Centrum Lab

Vérvétellel kapcsolatos kérdések - Bejegyzések

close
Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy technikai okok miatt ideiglenesen a fórum nem üzemel. Ezt azt jelenti, hogy egyelőre új kérdésekre sajnos nem tudunk válaszolni, de természetesen a korábbi kérdések, válaszok továbbra is elérhetők, böngészhetők.

Megértésüket előre is köszönjük!

Centrum-Lab csapata
[8382] Kissné Becse Piroska
2017-07-07 15:28:51
Tisztelt Centrum-Lab Kft.!

2017.07.04.-én voltam Érden vérvételen FV Leiden vizsgálatra. Ma 07.07.-én jött a lelet Zip fájlban, melyet megnyitva a leleten eredmény nincs, helyette " a minta vizsgálatra továbbküldve " felirat szerepel.Sorszám: 21158. Kérdésem, hogy rossz eredmény miatt küldték tovább vizsgálatra valahová? Esetleg ez csak egy jelzés, hogy megkezdték a vér elemzését és várhatom a valódi eredményt jövő hét folyamán. Kicsit aggódom.

Válaszukat előre is köszönöm !

Tisztelettel,
Kissné Becse Piroska

Válaszok

[8393] Csákiné Szabó Adrienne
2017-07-10 10:02:23
Kedves Piroska!

Aggodalomra semmi ok, ez egy információ Ön felé, hogy továbbítottuk a mintát a vizsgálatot végző laboratóriumunk felé. Türelmét kérem, hiszen a FV Leiden leletkiadási ideje 8 munkanap, ezért a héten megérkezik a vizsgálat eredmény a megadott e-mail címre.


Üdvözlettel:

Csákiné Szabó Adrienne
irodavezető
[8294] Zárda Ferenc
2017-06-28 17:14:50
Tisztelt Centrum-Lab Kft.

Érdeklődöm, hogy egy chlamydia pneumoniae és mycoplasma pneumoniae szerológiai vizsgálat eredményét befolyásolja egy jelenleg is tartó antibiotikum (augmentin duo - sufixin forte) kúra? Köszönöm a választ.

Üdvözlettel,
Zárda Ferenc

Válaszok

[8303] Dr. Juhász Attila
2017-06-28 21:31:53
Tisztelt Uram,
Kedves Ferenc,

Az Ön által szedett antibiotikum nem hat a C. pneum vagy M. pneum fertőzésre így az esetlegesen kialakuló ellenynyagszintekre, a vizsgálat eredményére sem.

Tisztelettel:
Dr. Juhász ATtila
laboratóriumi szakorvos
[8289] Melinda
2017-06-28 11:59:30
Jo napot kivanok!Utolso menszesz majus 26.Elso lombik programban vagyunk amikir is visza ültettek kettő megtermekenyitett petesejtet a leszivastol szamitva az 5.napon.Ez juni.13.tortent.27.envoltam beta hcg vervizsgalaton es ott 340 lett a hcg szintem .Ön szerint ez az ertek megfelelő?Esetleg aggodalomra lehet szamolni?Koszonom!

Válaszok

[8290] Dr. Sátori Anna
2017-06-28 12:10:08
Kedves Melinda!


A leírt hCG érték megfelelő lehet a terhesség feltételezhető korához viszonyítva.
Azonban természetesen kérje ki nőgyógyásza véleményét is az eredménnyel kapcsolatban, aki az ön teljes ismeretében bizonyára pontosabb, megnyugtatóbb választ ad majd.



Tisztelettel:


Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[8241] Vágó Mónika
2017-06-23 13:38:52
T. Centrum labor!

Szeretnék érdeklődni hogy hormonszintek mérésénél fontos az éhgyomri vérvétel, illetve napszak ?
Nekem a progeszteronom 71,8 lett (20. nap) ezt befolyásolhatja hogy nem reggel, hanem 11 óakkor lett levéve?

Mikor érdemes ezeket levenni , mert az orvosom fsh , lh, progeszteron szinteket kér a jövőben , és úgy vennénk le. A mintákat minden nap 11-12 között viszik a Centrum laborjába,.

Köszönöm válaszukat.
Üdvözlettel:

Vágó Mónika

Válaszok

[8249] dr Papp Enikő
2017-06-26 11:18:44
Kedves Mónika!

A kérdezett hormonok tekintetében általában a reggeli éhgyomri vérvétel az ajánlott, de könnyű nem zsíros étkezés nem befolyásolja szintjüket számottevően. Az FSH-nak és az LH-nak nagyon változékony a szérumszintje és nemcsak a ciklus napja befolyásolhatja. A gonadotrop hormonok (FSH és LH) napszaki ingadozására az jellemző, hogy éjjel kissé, mintegy 15-17%-kal csökken a szérumszintjük. Nappal két három óra eltérés nem okoz érzékelhető változást. Viszont a progeszteron és az ösztrogén nem mutat jelentős napszaki ingadozást. Ezért a reggeli és délelőtti értékek általában nem térnek el egymástól.

Üdvözlettel: dr. Papp Enikő
laboratóriumi szakorvos
[8222] Tóth Fruzsina
2017-06-22 12:17:53
Jó napot! Az lenne a kérdésem, hogy pajzsmirigy túlműködéssel kezeltek, ami helyre jött, de a legutolsó vérvétel szerint ismét előjött. Most kell mennem megint vérvételre, hogy ez is jelzi-e. Az lenne a kérdésem, hogy miért kell 1 hónapot várni a 2 vérvétel között? Mi az ami 1 hónapon belül nem olyan, mint 1 hónap múlva?

Válaszok

[8225] Dr. Sátori Anna
2017-06-22 15:07:14
Tisztelt Tóth Fruzsina!


Amennyiben kezelést is írtak elő a legutóbbi vérvétel után, úgy idő kell a hormonegyensúly beállásának, nincs értelme 1 hónapon belül kontrolláltatni a pajzsmirigy-funkciót.
Ezen felül pedig, ha társadalombiztosítás terhére történik a vizsgálat, úgy a finanszírozási szabályok miatt nem lehet gyakrabban elrendelni ezeket a méréseket.



Üdvözlettel:


Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[8173] Nagy Dóra
2017-06-20 10:21:27
Jó napot!
ANA ELISA vizsgálat eredményem 48,9 U/ml lett (referenciatartomány 0-25), az ENA screen negatív és a ds-Dna 4,6 IU/ml.
Sikertelen terhesség miatt kérte a meddőségi orvosom a vizsgálatot. Semmilyen más tünetem, bajom nincsen.
Az ANA pozitivitást mi okozhatja? Autoimmun betegség lehet? Okozhatt ez a vetélést? HOgyen lehetne ezt csökkenteni?
Köszönettel

Válaszok

[8200] Dr. Papp Enikő
2017-06-21 10:57:36
Tisztelt Hölgyem!

