Centrum Lab

Vérvételi Csomagok a szervezet állapotának felmérésére, információ a létfontosságú belső szervek működéséről

.Vizsgálati csomagjaink 20-30 %-os kedvezményt nyújtanak az egyedi (egyenként megrendelt) vizsgálatokhoz képest.

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

Az online vizsgálatra jelentkezés 5 % kedvezménye a csomagokra nem vonatkozik, tekintve, hogy vizsgálati csomagjainkat jelentős árengedménnyel vehetik igénybe. Megértésüket köszönjük!

Kedves Pácienseink!

A vizsgálati csomagok megrendelése előtt, kérjük konzultáljon kezelőorvosával, vagy laboratóriumi szakorvossal. Minden ember szervezete egyedi, - működésében szerepet játszik a genetika, az életmód, a környezeti hatások - ezért fontos hogy személyre szabottan legyenek összeállítva a szükséges vizsgálatsorok. A laboreredményeket sok minden módosíthatja, (pl: bizonyos gyógyszerek, vagy étkezés, stb.) melyekről szintén érdemes információt kérni.

A tervezett vérvételi időpont előtt 6 órával ne étkezzenek, de lehetőség szerint bőséges folyadékot (szénsavmentes vizet) fogyasszanak.

 

Nőknek: általános vizsgálati csomagok

Férfiaknak: általános vizsgálati csomagok

D-vitamin csomag (alap kivizsgálás+ D-vitamin) D-vitamin csomag (alap kivizsgálás+ D-vitamin)
Egészség 50+ csomag Hölgyeknek Egészség 50+ csomag Férfiaknak
Élni jó csomag (rutin alap kivizsgálás) Élni jó csomag (rutin alap kivizsgálás)
Manager csomag (részletes kivizsgálás stresszes 40-eseknek) Manager csomag (részletes kivizsgálás stresszes 40-eseknek)
Páros csomag(alapos kivizsgálás 2 személyre+ D-vit+ TSH) Páros csomag (alapos kivizsgálás 2 személyre+ D-vit+ TSH)
   
Női hormon panel, ciklus 3-5. nap Prosztata vizsgálati csomag
Női hormon panel, ciklus 21-23. nap  
   
Családtervező csomag  
Gólya csomag (terhességi vizsgálatok, I.-II.-III.trimeszter)  
TORCH ALAP panel  
TORCH Bővített  

Nőknek: panasz/betegség esetén

 Férfiaknak: panasz/betegség esetén

Hajhullás- női csomag Hajhullás- férfi csomag
PCOS csomag Prosztata vizsgálati csomag
   
Cukor kontroll csomag Cukor kontroll csomag
Inzulinrezisztencia vizsgálati csomag Inzulinrezisztencia vizsgálati csomag

Kerek csomag (az elhízás egyes lehetséges okaival kapcsolatos laboratóriumi vizsgálatok)

 

Kerek csomag (az elhízás egyes lehetséges okaival kapcsolatos laboratóriumi vizsgálatok)
Pajzsmirigy Bázis csomag  Pajzsmirigy Bázis csomag 
Pajzsmirigy Bővített csomag Pajzsmirigy Bővített csomag
Pajzsmirigy MAX csomag Pajzsmirigy MAX csomag
   
Tumormarker csomagok nőknek Tumormarker csomag férfiaknak
Tumormarker csomagok nőknek II Tumormarker csomag férfiaknak II
   
Csontritkulás csomag  Csontritkulás csomag

Egyéb/népszerű vizsgálati panelek:

Táplálkozással kapcsolatos vizsgálatok 

 
   
Cöliákia szűrés (tTG IgA, tTG IgG)  Áteresztő bél szindróma csomagok
Cöliákia (HLA) - Genetikai vizsgálat  
Nutritív allergia panel (20)  
Nutritív allergia panel (40)  
Laktózintolerancia genetikai meghatározása  

Táplálék intolerancia vizsgálat (46 tápanyag)

