűbb lenne gasztroenterológiai konzultáció után célzott laboratóriumi vizsgálatokat végeztetni panaszai, tünetei fényében.

Üdvözlettel: dr Papp Enikő
laboratóriumi szakorvos.
[8342] Orosz Éva
2017-07-04 09:48:06
Tisztelt Laboratórium!

Térdben talált folyadékkal miatt lenne szükségem vérvizsgálatra, a kérdésem az lenne, hogy van-e Önöknek olyan vérvizsgálat ami kifejezetten ízülethez problémáknál lehet hasznos?

Köszönettel,
Orosz Éva

Válaszok

[8356] dr Papp Enikő
2017-07-05 14:51:59
Tisztelt Hölgyem!

Izületi betegség gyanújánál először érdemes általános szűrővizsgálatokkal gyulladásos folyamat jeleit keresni. Vérkép, vizelet, CRP, húgysav, összfehérje, albumin és reumatoid kórképekre szűrő RF és anti-CCP vizsgálatokat javasolnám. Ezek később kiegészíthetők speciális immunológiai vizsgálatokkal, ha szükséges. Izületi folyadék vizsgálatát nem végezzük.

Üdvözlettel: dr Papp Enikő
laboratóriumi szakorvos
[8265] Viktória
2017-06-27 00:45:34
Tisztelt Laboratorium!

Kérdésem, hogy az AMH hormon vizsgálat eredménye körülbelül mennyi idő?

Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Viktória

Válaszok

[8267] dr Papp Enikő
2017-06-27 09:27:45
Kedves Viktória!

Az AMH leletkiadási ideje 5 munkanap, a vizsgálat ára 5000 Ft. Levételi ideje független a ciklustól. On-line jelentkezés esetén 5% kedvezményt biztosítunk. Szeretettel várjuk.

dr. Papp Enikő
laboratóriumi szakorvos
[8195] janjan
2017-06-20 20:53:26
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!

Mit jelent ha koponya MR leleten az áll, hogy
- enyhén asszimetrikus agykamrarendszer,
- normális áramlású, enyhén asszimetrikus duralis sinusok.

Van okom aggodalomra?

Nagyon sokat fáj a fejem, a bal szemem, és sokszor bizsereg/zsibbad a bal lábam.

Köszönettel várom mielőbbi válaszát,
Jana

Válaszok

[8203] Dr. Papp Enikő
2017-06-21 11:17:09
Kedves Jana!

A leírt leletek értékelése kizárólag a beutaló neurológus vagy a radiológus szakorvos kompetenciája, aki az Ön vizsgálata során tüneteivel, panaszaival és egyéb vizsgálati eredményeivel együtt tud releváns diagnózist nyújtani.
Jó egészséget kívánva:

dr Papp Enikő
laboratóriumi szakorvos
[8147] Raffai Szonja
2017-06-18 13:51:17
Tisztelt
Uram,
Kedves dr.Juhász Attila,
Kedves Attila

Válaszok

[8785] Dr. Juhász Attila
2017-08-09 12:19:20
Tisztelt Hölgyem,
Kedves Raffai Szonja,
Kedves Szonja,

Örülök. :-)

Üdvözlettel:
Dr. J.A.
[8126] Zsu
2017-06-14 09:10:19
Kedves Doktornő/Doktor Úr!

A kérdésem a vérvétel előtti gyógyszerszedéssel lenne kapcsolatos.

-Rendszeresen szedek Letroxot és Concort. Ezeket a gyógyszereket bevehetem reggel a vérvétel előtt?

-Ha vasat szedek, akkor annak szedését mennyi idővel a vérvétel előtt kell abbahagyni, hogy a vassal kapcsolatos érték reális legyen?

Köszönöm szépen!

Válaszok

[8179] Dr. Sátori Anna
2017-06-20 13:35:17
Kedves Zsu!


Rendszeresen szedett gyógyszereket a vérvétel előtt be lehet venni. A pajzsmirigy-gyógyszert azonban lehetőség szerint csak a mintavétel után szedje be, mert ez befolyásolhatja a mért eredményeket.
Az aktuális vas-szintet számos tényező befolyásolja, nem csupán a tény, hogy szed-e bármilyen étrendkiegészítőt, vitamint stb. Így nem érdemes magában vas-szintet nézetni. Javasolt mellé transzferrint és ferritint, vérképet is mérni, így kapható komplex kép a vasanyagcseréről.


Tisztelettel:



Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[8108] Ágnes
2017-06-13 08:38:11
Tisztelt Doktor nő, Doktor úr!

Tisztelettel kérem, hogy értékeljék a következő terheléses cukor eredményem.