Az ANA pozitivitás azt jelenti, hogy a szervezete a sejtmagban található bizonyos anyagokkal szemben ellenanyagokat termel. Ezek egy részének szerepe lehet autoimmun betegségek (SLE, Sjögren szindróma, scleroderma) kiváltásában, illetve diagnosztikájában. De ANA pozitivitás számos más nem autoimmun betegségben is kialakulhat és sok esetben jelentőség nélkülinek is minősülhet. A ds DNA ennek a csoportnak egyik tagja. Leggyakrabban az SLE nevű betegség diagnosztikájában és lefolyásának követésében van szerepe. Alacsony titerben infertilis nőkben is jelen lehet. Mivel nem jelezte, hol végezték a vizsgálatot, a ds DNA érték referens tartományának hiányában ezt pontosabban értékelni nem lehet. Mivel Önnek volt sikertelen terhessége, célszerű lenne kizárni az antifoszfolipid szindróma jelenlétét. Ennek érdekében leleteivel egy immunológiai szakrendelést keressen fel.

Üdvözlettel: dr Papp Enikő
laboratóriumi szakorvos
[8172] Virag Szabina
2017-06-20 10:04:47
Üdvözlöm!
Ismétlődő vetélés kapcsán végzett hormonértékeimnél a TSH értékem 2,96 lett. Előtte 3 hónnappal 1,9 volt az eredmény. Azóta szedem a merckformint enyhe inzulinrezisztenciára. Lehetséges, hogy ez emelte meg a TSH értékemet? Úgy tudom hogy 2 alatt az ideális. Erre szükséges lesz majd gyógyszert szednem? Köszönettel

Válaszok

[8199] Dr. Papp Enikő
2017-06-21 10:30:10
Tisztelt Hölgyem!

A magasabb TSH érték valóban előnytelenebb a fogantatás elősegítése szempontjából. A leginkább elfogadott irányelvek szerint 2,5 mIU/L alatt lenne az ideális. Bár nem mindenkinél ez okozza a problémát. Nem terhességgel kapcsolatban ez teljesen normális értéknek minősül. Az Ön esetében az ismétlődő vetélések miatt javasolt a pajzsmirigy háztartás egyéb paramétereinek vizsgálata (fT4, fT3, aTPO) is. A merckformin szedésének valószínűleg nincs szerepe az érték változásában. A gyógyszerelést mindenképpen orvosával vagy endokrinológus szakorvossal kell megbeszélnie.

Üdvözlettel: dr.Papp Enikő
laboratóriumi szakorvos
[8135] Ebinger Henrietta
2017-06-15 17:40:18
Az lenne a kérdésem ,hogy 5hetes terhesen jó-e a 14000 U\L hcg szint?

Válaszok

[8154] Dr. Papp Enikő
2017-06-19 11:54:23
Tisztelt Ebinger Henrietta!

Amennyiben terhességének ideje az utolsó menses napjától számolva 5 hetes, ebben az esetben a HCG szintjének tartománya 18 – 7340 IU/L. De ebben az időszakban a HCG hormon szintje még 2-3 naponként duplázódik, így egy-két napos eltérés is jelentős különbséget okozhat. Az Ön által megadott érték a 6. héten teljesen normálisnak minősül. A 16. héten végzett vizsgálatok során ismételten történik HCG meghatározás, így akkor ellenőrizhető, hogy a változás mértéke a terhesség korának megfelelő hormonszintet eredményez-e.

Tisztelettel: Dr. Papp Enikő
laboratóriumi szakorvos
[7909] Dropp Gabriella
2017-05-23 10:23:06
Tisztelt Centrum-Lab!

Érdeklődni szeretnék körülbelül milyen költséggel járna a következők kimutatása vérből:

-háziorvosi javaslatra: vér és vizelet vizsgálat

Rutin (bővített), TSH, TVK, HgbA1c, Vitamin B12, Folsav, Helicobacter pylorii at, teljes vizelet és üledék.

Ezen kívül szeretném még a hormon és pajzsmirigy csomagjukat valamint a laktóz intolerancia vizsgálatot is elvégeztetni.


Segítségüket előre is köszönöm!

Tisztelettel:

Dropp Gabriella

+36-70-600-2428

Válaszok

[7923] Dr. Juhász Attila
2017-05-23 20:42:55
Tisztelt Gabriella,

Árlistánk:

https://centrumlab.hu/uploads/files/lakossagi-arlista.pdf

Tisztelettel:
Dr. Juhász ATila
laboratóriumi szakorvos
[7896] Emese
2017-05-22 12:37:22
Tisztelt Hölgyem/Uram!

PCOS megállapítására az endokrinológus laborvizsgálatot írt elő, mely a menstruáció 3-5 napja között kell, hogy megtörténjen. Az lenne a kérdésem, ha pecsételő vérzésem van két napja, ami nem a "rendes" erősebb vérzés, akkor ez már az első napoknak számít? Vérvételre a holnapi (05.23.) napra van időpontom, ami így a pecsételő vérzések napjait számolva a 4. napom lenne. Ezek alapján, a holnapi vagy egy későbbi vérvétel indokolt?
Köszönöm a választ!
Üdvözlettel:
Emese

Válaszok

[7922] Dr. Juhász Attila
2017-05-23 20:41:33
Tisztelt Hölgyem,
Kedves Emese,

Sztem jöhet holnap is vagy egy nappal később is.


Tisztelettel:
Dr. Juhász ATtila
labaoratóriumi szakorvos
[7873] Sponga józsefné
2017-05-19 10:57:09
Üdvozlöm .
A kérdésem a következő lenne .
T.labor vizgálat előtt be vehetem e a napi gyogyszereket ,vérnyomás csokkentő ,egyensulyzara,ritmusszabalyzó ,befolyásolja e ,az eredményeket ,pl a vércukor szintett ?
Én hajnali négy orakkor vettem be ,és semmi mást nem ettem nem ittam ,a ver vétel pedig fél nyockor volt !
Valaszát elóre is kószónom !

Válaszok

[7899] Dr. Sátori Anna
2017-05-22 15:37:29
Tisztelt Sponga Józsefné!



A rendszeresen szedett gyógyszerek a vérvétel előtt bevehetőek.



Üdvözlettel:


Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[7871] Kalmár Viktória
2017-05-18 22:24:19
Tisztelt Hölgyem/Uram!

Ha Rezia fogamzásgátló tablettát szedek az mellett érdemes megcsináltatni az inzulin-és cukorterheléses illetve pajzsmirigy hormon vizsgálatokat?A tabletta befolyásolhatja ezen vizsgálatok eredményeit? Előre is köszönöm a segítségüket!

Válaszok

[7895] Dr. Sátori Anna
2017-05-22 11:49:50
Tisztelt Kalmár Viktória!



A kérdéses tesztek eredményét nem befolyásolja a fogamzásgátló tabletta szedése.




Üdvözlettel:


Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[7852] Virágh Szabina
2017-05-17 19:57:00
Tisztelt Uram/Hölgyem!
Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy a merckformin 500 xr tabletta befolyásolja -e az alábbi vérvételek eredményét: Infertilitas panel III, trombofilia panel, faktorXII, Faktor XIII, és PAI, d vitamin szint, anti müller hormon, kortozol, dhea-s. Szedhetem nyugodtan és a vizsgálati eredményeket nem befolyásolja? Köszönettel: Virágh Szabina

Válaszok

[7855] Dr. Juhász Attila
2017-05-17 20:17:51
Tisztelt Hölgyem,
Kedves Szabina,

Maradhat a metformin, nem befolyásolja ezeket a paramétereket.