108-as táplálékintolerancia panel

ImuPro Vegetarian

 

Táplálék intolerancia vizsgálat (221 tápanyag, kvantitatív)

Gyermek molekuláris ételallergia panel

Faber multiplex allergia vizsgálat (244 allergén)

Alex multiplex allergia vizsgálat (295 allergén)

 
Vegyes Inhalatív + Nutritív allergia panel  

 


Cukor kontroll csomag

 

cukorbetegseg

A vizsgálati csomag tartalmazza az anyagcsere betegségek monitorozására szolgáló paramétereket, amelyek folyamatos monitorozása szükséges cukorbetegség esetén.

Amennyiben a csomagot kiegészíti általános vizelet és székletvér vizsgálattal, úgy még teljesebb képet kap egészségi állapotáról.Kérjük, utóbbi esetben a megfelelő mintavételi tartályban, hozzon magával vizeletmintát a vizsgálatokhoz!

A csomag a következő vizsgálatokat tartalmazza :
Karbamid , Kreatinin, Húgysav, Glükóz (vércukor), Hemoglobin A1c (HbA1c), Nátrium (Na), Kálium (K), Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT), Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), C reaktív protein (CRP) ultraszenzitív, Összkoleszterin, HDL koleszterin, LDL koleszterin, Triglicerid, Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), Általános vizeletvizsgálat, üledékkel, Mikroalbumin koncentració

"Cukorbetegek monitorozása" vérvételi csomag ára: 8.900 Ft
 (Eredeti ára: 11.570 Ft, csomag-kedvezmény: 23 %.)

A vizsgálati csomagok ára tartalmazza a mintakezelési díjat is.

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

 

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció 

 

 

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon.


Családtervező csomag

Vizsgálati csomagunkat olyan panaszmentes hölgyek számára ajánljuk, akik a közeljövőben kisbabát terveznek, 35 év alattiak és ciklusuk rendszeres, szabályos.

35 év feletti egészséges pácienseinknek ajánljuk az AMH (Anti Müllerian Hormon) vizsgálattal történő kiegészítését a csomagnak, mert ez a paraméter megbízható információt nyújt a petefészek tartalék peteérési kapacitásáról, esetleges kimerültségéről.

A meddőség hátterében álló egyes okok kiderítéséhez NEM ajánljuk ezt a csomagot, mert ez a csomag nem alkalmas önmagában meddőségi kivizsgálásra!
Egy esetleges meddőségi kivizsgálást lehetőleg nőgyógyász-endokrinológus irányítson, az apai oldalt pedig urológus szakorvos!


Vérvétel a meddőség laboratóriumi kivizsgálásáért

A vizsgálatsor magában foglal általános vizsgálatokat (vérkép, vércukor, máj-és veseműködés, ionok, vas-és zsíranyagcsere), gyulladással (CRP, süllyedés) és véralvadással (prothrombin, APTI) összefüggő méréseket, a pajzsmirigy (TSH) és nőihormon-háztartás vizsgálatát (LH, FSH, prolaktin, ösztradiol, progeszteron), illetve az inzulin rezisztencia esetleges fennállásának kimutatását (éhgyomri vércukor és inzulin szintek). A csomag része a sikeres teherbeeséshez és a köztudatban ún „magzatvédlemhez” is szükséges D-vitamin, B12 és folsav szintjének vizsgálata is.

A panelben levő hormonvizsgálatok nagy része menstruációs ciklustól függő, ezért a tervezett babavárás, panasz esetén a nőgyógyászati kivizsgálás előtt érdemes kikérni nőgyógyász szakorvos tanácsát a vérvétel napját illetően, de ennek hiányában inkább a ciklus elején (3-5. napon ajánlott) a vérvétel.

A ciklus 21.-23 napján elvégzett vérvétellel további - a gyermekvállalás szempontjából is fontos - információkhoz juthat, melyek tájékoztatást nyújtanak a hormonális ciklusa kiegyensúlyozottságáról.  Ezen vizsgálatokat a "Női hormonpanel, ciklus 21-23. nap" - csomagunk tartalmazza.