Glükóz 0' 5, 2 mmol/L
Glükóz 60' 6,7
Glükóz 120 ' 6,8

Inzulin 0' 3,9 mIU/L
Inzulin 60' 17,8 mIU/L
Inzulin 120 ' 23,7 mIU/L

Köszönettel,
Ágnes

Válaszok

[8120] Dr. Sátori Anna
2017-06-13 15:10:43
Kedves Ágnes!


Bár az értékek nem magasak, de az egyre emelkedő tendenciájú inzulinszintek miatt felmerül inzulinrezisztencia gyanúja.
Azt javaslom, kérje ki endokrinológus szakorvos véleményét a lelettel kapcsolatban, aki figyelembe véve kórelőzményét, panaszait, tüneteit ( a vizsgálat indoka?) személyre szabott értékelést nyújthat.
Emellett, szükség esetén a megfelelő terápiát is előírhatja.



Tisztelettel:


Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[8089] Kiss Irma
2017-06-12 08:55:43
Tisztelt Labor !
Kérem szíveskedjenek válaszolni, hogy mire utalhatnak a következő véreredmények?
Vas: 24,80,
Trf: 2,81
Trf. szat: 34,42,
Ferritin: 40,50
STrfR: 1,15
B12 vitamin : 217,10
Fólsav: 13,91
sTSH: 2,060
fT4: 13.9
fT3: 4,3
25-OH-D-Vit.: 60.2*
ASO: 93,
CRP: <0,50, Nátrium: 139, Kálium: 4.5, Klorid: 104, TCa: 2,37, Mg: 0,85, Foszfát: 1,30, Glükóz: 4,8, Urea: 3,8, Kreatinin: 69, GFR(EPI): >90, Húgysav: 304, TBil: 18,2, kBil:6,9, tprotein: 66, Albumin: 45, CK: 155, GOT: 19, LDH: 206, GPT: 15, GGT: 11, AP: 52, Kolinészter:5,60, Amiláz: 69, Lipáz: 43, Triglicrid: 0,8, Koleszterin: 3,5, HDL-C: 1,6, LDL-C direkt: 1,8, FVS: 8,46, VVT: 4,64, HGB: 143, HTC0.420, MCV: 90.8, THR: 266, MPV: 7.2, PDW: 54,1, LYMP:26.6, MONO: 5.7, EOS: 1.1, BASO: % 0,1, NEUT: 5.63, MPXI: -22,1*
Várom mielőbbi válaszukat: Tisztelettel: Kiss Irma

Válaszok

[8288] dr Papp Enikő
2017-06-28 11:13:54
Tisztelt Asszonyom!

A vizsgálatok eredménye teljesen normális, semmi nem utal eltérésre. Ha csak szűrővizsgálat volt, megnyugodhat. Ha valami okból rendelték, azt kezelőorvosával kell megbeszélnie a panaszok, tünetek fényében. Ezek a paraméterek nem mutatnak semmilyen vizsgált szerv működésében rendellenességet. Egyedül a D-vitamin szintje alacsonyabb kicsit.

Üdvözlettel: dr. Papp Enikő
laboratóriumi szakorvos
[8023] Barsi Tamás Józsefné
2017-06-01 10:05:41
Tisztelt Labor !

Kanyaróval kapcsolatos ellenanyagszint vizsgálatot szeretnék végeztetni. Pakson lakom.
Mi a teendőm ezzel kapcsolatosan?

Köszönettel: Barsi Tamásné

Válaszok

[8025] Dr. Sátori Anna
2017-06-01 15:35:56
Tisztelt Barsi Tamásné!


A vizsgálatot az Országos Epidemiológiai Központ végzi, így érdemes náluk érdeklődni efelől.



Üdvözlettel:


Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[7968] Kovács Bernadett
2017-05-28 09:00:32
Tisztelt Labor!

Vérvételből hogyan állapítható meg, hogy van valamilyen fertőzés?

Köszönettel

Válaszok

[7996] Dr. Juhász Attila
2017-05-30 13:23:44
Tisztelt Hölgyem,
Kedves Bernadett,

Vírusfertőzésekre általában szerológia.
Bakteriálisra szerológia, tenyésztés vagy PCR.
Gombára tenyésztés.
Attól függ milyen fertőzés, melyik szerv/testrész, milyen tünetek, milyen stádium.
Konzultáljon előbb tüneteinek megfelelő orvossal.

Tisztelettel:
Dr. Juhász Attila
laboratóriumi szakorvos
[7961] Csenge
2017-05-26 09:33:44
Tisztelt Doktornő!