Tisztelettel:
Dr. Juhász Attila
laboratóriumi szakorvos
[7838] Evi
2017-05-16 22:38:23
Tisztelt Centrumlab!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha én holnapra (05.17-re) kaptam időpntot vérvételre, de nem tudok elmenni, csak holnap után, akkor fogadnak ugyan ezzel a beutalóval, vagy újat kell kérnem?
A választ előre is köszönöm!

Válaszok

[7846] Csákiné Szabó Adrienne
2017-05-17 11:37:33
Kedves Evi!

Amennyiben nem tud eljönni az előre lefoglalt időpontban, akkor azt le tudja mondani az Ön által választott vérvételi ponton telefonon, ahol kolléganőinkkel egyeztetni tudja az új, Önnek megfelelő új időpontot is. Illetve az időpont lemondását az info[kukac]centrumlab.hu e-mail címen is megteheti.

Üdvözlettel:

Csákiné Szabó Adrienne
irodavezető
[7835] Kovács Alexandra
2017-05-16 17:25:49
Tisztelt Centrumlab!

Antifoszfolipid antitest szindróma laboratóriumi diagnózisakor befolyásolja a kapott eredményt Aspirin Protect 100 mg szedése?

Köszönettel:

Kovács Alexandra

Válaszok

[7848] Dr. Sátori Anna
2017-05-17 14:49:52
Tisztelt Kovács Alexandra!



Nem befolyásolja.


Üdvözlettel:


Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[7780] Anna
2017-05-11 21:57:41
Tisztelt Centrumlab!
Az lenne a kérdésem, hogy menzesz közben csinálnak-e APC resist vizsgálatot,mivel A beutalón az van írva,hogy fogamzásgátlási tanácsadás és megbeszélés.
Beutalóm van csak, az elég-e, vagy kérnem kell időpontot?
Köszönöm válaszát előre is!

Válaszok

[7811] Dr. Sátori Anna
2017-05-15 11:31:22
Kedves Anna!


APC-rezisztencia vizsgálat eredményét nem befolyásolja a menstruáció.
Beutalót nem minden vérvételi pontunkon fogadunk el, erről az adott hely ad tájékoztatást, a honlapunkon feltüntetett telefonszámokon. Érdemes előzetesen érdeklődni.


Tisztelettel:

Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[7778] Novák Anett
2017-05-11 19:56:59
Tisztelt Laboratórium!

Szeretnék afelől érdeklődni,hogy Hcg vérvétel eredménye 3hét havi késés után <1,00 u/l lett. Egy nőben alapjába véve van Hcg szint? Amennyiben van és mi az a határ amikor már nem az általános, normális mértéket kapjuk!? Vagy ha 0 u/l azt így jelenítik meg az eredményen vagy mint nekem,hogy 1 alatti érték?

Előre is köszönöm a választ.

Válaszok

[7809] Dr. Sátori Anna
2017-05-15 11:02:43
Tisztelt Novák Anett!


A hCG laboratóriumi vizsgálata terhesség fennállásának igazolására/kizárására szolgál; lévén, hogy a megtermékenyülést követően a méhlepény választja el.
Amennyiben a mért érték alacsony, azt jelenti, hogy nincs jelen terhesség, vagy éppen túl korai szakban történt a tesztelés.
A tesztünk alsó méréshatára 1 U/l-nél van, az ennél kisebb értékeket < 1 U/l-ként tüntetjük fel leleteinken.


Üdvözlettel:

Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[7759] Anett
2017-05-09 15:45:14
Érdeklődni szeretnék ha foglalok időpontot és nem tudok elmenni mi a teendo?

Válaszok

[7760] Csákiné Szabó Adrienne
2017-05-09 16:10:48
Kedves Anett!

Amennyiben a lefoglalt időpontot szeretné lemondani, azt e-mailben is meg tudja tenni. Kérem írja meg a nevét, a pontos napot illetve a 6 jegyű kódot az info[kukac]centrumlab.hu e-mail címre és kolléganőink kitörlik a rendszerből a lemondani kívánt időpontot.

Köszönettel:

Csákiné Szabó Adrienne
irodavezető
[7738] Szegedi Gyöngyi
2017-05-08 10:40:44
Tisztelt Centrumlab!
Babát tervezünk párommal, és szeretném leteszteltetni magamat, hogy túlestem-e már Toxoplasma fertőzésen. Az lenne a kérdésem, hogy ehhez a vérvételhez éhgyomorra kell érkeznem? Illetve a teszt mennyire biztosan diagnosztizálja, hogy fertőződtem-e már korábban? Állatorvos vagyok, ezért fontos lenne tudnom, a későbbiekben mennyire bánjak "kesztyűs kézzel" a cica páciensekkel.
Köszönettel,
dr.Szegedi Gyöngyi
[7712] Szécsi Gyuláné
2017-05-04 20:12:58
Jó estét kívánok. A kérdésem a következő, D3 vitamin, és Kálcium szint laboratóriumi vizsgálata előtt szabad-e reggelizni?

Válaszok

[7729] Dr. Sátori Anna
2017-05-05 15:48:00
Tisztelt Szécsi Gyuláné!


Lehetőség szerint éhgyomorra történjenek a kérdéses vizsgálatok. Szénsavmentes vizet viszont bőségesen fogyasszon a vérvétel előtt.



Üdvözlettel:


Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[7690] Kiss Erzsébet
2017-05-02 10:47:11
Tisztelt Centrumlab!

Véralvadásgátlót ( eliquis) szedek, ami mellett nem szükséges a labor, viszont olvastam, hogy időnként vesefunkciót érdemes ellenőriztetni.
A kérdésem az lenne, melyik vizsgálatot kell ehhez elvégeztetnem, ami a vesefunkcióra utal?

Köszönettel;
Kiss Erzsébet

Válaszok

[7704] Dr. Sátori Anna
2017-05-03 16:33:13
Tisztelt Kiss Erzsébet!


Alapvetően vesefunkcióval kapcsolatosan karbamid, kreatinin vizsgálata javasolt vérből, valamint általános vizeletvizsgálat.
De természetesen érdemes orvosa tanácsát kikérnie, ezeken felül szükség van-e egyéb paraméterek meghatározására.


Üdvözlettel:

Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[7648] Ugrainé Fejes Erika
2017-04-25 21:30:12
Tisztelt Centrumlab!
Azt szeretném kérdezni, h a Tsh értéket befolyásolja-e a menstruáció?
Válaszát előre is köszönöm
Tisztelettel
Ugrainé Fejes Erika

Válaszok

[7657] Dr. Juhász Attila
2017-04-26 23:21:55
Tisztelt Hölgyem,
Kedves Erika,

Nem.

Tisztelettel:
Dr. Juhász ATtila
laboratóriumi szakorvos
[7666] Ugrainé Fejes Erika
2017-04-27 10:19:31
Köszönöm szépen válaszát.
[7638] Dr. Juhász Attila
2017-04-25 17:20:29
Tisztelt Hölgyem,
Kedves Irma,

Amennyiben vannak alsó húgyuti tünetei, panaszai elég a háziorvos, gyógyszerként meg pl. Monural granulatum.
Amennyiben panaszai visszatérőek vagy krónikusak, akkor indokolt egy vizelettenyésztés majd a következő antibiotikumkezelés előtt, illetve urológusi-, nőgyógyászati vizitek más húgyuti-, vese-, nőgyógyászati- komplikáció/predisponáló tényező (pl. kövesség, stb.) kizárására.