A TORCH Alapcsomag vagy TORCH Bővített csomag elvégeztetése is hasznos, akár már a terhesség előtt a családtervezés fázisában.

Ez két kiegészítő csomag a Toxoplasma, Rubeolavírus, Cytomegalovírus és Herpes simplex vírusok fertőzések kimutatására, szűrésére. Ezek a fertőzések magzati rendellenességet okozhatnak, amennyiben az anya a terhesség alatt fertőződik, így az a legszerencsésebb, ha már a teherbe esés előtt elvégzésre kerülnek pl. a Családtervező csomag kiegészítéseként, mert a terhesség előtti pozitív IgG eredmény esetében elkerülhető az egyes vizsgálatok ismétlése.

Eltérések esetén forduljon háziorvosához és nőgyógyászához a további kivizsgálások irányának meghatározása és a terápia érdekében, hiszen a csomag alkalmas a gyermekvállalás szempontjából is fontos esetleges kórfolyamatok, hiányállapotok felderítésére az általános paraméterek összessége miatt (karbamid, kreatinin, húgysav, össszbilirubin, konjugált-bilrubin, vércukor, inzulin, Na, K, Cl, Ca, P, Mg, GOT, GPT, GGT, ALP, LDH, CRP, összfehérje, albumin, összkoleszterin, HDL-koleszterin, LDL-koleszterin, triglicerid, vas, transzferrin, ferritin, vérkép)!

A Családtervező csomag ára: 33.900 Ft. 
(Eredeti ára: 42.370 Ft, csomag-kedvezmény: 20%)

A vizsgálati csomagok ára tartalmazza a mintakezelési díjat is.

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

 

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció

 

 

Kapcsolódó vizsgálati csomagok:

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon.


D-vitamin csomag

D-vitamin vizsgálat

A vizsgálati csomag a D-vitamin szint felmérése mellett alapszinten képet ad a szervezet működésének legalapvetőbb paramétereiről.

A D-vitamin nemcsak a csontok egészséges fejlődésében játszik szerepet, de az immunrendszer, az idegrendszer, a szív- és érrendszer és az anyagcsere működésére is hatással van.

A vizsgálatok alapján képet kap a máj (GOT, GPT, GGT, ALP, bilirubin) és vese (karbamid, kreatinin, húgysav, Na, K) működéséről, a szénhidrát-, fehérje-, és zsíranyagcsere állapotáról (vércukor, koleszterin, triglicerid, összfehérje, albumin). A vizsgálati csomag alapszintű információt nyújt a vas- (vas, transzferrin) és csontháztartásról (kalcium, foszfát), emellett tájékoztat a szervezetben zajló gyulladásos folyamatokról (vérkép, CRP).

A D-vitamin koncentrációját rendszeres időközönként (kb. negyed-, félévente) érdemes ellenőrizni.

Amennyiben a csomagot kiegészíti általános vizelet és székletvér vizsgálattal, úgy még teljesebb képet kap egészségi állapotáról.Kérjük, utóbbi esetben a megfelelő mintavételi tartályban hozzon magával mintákat a vizsgálathoz, azonban helyben történő mintavételezésre is lehetősége van!

A  D-vitamin csomag ára: 8.900 Ft
(Eredeti ára: 11.590 Ft lenne, csomag-kedvezmény: 23%)

A vizsgálati csomagok ára tartalmazza a mintakezelési díjat is.

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

 

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció

 

 

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon.


Egészség 50+ Csomag Férfiaknak

50+szűrés vérvétellel, férfiaknakElmúlt 50 éves?

Érdemes képbe kerülnie egészségével kapcsolatosan! Vizsgálati csomagunk ebben nyújt segítséget.

Egyetlen vérvétellel széleskörű információt kap szervezete működéséről.