Jelenleg 21 hetes terhes vagyok és a tegnapi napon a kérésem ellenére egy csak közepesen átsütött hamburgerpogácsát hoztak ki nekem. Sajnos már a felét megettem, mire észrevettem, hogy rózsaszín volt a hús belseje (marha, darált). Milyen vizsgálatot javasol erre az esetre, listeria, toxoplasma kimutatásra van lehetőség, és ha igen mennyi idő elteltével érdemes vérvételre menni? A terhesség elején nem voltam ilyen vizsgálaton, tehát értékek összehasonlítására nincs lehetőség.

Köszönöm válaszát, egy aggódó kismama

Válaszok

[7990] Dr. Szentandrássy Julia
2017-05-29 16:54:08
Listeria szempontjából a hüvelyben való baktérium hordozásnak van jelentősége, ami nem függ össze az elfogyasztott hamburgerrel. Megelőzésként hüvelyből kimutatható tenyésztéssel a Listeria. / A magzat Listeriával való fertőződése a szülőutakon való áthaladáskor történhet. / Jelen helyzetben a Toxoplasma szerológiai vizsgálatot ajánlom, 2 időpontban; az 1. vizsgálatot jelenleg, a 2. vizsgálatot 3 hét múlva kellene végeztetni. A vizsgálatkéréskor a fertőződés lehetőségét kérem, szíveskedjék jelezni !


Dr. Szentandrássy Julia
[7951] Évi
2017-05-25 12:01:56
Kedves Hölgyem/Uram!

Jelentkeztem Önökhöz sima vérvételre, de elfelejtettem telefonon megkérdezni a vizsgálat árát. Szeretnék ebben segítséget kérni.

Nagyon köszönöm, üdvözlettel:

Évi

Válaszok

[7960] Csákiné Szabó Adrienne
2017-05-26 08:53:05
Kedves Évi!

Kérem írja meg nekünk az info[kukac]centrumlab.hu e-mail címre, hogy pontosan milyen vizsgálatokat szeretne elvégeztetni és természetesen elküldjük Önnek árajánlatunkat.

Várjuk mielőbbi jelentkezését.

Üdvözlettel:

Csákiné Szabó Adrienne
irodavezető
[7768] Attila
2017-05-10 15:20:17
Kedves Doktornő!

Ezt én is így gondolnám ahogy Ön is, de a kedvesem most gyógyult ki egy HPV fertőzésből és szeretné tudni, hogy visszatudom- e fertőzni!? Azt mondta neki az orvosa, hogy a HPV-t ide-oda adogathatjuk egymásnak. Ezért szeretné tudni hogy velem mi a helyzet!?
Akkor hogyan lehetne megnyugtató megoldás találni erre?

Köszönöm a válaszát!

Válaszok

[7795] Dr. Juhász Attila
2017-05-14 20:38:48
Tisztelt Uram,
Kedves Attila,

Adassa be barátnőjének a HPV vakcinát.
vagy óvszer,

Tsisztelettel:
Dr. Juhász ATtila
laboratóriumi szakorvos
[7753] Mária
2017-05-09 06:25:07
Kérdésem a következő: édesanyámmal önöknél jártunk tumormarker vizsgálaton.
Előzményei: emelkedett cukorértékek az utóbbi időben, rossz májfunkció értékek, jelentős fogyás, rossz közérzet, egy hónapon belül egyszeri hányás és alhasi fájdalmak, véres vizelet.. Édesanyám több éve (7 éve) szteroidokat szed autoimmun rheumatoid arthitis miatt.
A lelet szerint AFP 6,3 HE4 103 , ROMA score 19,399 postmenopauza miatt alacsony kockázat, minden mástumormarker normál tartományban.

Önök szerint milyen további vizsgálatokat végezzünk el, felmerülhet-e mégis a petefészekrák vagy inkább a máj érintettsége?

Válaszukat előre is köszönöm,

üdv.

Kinga

Válaszok

[7767] Dr. Sátori Anna
2017-05-10 14:07:02
Kedves Kinga!


A panaszok, eltérések kapcsán azt javaslom, édesanyja vegyen részt egy alapos belgyógyászati kivizsgáláson. Ezáltal tisztázható lesz, mi okozta a kapott értékeket, valamint az is, milyen további vizsgálatokra van még szükség az okok kiderítéséhez.
Rák kizárása önmagában laboratóriumi paraméterek eredménye alapján nem lehetséges, mint ahogyan egy pozitív tumormarker sem jelenti, hogy feltétlenül rosszindulatú folyamat húzódik meg a háttérben. Ezért nagyon fontos a személyre szabott értékelés.



Tisztelettel:

Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[7751] Attila
2017-05-08 21:22:46
Kedves Doktornő!