Tisztelettel:
Dr. Juhász ATtila
laboratóriumi szakorvos
[7606] Kiss Irma
2017-04-24 07:58:38
A vizelet vizsgálati eredményem a következő :
albumin negatív, genny +
glükóz negatív,
ubg normál, aceton negatív, fajsúly 1010
pH 7,0, bilirubin negatív, nitrit negatív,
vizelet üledék:
fvs 25/látótér
laphámsejt 5/látótér
baktériumok zsúfolva, mikroalbumin <3 mg/l, sTSH 2,03uIU/ml
legyen kedves tájékoztatni, hogy ezzel az eredménnyel menjenk-e urológushoz? Várom mielőbbi válaszát: További szép napot !
Köszönettel.

Válaszok

[7639] Dr. Juhász Attila
2017-04-25 17:22:16
Tisztelt Hölgyem,
Kedves Irma,

Amennyiben vannak alsó húgyuti tünetei, panaszai elég a háziorvos, gyógyszerként meg pl. Monural granulatum.
Amennyiben panaszai visszatérőek vagy krónikusak, akkor indokolt egy vizelettenyésztés majd a következő antibiotikumkezelés előtt, illetve urológusi-, nőgyógyászati vizitek más húgyuti-, vese-, nőgyógyászati- komplikáció/predisponáló tényező (pl. kövesség, stb.) kizárására.

Tisztelettel:
Dr. Juhász ATtila
laboratóriumi szakorvos
[7593] Szilágyiné Dékány Edit
2017-04-21 12:55:14
Tisztelt Centrumlab!

Már majdnem minden vérvételi eredményemet megkaptam, köszönöm.
A kortizol-nyálteszt is megérkezett.
Azonban a Reverz T3 érték még folyamatban van a lelet szerint.
A kérdésem az lenne, hogy mikorra várható az érkezése?
A kezelésem szemponjából nagyon fontos lenne.

Köszönettel:
Szilágyiné Edit

Válaszok

[7609] Csákiné Szabó Adrienne
2017-04-24 09:29:19
Kedves Edit!

Ahhoz, hogy érdemben utána tudjuk érdeklődni az említett vizsgálat eredményével kapcsolatban, kérem szíveskedjen mielőbb elküldeni részünkre a teljes nevét, TAJ számát illetve a születési idejét az "info@centrumlab.hu" e-mail címre, hogy pontosan be tudjuk Önt azonosítani a rendszerünkbe.

Üdvözlettel:

Csákiné Szabó Adrienne
irodavezető
[7527] Rémai Margit
2017-04-18 13:38:23
Tisztelt Centrumlab!

Érdeklődnék, hogy anti TG, FT4, ATPO vizsgálatoknál, a vérvételre éhgyomorra kell érkezni?
Illetve, hogy bármely napszakban levehető a vér?


Köszönettel:

Rémai Margit

Válaszok

[7532] Dr. Juhász Attila
2017-04-18 14:03:18
Tisztelt HÖlgyem,
Kedves Margit,

Nem feltétlenül szükséges a reggeli éhgyomor, csak ne egyen zsírosat, olajosat, ill lényeges fizikai terhelés se legyen aznap, elegendő ásványvizeféle folyadékot fogyaszthat.

Tsiztelettel:
Dr. Juhász ATtila
laboratóriumi szakorvos
[7517] réfi aniko
2017-04-16 01:06:23
szeretnék erdeklodni hogy az osszes hormon/T3,T4.leptin,melatonin,adrenalin,naradrenalin,ovulácio,HCG,progeszteron,ösztrogén,FSH,endorfin,LH,PRL,dopamin,tesztoszeron,inzulin.Melyikre van lehetoség?És memyibe kerul osszesen amelyiket tudják nézni!Ezen kivul a koleszterin
eket,az AST,és GOT/máj funkciot szeretn kérni!A legjobb lenne a 19.keruleti pont.Nagyon koszonom elöre is!Várom válaszukat!Illetve ha még abban tudnának segiteni hogy alacsony vércukorszint/vagy jo vagy leesik/mit érdemes megnézni a vérböl?Hipokémia.

Válaszok

[7531] Dr. Juhász Attila
2017-04-18 13:57:21
Tisztelt Hölgyem,
Kedves ANikó,

Lakossági áraink és az elérhető vizsgálatok:
https://centrumlab.hu/uploads/files/lakossagi-arlista.pdf

Véleméynem szerint a vizsgálati palettát orvosa állítsa össze panaszai alapján.

Vércukor/inzulin probléma esetén forduljon endokrinológushoz/diabetológushoz.

Vérvételi pontjaink:
https://centrumlab.hu/verveteli-helyek-osszesito

Tisztelettel:
Dr. Juhász ATtila
laboratóriumi szakorvos
[7431] Melinda
2017-04-10 13:53:22
Tisztelt Centrumlab!

Azt szeretném megkérdezni, hogy hormonpanelt lehet-e csináltatni Pro-vera injekció mellett?

Köszönöm!

Üdvözlettel:

Melinda

Válaszok

[7437] Dr. Juhász Attila
2017-04-10 23:22:02
Tisztelt Hölgyem,
Kedves Melinda,

Lehet, amennyiben a hatásosságra kiváncsi, mivel az eredményeket a szer befolyásolja.
Beszélje meg a nőgyógyászával mit csináltat és mit nem.

Tisztelettel:
Dr. Juhász ATtila
laboratóriumi szakorvos
[7359] Sebők Andrea
2017-04-03 15:11:05
Tisztelt Cím!
Érdeklődöm, hogy a chromogranin A értéket a Frontin tabletta befolyásolja-e.

Tisztelettel: Sebők Andrea

Válaszok

[7377] Dr. Juhász Attila
2017-04-04 14:57:13
Tisztelt Hölgyem,
Kedves ANdrea,

A szakirodalom nulla találatot adott az alprasolam+chromogranin keresésre.
Magyarul a kérdésével kapcsolatban nem utal semmi arra, hogy a Frontin hatna a chromogranin A szintre.

Tsiztelettel:
Dr. Juhász Attila
laboratóriumi szakorvos
[7351] Drozdik Andrea
2017-04-02 16:27:58
Kevés a luteinizalo hormonom.6.00.a papiron De 11.4-95.6 között jó.Babát szeretnénk.Tényleg ezért nemlehet.39 éves vagyok.

Válaszok

[7367] Dr. Juhász Attila
2017-04-03 21:22:07
Tisztelt Hölgyem,
Kedves ANdrea,

Mindenképpen teljeskörű nőgyógyászati, meddőségi kivizsgálásra van szükség, hogy kiderüljön miért nem sikerül a terherbe esés.
Ezek hiányában egy árva hormonértékkkel csak a találgatások kategóriájába esnénk.

Tsiztelettel:
Dr. Juhász ATtila
laboratóriumi szakorvos
[7343] Szilvia
2017-03-31 08:11:49
Tisztelt doktor úr !

Röviden a történetem .