A vizsgálatok rámutatnak a belső szervek (máj, vese, szív- és vázizomzat, hasnyálmirigy), csont- és vasanyagcsere, a vérképzés, ionháztartás állapotára (GOT, GPT, GGT, alkalikus foszfatáz, LDH, CK, alfa-amiláz, karbamid, húgysav, kreatinin, összbilirubin, konjugált bilirubin, Na, K, Cl, Mg, D-vitamin, Ca, P, vas, transzferrin, ferritin, triglicerid, koleszterin, HDL-C, LDL-C, vércukor, inzulin, vérkép, CRP, TSH).

A csomag eredménye segítséget nyújt az esetlegesen meglévő cukorbetegség (vércukor, inzulin), reumás megbetegedések (RF, süllyedés), valamint a pajzsmirigy (TSH) betegségeinek kimutatásában. Tartalmazza a prosztata rendellenességeinek diagnosztikájában fontos PSA (prosztata specifikus antigén) és a fő férfi nemi hormon, a tesztoszteron szintjének a vizsgálatát is. Továbbá fontos vitaminok szintjének ellenőrzését (B12, folsav), amelyeknek az alacsonyabb szintje idősebb korban vérszegénység és demencia kialakulásában lehet fontos.

A csomag tartalmazza az általános vizelet és vizeletüledék vizsgálatot is, továbbá a székletvér vizsgálatot is!

Kérjük a megfelelő mintavételi tartályban, hozzon magával mintákat a vizsgálatokhoz!

A Csomag ára: 30.900 Ft.
(Eredeti ára: 39.430 Ft, csomag-kedvezmény: 22%)

A vizsgálati csomagok ára tartalmazza a mintakezelési díjat is.

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

 

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció

 

 

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon.


Egészség 50+ Csomag Hölgyeknek

 

50+ csomag hölgyeknek-szűrés vérvétellelElmúlt 50 éves?

Érdemes képbe kerülnie egészségével kapcsolatosan! Vizsgálati csomagunk ebben nyújt segítséget.

Egyetlen vérvétellel széleskörű információt kap szervezete működéséről.

A vizsgálatok rámutatnak a belső szervek, úgymint a máj, hasnyálmirigy, vese, vérképző rendszer és a pajzsmirigy működésére. A csomag tájékoztat a belső szervek (máj, vese, szív- és vázizomzat, hasnyálmirigy), csont- és vasanyagcsere, a vérképzés, ionháztartás állapotáról (GOT, GPT, GGT, alkalikus foszfatáz, LDH, CK, alfa-amiláz, karbamid, húgysav, kreatinin, összbilirubin, konjugált bilirubin, Na, K, Cl, Mg, D-vitamin, Ca, P, vas, transzferrin, ferritin, triglicerid, koleszterin, HDL-C, LDL-C, vércukor, inzulin, vérkép, CRP, TSH).

Segítséget nyújt az esetlegesen meglévő cukorbetegség (vércukor, inzulin), reumás megbetegedések (RF, süllyedés), valamint a pajzsmirigy (TSH) betegségeinek kimutatásában. Tartalmazza a hölgyek változó korára jellemző hormonális eltérések (FSH, ösztradiol) vizsgálatát és fontos vitaminok szintjének ellenőrzését (B12, folsav), amelyeknek az alacsonyabb szintjei idősebb korban vérszegénység és demencia kialakulásában lehetnek fontosak.

A csomag tartalmazza az általános vizelet és vizeletüledék vizsgálatot, valamint a székletvér vizsgálatot is!

Kérjük, a megfelelő mintavételi tartályban, hozzon magával mintákat a vizsgálatokhoz!
 

A Csomag ára: 30.900 Ft.
(Eredeti ára: 39.430 Ft, csomag-kedvezmény: 22%)

A vizsgálati csomagok ára tartalmazza a mintakezelési díjat is.

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

 

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció  

 

 

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon.