Köszönöm a válaszát!
Ezt én is így gondolnám ahogy Ön is, de a kedvesem most gyógyult ki egy HPV fertőzésből és szeretné tudni, hogy visszatudom- e fertőzni!? Azt mondta neki az orvosa, hogy a HPV-t ide-oda adogathatjuk egymásnak. Ezért szeretné tudni hogy velem mi a helyzet!?
Akkor hogyan lehetne megnyugtatni őt?
Köszönöm!
[7731] Attila
2017-05-05 18:34:39
Tiszzelt Centrumlab!

HPV teszt elvégzése férfiaknál hogyan történhet? Gondolom a házi tesztjük nem alkalmas erre?
Köszönöm!

Válaszok

[7748] Dr. Szentandrássy Julia
2017-05-08 15:08:35
A kérdésére a korrekt, részletes választ az interneten : HPV and Men - CDC Fact Sheet / PDF / találja meg. Röviden: Férfiaknál nincs értelme HPV tesztet végeztetni


Dr. Szentandrássy Julia
[7696] Takács-Iván Zsófia
2017-05-02 20:03:37
Tisztelt Címzett,

beutaló nélkül szeretnék elmenni colikália szűrésre, terheléses inzulin szint mérésre, megnézetném a kortizol szintem is. Érdeklődtem telefonon a helyileg legközelebb eső labortól az árakról, és azt mondták, hogy minden egyes "tétel" után van vérvételi díj. Ez valóban így van?
Azaz adjak hozzá még 1000 forintot a colikália, inzulin és kortizol árához?

Válaszok

[7698] Csákiné Szabó Adrienne
2017-05-03 09:58:14
Kedves Zsófia!

A vérvételi és adminisztrációs díj csak egyszer költség, mely az Ön által kiválasztott vizsgálatok végösszegéhez adódik hozzá. Ez a költség vérvételi pontonként változó 700.-Ft és 2.500.-Ft között van.

Amennyiben szeretné tudni, hogy az Önhöz legközelebb eső vérvételi ponton milyen adminisztrációs költség van, akkor az alábbi linken tájékozódhat.

https://centrumlab.hu/verveteli-helyek-osszesito

Honlapunkon tud időpontot foglalni a -Vizsgálatra jelentkezés- menüpont alatt (vastagabb kék színnel feltüntetett vérvételi pontjainkon). Online foglalásnál 5% kedvezményt adunk vizsgálatok áraiból (kivéve akciós csomag), de természetesen telefonon is megoldható az időpont kérés. Ebben az esetben kérem hívja fel az Ön által kiválasztott vérvételi pont mellett feltüntetett telefonszámot és ott a kolléganőkkel egyeztetni tud a megfelelő időpont kiválasztásában.

Várjuk szeretettel.

Üdvözlettel:

Csákiné Szabó Adrienne
irodavezető
[7694] Csilla
2017-05-02 17:36:34
Jó napot!

A fruktoz érzékenyséet miből lehet kimutatni?

Köszönöm

Válaszok

[7718] Dr. Sátori Anna
2017-05-05 10:51:44
Kedves Csilla!


Kilégzési teszttel mutatható ki, melyet belgyógyászaton, gasztroenterológián lehet igénybe venni.


Tisztelettel:


Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[7634] B.Judit
2017-04-25 14:14:58
Tisztelt Doktor Úr Doktornő!

kislányom kalprotektin értéke 163 lett.
A vizsgálat a kivörösödött testnyílások miatt volt szükséges, mert a szokásos vér és karcolásminta negatív allergiatesztet eredményezett, és tovább akartunk kutatkodni. Kérdésem először is, hogy lehet-e, hogy mégis a tej okozza nála ezt az 163-as értéket és a gyulladást?

Második kérdésem, hogy befolyásolhatta-e a tesztet, hogy hányás-hasmenés betegség után első kemény székletből vettünk mintát?

köszönettel,
B.Judit

Válaszok

[7667] Dr. Sátori Anna
2017-04-27 14:06:26
Kedves Judit!


A kalprotektin eredménye gyulladásos bélbetegségek esetén pozitív értéket adhat, minél magasabb az érték, annál aktívabb a gyulladásos állapot. Hogy mi váltja ki a gyulladást (tej vagy más), az ebből eredményből nem eldönthető.

Azt javaslom, kérjék ki a kezelőorvos véleményét a lelettel kapcsolatban, aki kislányuk teljes ismeretében pontos értékelést nyújthat.


Tisztelettel:

Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[7597] Somogyi Zsófi
2017-04-21 19:00:51
Tisztelt Illetékes!

Prolaktin szint mérése végett mennék vérvételre délelőtt. Szabad előtte ennem/innom?

Köszönettel: S. Zsófi

Válaszok

[7630] Dr. Sátori Anna
2017-04-25 12:40:31
Kedves Zsófi!