2016.02.26.-án műtöttek rosszindulatú emlő tumorral.
2016 májusában elkezdődött a hormongátló kezelésem.
Zoladex injekcio és zitatonium tabletta használatával.
Kb december óta alvászavarral ,feledékenységgel küzdök.
Az alvászavar olyan szintű ,hogy a szervezetem kb 2*20percet
tud magától pihenni.
A többit altató segítségével.
Fáradt vagyok.Reggel 8.30-tól 19h-ig dolgozom.
Úgy érzem sosem vagyok kipihent.

Arra gondoltam a zavart a hormon kezelés okozza,
,de az onkologusom szerint ez nem lehet.
Minden eredményem negatív ,a koponya ct is ! 41éves vagyok.
Az orvosom ezzel le is tudta ,nem érdekli tovább a dolog.
Kérdeztem menjek e endokrinologushoz ,erre azt válaszolta
ezzel ugy sem tud mit kezdeni ,mert ő a pajzsmiriggy foglalkozik.
Olvastam ,hogy a hormon felborulása alvászavart okoz.
Bejelentkeztem alvásklinikára ,de csak jun 7.-re kaptam időpontot
konzultáciora.
Pszihologusn voltam ,nem talált semmit.

Mit javasol doktor úr , mi a véleménye arról ,hogy endokrinologushoz
forduljak ?
Fel kell kutatni a probléma okát ,és mivel az orvosomat nem érdekli
ezért magamnak kell ,utánna járni .
Ebben kérem segítségét ,merre induljak?

Köszönettel : Szilvia

Válaszok

[7360] Dr. Sátori Anna
2017-04-03 15:49:14
Kedves Szilvia!


Az alvászavar eredete sokrétű lehet, aminek feltárásában valóban a legpontosabb segítséget egy alváscentrum tud nyújtani.
Itt a kivizsgálásnak bizonyára része lesz minden releváns vizsgálat (adott esetben endokrinológiai is), ezáltal itt kaphat megfelelő, személyre szabott megoldást a problémára.
A távoli időpont miatt esetleg érdemes megkeresni az interneten, hol foglalkoznak még ilyennel, hátha van közelebbi dátum máshol (lemondások esetén bizonyos helyeken értesítik a várakozó pácienseket, akik így "beugorhatnak" a szabad helyre).


Tisztelettel:


Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[7236] Zsuzsa Szabó
2017-03-21 07:47:55
Tisztelt Laboratórium Vezető!
03.13-àn voltam terhességi 1. labor vizsgálaton. A vércsoport és ellenanyag szűrés eredményét valamint a HBsAG eredményét mikor kapom meg? A 03.17-i leleten csak a továbbìtva megnevezés szerepel. Valamint a kombinált teszt eredménye kb. mennyi időt foglal magába, az is ugyanakkor 03.13-àn lett megkérve.
Köszönöm vàlaszát!

Válaszok

[7312] Farkas Nelli
2017-03-28 12:26:06
Kedves Hölgyem!

Legyen kedves e-mailt írni az info@centrumlab.hu-ra a személyes adataival (Név, Szül.dátum, TAJ szám) kiegészítve, hogy utána tudjunk nézni az eredményeinek.

Üdvözlettel:

Farkas Nelli
Ügyfélszolgálati munkatárs
[7174] Matula Ramóna
2017-03-15 19:25:34
Tisztelt Doltor Úr!
Olyan kérdésem lenne , hogy terhesség alatti cukorterheléses vérvétel elott vehetek be daedalont ? Koszonom

Válaszok

[7201] Dr. Juhász Attila
2017-03-16 18:31:44
Igen.

Tisztelettel:
Dr. Juhász Attila
[7170] Bán tiborné
2017-03-14 19:30:56
Üdvözlöm érdeklődni szeretnék hogy elméletileg terhes vagyok terhességi teszteket csináltam amik pozitívak lettek voltam vv elen is a hcg értékem 178.8 2- 4 hetes terhesség van rá írva azt szeretném kérdezni hogy jó e ez a hcg szint mert orvosomhoz 2 hét mulva kaptam időpontot csak rossz ezca várakozás válaszukat előre is köszönöm üdvözlettel bán tiborné

Válaszok

[7185] Dr. Sátori Anna
2017-03-16 16:05:39
Tisztelt Bán Tiborné!


Az érték ilyen korú terhességnél megfelelő lehet.
Azonban pontos választ csakis nőgyógyásza adhat, az ön vizsgálata után. Így mindenképpen várja meg az ő értékelését.


Üdvözlettel:


Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[7143] ella lugosi
2017-03-11 13:27:07
Tisztelt Doktor Ur .Harom eve tudodaganatal voltam operalva , a daganat nem volt roszindulatu. Most keszitettem egy labor vizsgalatot az eredmeny ,az creatinina 0,68 ,filtrato glomerulare 87 , enolasi 15,1 , cromogranina a 102 . Szeretnem megkerdezni hogy ezek az eredmenyek jok vagy elorehaladot a betegsegem , Koszonom

Válaszok

[7156] Dr. Sátori Anna
2017-03-13 13:05:00
Tisztelt Hölgyem!


A leírt információk alapján nem írható pontos válasz: láthatólag nem a mi laboratóriumunkban készültek az eredmények (külföld?), se referencia-tartomány, se mértékegység nincs feltüntetve (ezek ugyanis mérőhelyenként eltérőek).
Azt javaslom, kérje ki orvosa véleményét a lelettel kapcsolatban, aki bizonyára nagyobb segítséget nyújt majd.


Üdvözlettel:


Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[7129] Bodnár Andrea
2017-03-09 10:28:10
Tisztelt Dr Úr

Három hónapja derül ki hogy IR vagyok mellette PCOS, és Hashimoto.
D-vitamin hiány.
Szedek pajzsmirigy, cukor gyógyszert, D vitamint, és fogamzásgátló tablettát.
Kérdésem az lenne hogy hogy a pajzsmirigy gyógyszert, es a D vitamint eleg a vervelel
Reggelen elhagyni, a cukor gyógyszert pedig egy héttel előtte? Szokasos
Vérvétel anti-TPO, tsh, t3,t4, 3 pontos ehgyomri cukorterheles D vitamin stb.
További kérdésem hogy kertek női nemi hormon vizsgálatot. De szedek fogamzásgátlót.
Kérdésem hogy igy hogy fogamzásgátlót szedek van e értelme a női nemi hormon vizsgalatanak. Ha van akkor a ciklus 3-5 napján mennyek? Endokrinoligus kérte a vizsgálatokat.
Köszönettel:
Bodnár Andrea

Válaszok

[7145] Dr. Sátori Anna
2017-03-13 11:15:27
Tisztelt Bodnár Andrea!


Vérvétel előtt általános szabály, hogy a szokásosan szedett gyógyszereket be lehet venni, azonban mindenképpen javasolt előzetesen kikérni a kezelőorvos utasításait is erre vonatkozólag.
A pajzsmirigy gyógyszert a vérvétel reggelén nem tanácsos bevenni, hanem amennyiben megoldható, a mintavétel után.
A D-vitamin szedésének vérből mért szintjére való hatásával kapcsolatban megoszlanak a vélemények. Mi azt javasoljuk, érdemes a mintavétel előtt pár nappal felfüggeszteni a szedését.
Orvosa nyilván a fogamzásgátló szedésének tudatában kérte a hormonvizsgálatokat és ennek megfelelően is fogja értékelni a kapott eredményeket. Azt pedig, hogy mikor esedékes a vizsgálat, egyértelműen a kezelőorvos határozza meg, nem a laboratórium dönti el.