Általános laboratóriumi javaslat, hogy a vérvételek éhgyomorra történjenek; akár mert az előzetes étkezés megváltoztatja a mérés eredményét, akár méréstechnikai szempontból.
Utóbbiak közé tartozik a prolaktin is; azaz lehetőség szerint előtte ne étkezzen, de ha ez nem megoldható, akkor csak könnyű, alacsony kalóriatartalmú étkeket fogyasszon. Viszont fontos, hogy a mintavétel előtt bőségesen igyon szénsavmentes vizet.


Tisztelettel:

Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[7548] Szabó László
2017-04-19 05:50:03
Kedves Doktornő/úr/!
Ha én azt gondolom, hogy a kanyaró védőoltást nem jól adták be /semmi nyom a karomon, a szúrás sem fájt/, a vérvétel kimutatja az ellenanyag hiányát vagy meglétét? Romániába utazom nemsokára, és féltem az pici unokáimat,. Sürgős!
Szabó László

Válaszok

[7578] Dr. Szentandrássy Julia
2017-04-20 15:57:09
Az, hogy nincs az oltásnak nyoma a kar bőrén, ill. hogy a szúrás nem fájt - nem jelenti azt, hogy az oltás nem sikerült. Az viszont igaz, hogy amennyiben csak 1 oltást kapott, a védettsége bizonytalan. A védő ellenanyag jelenléte, megfelelő, vagy nem megfelelő szintje, esetleg hiánya kimutatható. A vizsgálatot az Országos Epidemiológiai Központban végzik - vérből.


Dr. Szentandrássy Julia
[7523] Elza
2017-04-18 07:55:04
Jó napot! A 21.napon vett vérvétel ösztarido: 430,0 pmol/L progreszteron 40,7 nmol/L az Önök laborjàban ez megfelelő érték vagy sem?

Köszönöm

Válaszok

[7539] Dr. Sátori Anna
2017-04-18 15:44:26
Kedves Elza!


Ez már feltételezhetően a ciklus luteális szakasza, így igen, a leírt értékek megfelelőek.



Tisztelettel:


Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[7521] Elza
2017-04-18 07:23:54
Jó napot! A 21.napon vett vérvétel ösztarido: 430,0 pmol/L progreszteron 40,7 nmol/L az Önök laborjàban ez megfelelő érték vagy sem?

Köszönöm

Válaszok

[7538] Dr. Sátori Anna
2017-04-18 15:44:02
Kedves Elza!


Ez már feltételezhetően a ciklus luteális szakasza, így igen, a leírt értékek megfelelőek.



Tisztelettel:


Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[7460] Pál Zsolt
2017-04-11 21:58:38
Üdv,

a kérdésem az lenne, hogy egy teljes vérvétel alkalmával megnéztek nálam különböző antitesteket is. Minden negatív lett, kivéve a Ku elleni antitest, ami "kétes" eredményt hozott. Ez utal bármilyen betegségre, (az összes többi laboreredményem jó) illetve kell-e valamit tenni ezzel kapcsolatban?

Tisztelettel,

Pál Zsolt

Válaszok

[7466] Dr. Sátori Anna
2017-04-11 23:50:52
Tisztelt Pál Zsolt!


A Ku antitest többnyire autoimmun eredetű izomgyulladások esetén ad pozitív értéket. Kétes eredmény utá javasolt friss mintából ismételt mérést végezni, a kezelőorvos által megjelölt időpontban.
Fontos megjegyezni, hogy a diagnózis nem alapulhat egyetlen vizsgálat eredményén. A leletet mindig az egyéb vizsgálatok eredményeivel és a páciens panaszaival, tüneteivel összefüggésben kell értelmezni. Így mindenképpen azt javaslom, kérje ki orvosa véleményét a lelettel kapcsolatban, aki megítélheti a további teendőket.


Üdvözlettel:

Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[7414] Vanessza
2017-04-06 16:45:53
Vervetel alapjan ki lehet deriteni hogy ettem

Válaszok

[7433] Dr. Sátori Anna
2017-04-10 17:18:38
Kedves Vanessza!


Nem.



Tisztelettel:


Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[7342] Majtánné Bori Andrea
2017-03-31 05:44:25
Sajnos helyesbítenem kell az előző bejegyzéseket. Az Önök által vállalt átfutási idő 14 nap.
[7341] Majtánné Bori Andrea
2017-03-31 05:38:17
Tisztelt CentrumLab!

A férjem és a fiam vérvétele március 6-án volt a kispesti szakrendelő laboratóriumában laktóz intolerancia genetikai vizsgálatra. A vizsgálat átfutásánál 21 nap van feltüntetve, mégsem kaptuk meg az eredményeket ezidáig. Emiatt le kellett mondani a szakorvosi konzultáció előjegyzett időpontját.

Szeretném tudni, hogy miért nem sikerült tartani az Önök által meghatározott átfutási időt, illetve erről miért nem értesítettek a megadott elérhetőségek valamelyikén!

Üdvözlettel

Andrea

Válaszok

[7353] Dr. Sátori Anna
2017-04-03 10:53:32
Kedves Andrea!


Kérem, küldje el férje és fia adatait (név, TAJ-szám és/vagy születési dátum) az info[kukac]centrumlab.hu e-mail címre.
Kollégáink utánanéznek, milyen okból nem kaptak eredményt és erről rövid úton tájékoztatják önöket.




Tisztelettel:

Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[7291] Anita
2017-03-27 11:36:09
Tisztelt Centrum Lab!

Érdeklődni szeretnék, hogy a HPV gyorsteszt összesen mennyibe kerülne?
Mert láttam, hogy a 6000 ft-hoz még hozzáadódik az adminisztrációs költség is.

Előre is köszönöm szépen a választ!

Tisztelettel,
Anita

Válaszok

[7329] Dr. Juhász Attila
2017-03-29 17:31:47
Tisztelt Hölgyem,
Kedves Anita,

Vérvételi pontonként változnak a vérvételi és adminisztrációs költségek.
A Mammutban 1500 Ft, de ebben a táblázatban megtalálja az összeset: https://centrumlab.hu/verveteli-helyek-osszesito


Tisztelettel:
Dr. Juhász ATtila
laboratóriumi szakorvos
[7290] Hegedűs Tímea
2017-03-26 21:38:17
Tisztelt Centrum Lab!

Szeretném megkérdezni, hogy mellékvese kimerülés fennállásának lehetősége esetén, milyen paramétereket kell megnezétni vérvétel során.

Olvastam, hogy ilyenkor pl. kortizol, Acth, Dhea szinteket nézetnek meg.

Ezeken felül javasolnának még valamit?

Ha nem, akkor az említett vizsgálatokra kell e valamilyen előkészület,
vagy mindegy, hogy mely napon, napszakban végeztetem.

Köszönettel,
Tímea

Válaszok

[7324] Dr. Juhász Attila
2017-03-29 13:39:54
Tisztelt Hölgyem,
Kedves Tímea,

A mellékvese vizsgálatokat általában napszaki ingadozásuk miatt, reggel, éhgyomorra célszerű végezni, a vérvétel előtt kb 20-30-es pihent állapotban, azaz megelőző fizikai terhelést kerülve. Egyes kórállapotok esetében a napszaki szintek ingadozásoknak van diagnosztikus szerepe, továbbá a vizsgálatok kérésének igazából a panaszaihoz igazítottan van értelme, így mindenképpen azt ajánlom, hogy endokrinológus vagy belgyógyász lássa Önt a vizsgálatkérések előtt. Pl az aldoszteron is mellékevese hormon, amelyet reninnel és angiotensinnel szokás együtt kérni vérnyomásprobléma esetén, izomgyengeségnél pedig káliumszinttel is. Eredményei alapján amúgy is nekik van jogosítványuk és szakértelmük a terápia vagy további diagnosztikus lépések meghatározására, ezért jobb ha a vizsgálatokat is az Ön panaszainak megfelelő saját szakmai előfeltevéseik alapján indikálják. Más módón nem garantálható a tévutak, fölösleges vizsgálatok, költségek és egészségügyi szövődmények elkerülése.

Tisztelettel:
Dr. Juhász Attila
laboratóriumi szakorvos
[7171] AggogoAnyuka
2017-03-15 10:51:51
Tisztelt Doktornő, Doktor úr!

18 hetes kismama vagyok, és a 16. héten egy rutin vérvizsgálat alkalmával nézték a CMV ellenanyag szintemet is.
Az eredmény a következő:
Anti-CMV igM: 3,6 (9 alatt negatív)
Anti-CMV igG: 1,9 (9 alatt negatív)
Azt mondták, hogy a szeronegativitásom miatt, fokozottan vigyáznom kell kisgyerekek közelében a higiéniára.
Nagyon aggódom, ugyanis a családban sok gyerek van, és én eddig abszolút nem tudtam, hogy egészséges tünetmentes gyerkőcökkel is vigyázni kell, és simán megettem a megharapdált kis maradékukat, stb. A legutolsó ilyen "kontakt" a vérvétel előtt 5 nappal volt. Érdemes lenne újra megnézetnem az ellenanyag szinteket? Vagy az 5 napos fertőzés látszott volna az igM szintemben, ha esetleg elkaptam volna? Továbbá nem annyira értem az eredményemben lévő ill. referencia számokat, hogy az igM-em dupla annyi mint az igG és mégis negatív. Utalhat ez a magasabb érték esetleges fertőzésre?