Üdvözlettel:

Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[7128] Márta
2017-03-08 21:14:20
Tisztelt Doktor Úr!

Az alábbi válasz ha jól értem, azt jelenti, hogy akár egy jóindulatú funkcionális ciszta is adhat egy nagyon magas (rosszindulatú folyamathoz hasonló) ROMA score eredményt?
Akkor tulajdonképp csak akkor van értelme ennek a vizsgálatnak, ha egy tipikus, petefészek daganatra utaló képlet látható az UH-on?
Olyan előfordulhat-e, hogy ugyanaz a funkcionális ciszta az idő múlásával fokozatosan növekvő Roma score értéket ad, vagy ez csak a rosszindulatú folyamatokra igaz?

Bocsánat a sok kérdésért, de tisztában szeretnék lenni a vizsgálat lényegével.
Még egyszer nagyon köszönöm a segítségét!

Üdvözlettel,
Márta

Válaszok

[7130] Dr. Juhász Attila
2017-03-09 12:35:21
Kedves Márta,

Igen, jól érti egy jóindulatú cysta is adhat álpozitivitást.

A rosszindulatú folyamatoknál a CA125 és a HE4 alkalmas a rosszindulatú folyamat klinikai progressziójának nyomonkövetésére. Mivel a ROMA score ezekből képződik itt is fennáll az összefüggés, de alapvetően a ROMA score egy kockázatbecslére kifejlesztett differenciáldiagnoszikai eszköz.
Nem pathológiás nőgyógyászati folyamatok is befolyásolják az értéket, mint pl. menstruáció, funkcionális cysta.
Egy rosszindulatú kórfolyamat progressziója leginkább tendenciózus emelkedést okoz egy hoszanti nyomonkövetés esetén az értékekben, míg a ciklussal változó nőgyógyászati folyamatoknál ez nem igaz. Éppen ezért kerülendő pl. a menstruáció alatt a CA125, HE4 meghatározás. Egy esetleges nyomonkövetés esetén érdemes a mintavételi időpontokat a ciklus hasonló időszakára időzíteni és azok lehetséges szükségességéét, indikációját, időpontjait a kezelőorvossal megbeszélni.

Tisztelettel:
Dr. Juhász ATtila
laboratóriumi szakorvos
[7123] Márta
2017-03-08 17:56:05
Tisztelt Doktor Úr!

Köszönöm a gyors választ!
A nőgyógyász véleménye az, hogy mivel esetemben egyrekeszes, folyadéktartalmú cisztáról van szó, nagyon kevés esély van arra, hogy ez rosszindulatú folyamat.
A Roma score érték egyébként ciszta esetén kevésbé emelkedett, mint rosszindulatú petefészek vagy méhrák esetén?

Köszönettel,
Márta

Válaszok

[7127] Dr. Juhász Attila
2017-03-08 18:47:00
Tisztelt Hölgyem,

Elvileg igen, de gyakran van álpozitivitás cystánál.

Tisztelettel:
Dr. Juhász ATtila
[7111] Márta
2017-03-08 08:46:04
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

42 éves vagyok. 3 éve kezdődtek nőgyógyászati panaszaim. A jobb oldali petefészkemen időnként funkcionális ciszta jelenik meg, ami felborítja a menstruációs ciklusomat, ilyenkor pecsételő vagy néha kicsit nagyobb mennyiségű vérzés jelentkezik. A ciszta kb.2-3 hónapig van jelen, aztán spontán elmúlik és a ciklusom onnantól kezdve helyreáll.
Jelenleg is van egy 3,5 cm-es tiszta bennékű folyadéktartalmú ciszta a jobb petefészkemen. 6 hónappal ezelőtt diagnosztizálták, tegnap voltam ultrahangon, nem növekedett, de nem is múlt el sajnos. Panaszokat nem okoz azon túl hogy a menstruációs ciklusomat szabálytalanná teszi, szinte folyamatosan van pecsételő vérzésem emiatt.
Abban kérném a segítségét, hogy érdemes-e, szükséges-e Ca125 és HE4 vizsgálatot végeztetni? Javasol-e még esetleg más vizsgálatot is az állandóan kiújuló ciszta okának feltárására? Olvastam, hogy a Ca125 és HE4 vizsgálatok csak kb.75 % pontosságúak, illetve petefészekciszta és vérzés is okozhat emelkedett értékeket. Ennek fényében esetemben van-e értelme a fenti vizsgálatoknak?
Segítségét köszönöm!
Üdvözlettel,
D.Márta

Válaszok

[7117] Dr. Juhász Attila
2017-03-08 16:59:59
Tisztelt Hölgyem,
Kedves Márta,

A CA125 és HE4 ből képzett Roma score érték arra jó, hogy megbecsülje a rosszindulatú petefészekrák kockázatát, olyan nők esetében, ahol a kismedencei méhfüggelék tapintható/UH-n látható megnagyobbodása fennáll. Az Ön esete nem ilyennek tűnik a leírtak alapján.
A petefészekcysták rendszerint álpozitivitást adnak.
Amennyiben a nőgyógyásza szerint is indokolt a vizsgálat, akkor végeztesse el, mert ROMA score pozitivitás után UH és szövettanni vizsgálat következik.

Tisztelettel:
Dr. Juhász ATtila
laboratóriumi szakorvos
[7051] Repárszky György
2017-03-02 12:54:01
Tisztelt Laboratórium! Érdeklődni szeretnék,hogy két TSH vizsgálat között mennyi időnek kell eltelnie,tehát kontrollt hány nap után tudok csináltatni! Előre is köszönöm!

Válaszok

[7056] Dr. Sátori Anna
2017-03-02 14:31:30
Tisztelt Repárszky György!


A TSH vizsgálata 1 hónapon belül nem ismétlődhet (OEP-es szolgáltatás).
Ez természetesen a fizetős ellátás keretein belül nem érvényes, ott akármilyen gyakorisággal igénybe lehet venni, indokolt esetben.


Üdvözlettel:

Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[7039] Hajdu Éva
2017-03-01 15:08:10
Tisztelt Laboratórium!
Az Élni jó csomag és a Tumormarker csomaghoz kapcsolódó vizsgálatokat szeretném elvégeztetni. Érdeklődnék, hogy ehhez éhgyomorra kell-e lenni vagy mehetek napközben bármikor?
Köszönettel, Hajdu Éva

Válaszok

[7042] Dr. Juhász Attila
2017-03-01 17:40:18
Tisztelt Hölgyem,
Kedves Éva,

Mivel az élni jó csomagban van vércukor is, ezért inkább érdemes éhgyomorra jönnie, ill minden laborvizsgálatnál kerülendő a megelőző zsírdús étkezés, mert a lipémiás szérum zavarhatja a mérést.

Tisztelettel:
Dr. Juhász Attila
laboratóriumi szakorvos
[7032] Gyula
2017-02-28 20:16:03
Tisztelt Dr. Nő/Úr!