Köszönöm előre is a válaszát,
Tisztelettel:
Egy Aggódó Anyuka

Válaszok

[7230] Dr. Juhász Attila
2017-03-20 16:22:39
Tisztelt Hölgyem,
Kedves ANyuka,

Mivel Ön szeronagatív ezért az egész terhesség alatt bekövetkezhet CMV fertőzés mivel gyermekközösségben forog. Mivel az expozíció fennáll ezért kb 4-6 hetente érdemes a vizsgálatot ismételni.
Az 5 napos posztexpozíciós periódusban kérdéses, hogy az IgM jelzett volna, 1-2 hétnél inkább.
A negatív tartomány értékének a határárték körüli esetekben lehet jelentősége. Alatta negatív és a még negatívabbnak nemigen van jelentősége.

Tisztelettel:
Dr. Juhász Attila
mikrobiológiai szakorvos
[7133] horváth jános
2017-03-09 18:13:07
kedves doktor nő legyen szives segiteni mert mivell c hepatitisben szenvedek havonta kapom az inyekciot és napi 5 szem gyogyszert szedek és azt mondta a dr ur hogy negativnak vélemezhető a leletem .hogy pontosan mire utal ez a labor eredmény.és egyre nagyobb a nyálka hártyám szomjuság és étvégytalan ság 3 éve eben küszködök

Válaszok

[7158] Dr. Szentandrássy Julia
2017-03-13 13:12:20
A negatív lelet " valõszínüleg" negatív PCR leletet jelent, ugyanis ha nem sikerül negatív PCR eredményt elėrni, akkor abba kell hagyni a kezelést, és másfajta kezelést kell kezdeni. A negatív PCR azt jelenti, hogy hogy vírusmentes. A továbbra is fennálló panaszok a vírus kezelés előtti jelenlétének következményei lehetnek, vagy - ha még tart a kezelés - a kezelés mellékhatásának. A levélből ez nem derülhet ki. Az, hogy ma már gyakorlatilag minden beteget vírusmentessé tudnak tenni az orvosok, a tudomány nagy eredménye. A kezelés nagyon drága, szerencsésnek mondhatja magát annak az ãllamnak a polgára, amelyiknek a társadalombiztosítása ezt a nagyon magas kiadást teljes egészében magára vállalja.

Dr. Szentandrássy Julia
[7113] Ági
2017-03-08 11:26:12
Tisztelt labor !

Ha szombaton megyek vérvételre a mammut laborba hcg szint miatt,akkor annak aznap megvan eredménye vagy csak hétfőn ?

Válaszok

[7118] Dr. Juhász Attila
2017-03-08 17:02:03
Tisztelt Hölgyem,
kedves Ágnes,

Igen meglesz aznap.


Tisztelettel:
Dr. Juhász ATtila
laboratóriumi szakorvos
[7067] Edina
2017-03-03 07:53:16
Tisztelt Cím!

Most kaptam meg a vérvételi eredményemet amit lombikhoz kértek, az lenne a kérdésem, hogy mit jelentenek az értékek, mert korábban az ÁNTSZ-ben vett vérvételnél nem volt érték csak annyi, hogy "negatív"
HBsAg kimutatása /ECLIA (Cobas) 0,242 COI negatív
anti-HCV kimutatása /CLIA (DXI 800) 0,070 COI negatív
HIV Ag/AT meghatározás/ECLIA (Cobas) 0,433 COI negatív


Tisztelettel: Edina

Válaszok

[7096] Dr. Szentandrássy Julia
2017-03-06 15:46:27
A mérések számszerű eredményei a szerológiában / az antitest vagy antigénvizsgálatoknál / egyrészt olyan értelemben bírnak jelentőséggel, hogy megmutatják, hogy a mért érték a pozitív - negatív, ill. a bizonytalan zóna sávjjában helyezkedik el, vagy azon kívül. Ahol számszerű eredményt adnak, ott közlik a pozitív- negatív értékhatárt. Másrészt ismételt vizsgálatnál a tendencia, az értėkek változásának iránya követhető. Ugyanabból a vérmintából különböző módszerrel mért értékek, csak úgy, mint a pozitív- negatív ėrtékhatár, a töréspont - különböznek. Ezért tüntetik fel a laboratóriumok a vizsgálati módszert. A negatív tartományon belül mért étėkek a vélemény / negatív vizsgálati eredmény / szempontjából közömbösek.