Azért írok önnek, mert 17 éves korom óta nem megfelelőek a vérvételnél levett máj értékeim. Eleinte kis mértékben voltak eltérőek, de most már az idő múlásával, egyre jobban emelkedik. Nem iszom alkoholt, és gyógyszert sem szedtem soha, és nem éltem soha semmilyen kábítószereken. Panaszom nincs, nem érzem rosszul magam. Szent László Kórházban voltam elsőnek 2005-ben, ahol vettek vért és negatívok lettek az eredményeim.2014-ben ismételten visszamentem, mert egy újabb háziorvosi vérvételnél nagyok lettek az eredményeim. GOT:39, GPT:62, GGT:199. 2014-ben is vettek vért tőlem a László Kórházban, aminek az eredményit nem tudom, mert azóta sem jutottam vissza, viszont elküldtek Fibroscan vizsgálatra amin a következő vélemény olvasható: Szignifikáns mértékű fibrosis nem igazolható. Közepes fokú steatosis. Sok hasi UH vizsgálaton is voltam, ahol szintén nem mutatott semmilyen máj elváltozást. Most munkahelyet váltottam,ahol orvosi alkalmassági vizsgálathoz szintén vettek vért és ahol a következő máj értékek mutatkoztak: GGT: 368, GOT/ASAT:143, GPT/ALT:301.
Nagyon érdekelne mitől magasabbak az értékeim, és mi a következő lépés,amit megtehetek, hogy kiderüljön mitől is emelkednek a májam értékei. Milyen vizsgálatot ajánlana?
Köszönöm mielőbbi válaszát!

Válaszok

[7052] Dr. Sátori Anna
2017-03-02 13:41:05
Kedves Gyula!


A leírtak alapján a probléma laboratóriumi oldalról nem eldönthető.
Azt javaslom, keressen fel hepatológus szakorvost, aki az ön vizsgálata után, az eddig elvégzett eredmények birtokában kiderítheti, mi áll a háttérben. Ezután pedig a célzott kezelési módot is meghatározhatja.



Tisztelettel:

Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[7017] Csabai Ildikó
2017-02-28 08:30:46
Tisztelt Centrumlab!

Azt szeretném mielőbb megtudni, hogy a szerda 9:15-re előjegyzett INR vérvételi eredmény mikor készül el, és milyen módon kapom meg?

Válaszukat váró köszönettel,
Csabai Ildikó

Válaszok

[7022] Dr. Sátori Anna
2017-02-28 12:07:04
Tisztelt Csabai Ildikó!


Protrombin/INR vizsgálat esetében hivatalosan az aznapi leletkiadást tudjuk garantálni.
Azonban amennyiben a vérvételkor jelzi, hogy önnek sürgős lenne az eredmény, akkor 13 óráig el fog készülni.
Ha megadja e-mail címét, akkor ezen keresztül kapja meg a leletet, de választhatja azt is, hogy személyesen befárad érte. Amelyik az ön számára kényelmesebb.


Üdvözlettel:

Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[7016] Kozempel Anett
2017-02-27 21:49:44
Reggel 8.30.kor volt vervetelem jeleztem surgos analizist kerek mert holnap Febr.28 -an mutetem lesz. Azt az infot kaptam nem problema es meg a vert vevo holgy is megjelolte a kemcsoveket es megnyugtatott meglesz az eredmeny ezek olyan vizsgalatok amik amugy is aznap megerkezik az eredmenye
Egyebkent a tajekoztaton is ez all hogy bizonyos vizsgalatok meg aznap megerkeznek. Kerdem en, hogy most lassan 22 ora este es eredmeny sehol??? Elnezest de ez nekem surgos holnapra.

Tisztellettel
A.Kozempel

Válaszok

[7018] Dr. Juhász Attila
2017-02-28 11:43:33
Tisztelt Hölgyem,
Kedves Anett,

A rendszerünk elektronikus naplója szerint tegnap 23:30:27-kor ...@googlemail.com domainű címére elküldtük a leletet, hibaüzenet nem érkezett.
Mivel most ...@gmail.com címről küldött kérdést elküldjük oda is.

Tisztelettel:
Dr. Juhász ATtila
laboratóriumi szakorvos
[6971] Lengyel Lászlóné
2017-02-23 15:59:43
Tisztelt Doktornő/Doktor úr!

Azt szeretném megkérdezni, hogy mellékvese hormon vérvételes vizsgálatához éhgyomorra javasolt e menni.

Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel:

Lengyel Lászlóné (Veronika)

Válaszok

[6972] Dr. Sátori Anna
2017-02-23 16:06:19
Tisztelt Lengyel Lászlóné!


Általános laboratóriumi javaslat, hogy a vizsgálatok elvégzéséhez szükséges vérvétel a reggeli órákban, éhgyomorra történjék. Ez egyes vizsgálatok esetében szigorúan betartandó (pl. vércukor), míg sok paraméternél méréstechnikai jelentősége van (a táplálékok zsírtartalma zavarhatja a mérést).
A hormonvizsgálatok az utóbbi körbe tartoznak; így ajánlott éhgyomorra érkezni (min. 6 óra éhezés után), de ha ez mégsem megoldható valamilyen okból, akkor az előzetes étkezés alacsony kalória-, kevés zsiradéktartalmú legyen.
A vérvétel előtt pedig javasolt a bőséges folyadékfogyasztás (szénsavmentes víz).
Ezen kívül megemlítendő, hogy egyes hormonok szintje változik a nap során (így pl. kortizol), így érdemes orvosával tisztáznia, van-e jelentősége annak, hogy mely időpontban történik a mintavétel.


Üdvözlettel:


Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[6948] Szakács Katalin
2017-02-21 21:20:03
Tisztelt Doktornő/Úr
Nemrég voltam Önöknél vérvételen , az eredményben voltak eltérések a koleszterin 7 lett és sz összfehére 88. A lelet végén pedig az szerepelt, hogy semmilyen koros elvaltozás nem látható. Most megfelel a szöveg a leirtaknak, vagy keressek orvost. Saját elhatározásból mentem el vérvételre.
Varom a válaszukat
Koszonettel

Válaszok

[6970] Dr. Sátori Anna
2017-02-23 14:09:46
Tisztelt Szakács Katalin!


A "Semmilyen kóros elváltozás nem figyelhető meg" megjegyzés a vizeletüledékre vonatkozik, hogy abban nem látható eltérés, nem magára a teljes laboratóriumi leletre.
Mindenképpen javasolt kikérni orvosa véleményét az eredményekkel kapcsolatban, lévén, hogy ő tud személyre szabott értékelést nyújtani, kórelőzménye, esetleges panaszai, tünetei, egyéb vizsgálati eredményei alapján.
Általánosságban:
Az összfehérje a fehérje anyagcsere, illetve táplálkozás állapotának vizsgálatára szolgál. Emelkedett érték oka lehet dehidráció, fertőzéses/gyulladásos betegségek, gyógyszerek stb.
A koleszterin zsíranyagcseréhez kapcsolódó vizsgálat, magasabb értéke esetén fokozódik a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának esélye. Emelkedésének leggyakoribb okai családi hajlam, stressz, telített zsírsavakban (főként állati eredetű zsírok) gazdag táplálkozás. A befolyásolható okok kiküszöbölésével sokszor csökkenthető a magasabb érték.