Dr. Szentandrássy Julia
[7024] Mizser Mónika
2017-02-28 14:36:35
085998021

Válaszok

[7028] Dr. Juhász Attila
2017-02-28 15:14:43
Tisztelt Hölgyem,
Kedves Mónika,

Várjuk a kérdéseit.
Addig is számait megtesszük a lottón.
:-)

Tisztelettel:
Dr. Juhász Attila
laboratóriumi szakorvos
[6961] Nikoletta
2017-02-22 16:54:14
Tiszrelt doktor nő/úr!

Hepatitis C virus vizsgálaton voltam vudéken egy Synlab magán laborban.
Leletem Hepatitis C virus IgM és IgG antitestek/CMIA 1,5 megerősitendő
Hepatitis C virus IgG/recomLine +/- kétes.A HCV IgG immunoblot (LIA) kétes eredménye miatt a szerologiai státusz nem dönthdtő el,ezért a beteg további szakorvosi vizsgálata javasolt.
Ezután ugyanebbe a laborban újra elvégezték a Hepatitis C vizsgálatott ahol most a Hepatitis C virus IgM és IgG antitestek/CMIA 1,4 lett és pozitivra minősitették.
Most holnap újra vért vesznek itt a Synlab-ban amit felküldenek Budapestre most PCR HCV vizsgálat lesz aminek 2 hét múlva jön meg az eredménye.Tavaly voltam ilyen vizsgálaton ahol minden negatív volt ahogy a férjemnek is.Férjemé most is negatív.Boldog házasságban élünk a vizsgálat a lombik programhoz kell.Nagyon megvagyok ijedve lehet ez egy fals eredmény?nem drogozom vért se kaptam.váro. válaszát.Tisztelettel:Nikoletta

Válaszok

[6966] Dr. Juhász Attila
2017-02-22 18:15:19
Tisztelt Hölgyem,
Kedves Nikoletta,

Természetesen fals pozitivitásról is lehet szó, amelyet a további vizsgálatok fognak eldönteni.
Talán érdemes lenne egy másik laboratóriumban is megcsináltatni a HCV szerológiát, ahol garantáltan más fajta teszttel végzik a vizsgálatot.

Tisztelettel:
Dr. Juhász ATtila
laboratóriumi szakorvos



Menü

  Hepatitis, HIV vizsgálat előtt!
         Fontos információk!!
                   


Amennyiben 14 év alatti gyermekét szeretné vérvételre hozni,
minden esetben telefonos bejelentkezés szükséges!

 


 ÁLLÁSAJÁNLAT!

8 órás laborasszisztens kollégát keresünk
Munkavégzés helye: Bp. Mammut II.
A munkavégzéshez szükséges:
- laboratóriumi általános- vagy szakasszisztensi végzettség,
- laboratóriumi gyakorlat
Munkaidő: napi 8 óra (csúsztatott munkarendben 8-20 h)

8 órás segédasszisztens kollégát keresünk
Munkavégzés helye: Bp. Mammut II.
A munkavégzéshez szükséges:
- középiskolai végzettség,
- felhasználói szintű számítógépes ismeret
Munkaidő: napi 8 óra (csúsztatott munkarendben 8-20 h)

Vérvételes kollégákat keresünk
Munkavégzés helye: Bp. Mammut II.
A munkavégzéshez szükséges:
- egészségügyi szakképzettség,
- vérvételi/adminisztrációs gyakorlat
Munkaidő: napi 4/8 óra

4 órás takarító munkatársat keresünk
Munkavégzés: Bp. II. ker. Mammut II.
Munkaidő: 6-10 h

4/6/8 órás szállító kollégát keresünk
Munakavégzés helye: Budapest / Vidék
Munkaidő: 15h - 19h/10h-16h/9h-17h
A munkavégzéshez szükséges:

B Kategóriás jogosítvány
A szállítás személygépkocsival történik

Gyöngyösre keresünk 8 órás laborasszisztens kollégát.
A munkavégzéshez szükséges:

- laboratóriumi általános-, vagy szakasszisztensi végzettség
- laboratóriumi gyakorlat
- vérvételi gyakorlat
Munkaidő: 7-15 h
Gyöngyösre csak olyan munkavállalók jelentkezését várjuk, akik vállalni tudják a 24 órás ügyeletet is.


Az állásokra jelentkezni kizárólag fényképes, szakmai önéletrajzzal lehet a vanek.edna[kukac]centrumlab.hu e-mail címen.
Az e-mail tárgymezőben, kérnénk a megpályázott pozíció megjelölését, valamint szíveskedjenek csatolni a végzettséget igazoló okmányok másolatát és a motivációs levelet - melyben a fizetési igény is szerepel.


Vizsgálat kereső


Közösség

Tanúsítvány

Certop_MIR-IBIR_1-HU.jpg