Üdvözlettel:

Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos
[6876] Polák Enikő
2017-02-15 15:27:27
Tisztelt Centrum-Lab!

Több helyen olvastam, hogy a következő vizsgálatokat TSH, fT4, fT3, ATPO, anti-TG. a ciklus 3-5. napja között kell elvégezni. Tényleg számít ez, vagy mindegy mikor megyek vérvételre?

Köszönettel: Enikő

Válaszok

[6877] Dr. Juhász Attila
2017-02-15 16:39:30
Tisztelt Hölgyem,
Kedves Enikő,

Valami félreértés lehetett.
A pajzsmirigy vizsgálatok nem kötöttek a ciklushoz.
Ezeket a vizsgálatokat a ciklus bármely napján méretheti.
A nőgyógyászati hormonok esetében (LH, FSH, ösztradiol, progeszteron) van ciklikusság és ott vannak ciklus eleji és végi időpontok, amivel ezt összekeveredhetett.

Tisztelettel.
Dr. Juhász Attila
laboratóriumi szakorvos
[6771] Nóra
2017-02-06 20:34:46
Kedves Centrum-Lab!

1,5 éves kisfiamat beutalták vérvételre anaemia gyanújával .
Azt szeretném kérdezni ,hogy a vérvétel előtt ihat-e anyatejet, vagy ez befolyásolná az eredményt ?
Előre is köszönöm a válaszukat !
Üdvözlettel :
Nóra

Válaszok

[6783] Dr. Juhász Attila
2017-02-07 15:27:04
Tisztelt Hölgyem,
Kedves Nóra,

Fogyaszthat a gyermek anyatejet a vérvétel előtt.


Tisztelettel:
Dr. Juhász Attila
laboratóriumi szakorvos
[6758] Zsuzsanna
2017-02-03 10:53:55
Tisztelt Centrum-Lab!

Szeretnék érdeklődni hogy, mennyi idő mire megérkezik a toxoplazma eredménye?. Várandós vagyok és január 25.-én vették le a vért magán úton ahol felküldik Pestre az eredményt.

Köszönettel: Zsuzsanna

Válaszok

[6761] Csákiné Szabó Adrienne
2017-02-03 15:41:27
Kedves Zsuzsanna!

Ahhoz, hogy érdemben utána tudjuk érdeklődni a Toxoplazma vizsgálat eredményével kapcsolatban, kérem szíveskedjen mielőbb elküldeni részünkre a teljes nevét, TAJ számát illetve a születési idejét az "info[kukac]centrumlab.hu" e-mail címre, hogy pontosan be tudjuk Önt azonosítani a rendszerünkbe.

Üdvözlettel:

Csákiné Szabó Adrienne
irodavezető
[6753] esen
2017-02-02 20:04:01
Tisztelt Centrum-Lab!

Ismétlődő vetélés okának kiderítésére szeretnék vizsgálatokat elvégeztetni.
Érdeklődnék, hogy ha a Leiden mutáció negatív lett, (de az MTHFR heterozigóta) van-e értelme további véralvadási vizsgálatokat elvégeztetni.
Vagy menjek inkább immunológiai vizsgálat irányába?
Antifoszfolipid szindróma kiderítésére a lupus anticoaguans vizsgálatot kell kérnem?
Illetve végzik-e az alábbi vizsgálatokat, mert az árlistán nem találtam:
kardiolipin IgG/IgA/IgM, Β2-GPI IgG/IgA/IgM, anti-prothrombin IgG/IgA/IgM, annexin V IgG/IgM
Ezekből kiderülhet a fenti probléma?
Köszönettel: esen

Válaszok

[6775] Dr. Sátori Anna
2017-02-07 11:13:10
Kedves esen!


Mindenképpen azt javaslom önnek, kérje ki nőgyógyásza, illetve hematológus szakorvos véleményét. Annak megállapításához, hogy az ön esetében mely vizsgálatok elvégzése indokolt, ismerni kell teljes (családi és saját) kórelőzményét, jelen panaszait, tüneteit, az eddig elvégzett vizsgálatok eredményét, valamint szükség van fizikális vizsgálatára. Az ön érdeke, hogy célzott vizsgálatok készüljenek: minden meglegyen, ami fontos, de ami önnél nem releváns, azért feleslegesen ne fizessen.
Attól, mert az említett mutációk nem mutatnak lényegi eltérést, még lehet a szervezetében más jellegű véralvadási, immunológiai stb. probléma.
Antifoszfolipid szindróma esetén (leggyakrabban) lupus anticoagulans és antifoszfolipid antitestek mérését rendelik el. A kérdéses autoantitestek elérhetőek laboratóriumunkban is, bár valóban nincsenek az árlistán.


Tisztelettel:

Dr. Sátori Anna
laboratóriumi szakorvos



Menü

  Hepatitis, HIV vizsgálat előtt!
         Fontos információk!!
                   


Amennyiben 14 év alatti gyermekét szeretné vérvételre hozni,
minden esetben telefonos bejelentkezés szükséges!

 


 ÁLLÁSAJÁNLAT!

8 órás laborasszisztens kollégát keresünk
Munkavégzés helye: Bp. Mammut II.
A munkavégzéshez szükséges:
- laboratóriumi általános- vagy szakasszisztensi végzettség,
- laboratóriumi gyakorlat
Munkaidő: napi 8 óra (csúsztatott munkarendben 8-20 h)

8 órás segédasszisztens kollégát keresünk
Munkavégzés helye: Bp. Mammut II.
A munkavégzéshez szükséges:
- középiskolai végzettség,
- felhasználói szintű számítógépes ismeret
Munkaidő: napi 8 óra (csúsztatott munkarendben 8-20 h)

Vérvételes kollégákat keresünk
Munkavégzés helye: Bp. Mammut II.
A munkavégzéshez szükséges:
- egészségügyi szakképzettség,
- vérvételi/adminisztrációs gyakorlat
Munkaidő: napi 4/8 óra

4 órás takarító munkatársat keresünk
Munkavégzés: Bp. II. ker. Mammut II.
Munkaidő: 6-10 h

4/6/8 órás szállító kollégát keresünk
Munakavégzés helye: Budapest / Vidék
Munkaidő: 15h - 19h/10h-16h/9h-17h
A munkavégzéshez szükséges:

B Kategóriás jogosítvány
A szállítás személygépkocsival történik

Gyöngyösre keresünk 8 órás laborasszisztens kollégát.
A munkavégzéshez szükséges:

- laboratóriumi általános-, vagy szakasszisztensi végzettség
- laboratóriumi gyakorlat
- vérvételi gyakorlat
Munkaidő: 7-15 h
Gyöngyösre csak olyan munkavállalók jelentkezését várjuk, akik vállalni tudják a 24 órás ügyeletet is.


Az állásokra jelentkezni kizárólag fényképes, szakmai önéletrajzzal lehet a vanek.edna[kukac]centrumlab.hu e-mail címen.
Az e-mail tárgymezőben, kérnénk a megpályázott pozíció megjelölését, valamint szíveskedjenek csatolni a végzettséget igazoló okmányok másolatát és a motivációs levelet - melyben a fizetési igény is szerepel.


Vizsgálat kereső


Közösség

Tanúsítvány

Certop_MIR-IBIR_1-HU.jpg