 


Élni jó Csomag

 

Élni jó csomag, szűrés vérvétellel

Az „Élni jó” csomag tájékoztat a vérképző rendszer (vérkép, vas, transzferrin), máj és vese működéséről.

Tartalmazza a fontosabb enzimek (GOT, GPT, GGT, alkalikus foszfatáz) és lebontási termékek (karbamid, húgysav, kreatinin, bilirubin) vizsgálatát. A szénhidrát-, fehérje-, és zsír-anyagcsere (vércukor, koleszterin, HDL-koleszterin, triglicerid, összfehérje, albumin) állapotáról is fontos képet ad, valamint jelzi a szervezetben zajló gyulladásos folyamatokat (CRP).

 

Amennyiben a csomagot kiegészíti általános vizelet és székletvér vizsgálattal, úgy még teljesebb képet kap egészségi állapotáról.Kérjük, utóbbi esetben a megfelelő mintavételi tartályban hozzon magával mintákat a vizsgálathoz, azonban helyben történő mintavételezésre is lehetősége van!

Élni jó vérvételi csomag ára: 5.900 Ft
(Eredeti ár: 7.670 Ft lenne, csomag-kedvezmény: 23 %)

A vizsgálati csomagok ára tartalmazza a mintakezelési díjat is.

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

 

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció
   

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon.


Gólya csomag- (terhességi laboratóriumi vizsgálat csomagok, I.-II.-III.trimeszter)     

    

Gólya csomagunkat várandós kismamáknak ajánljuk.

A csomagok a magyarországi terhesgondozás során szokásos vizsgálatokat is tartalmazzák egy általános komplex laboratóriumi vizsgálattal kiegészítve.
A három trimeszter csomagjai egyedien az adott terhességi korhoz szükséges optimális viszgálati összetételre kerlütek kialakításra.

I. trimeszteri Gólya csomag  (a 12. terhességi hétig)

laboratóriumi kivizsgálás után, a problémák megszüntetésével lehetséges a pozitív terhességi teszt

 

Az I. trimeszteri Gólya csomag tartalma: máj- és veseműködés, vérképző rendszer, hasnyálmirigy, pajzsmirigy, szénhidrát-, zsír- és fehérjeanyagcsere, ionok, vasháztartás, alvadás, gyulladás vizsgálata, bizonyos fertőzések (anti-streptolizin O titer, hepatitisz B és C, szifilisz) kimutatása, D-vitamin szint, vércsoport és ellenanyagszűrés meghatározása.

Mivel a csomag vizeletvizsgálatot is tartalmaz, érdemes megfelelő vizelettartó edényben mintát hozni (reggeli első vizeletből).

(Részletesen a csomag tartalma: GOT, GPT, GGT, ALP, összes bilirubin, konjugált bilirubin, LDH, amiláz, karbamid, kreatinin, húgysav, glükóz (vércukor), Nátrium (Na), Kálium (K), Klorid (Cl), Kalcium (Ca), Foszfát (P), Magnézium (Mg), Vas (Fe), transzferrin, ferritin, összfehérje, albumin, C reaktív protein (CRP), anti-streptolizin O (ASO/AST) titer, koleszterin, LDL koleszterin, HDL koleszterin, triglicerid, vérkép, Protrombin/INR, Jeż lubi przytulić się na wiosnę. Aktivált parciális tromboplasztin idő (APTI), általános vizeletvizsgálat, üledékkel, TSH (Tireoidea-Stimuláló Hormon), D-vitamin (Total 25-OH D-vitamin), laboratóriumi vércsoport meghatározás, vércsoport ellenanyagszűrés, HbsAg, HBs AT (anti-HBs), Hbc IgM AT (anti-HBc IgM), Hepatitisz C vírus AT (anti-HCV), Treponema pallidum (Lues) antitestek és RPR.)

A Gólya csomag I. ára: 39.900 Ft 
( Eredeti ára: 54. 620 Ft lenne, csomag-kedvezmény: 27%)

Fenti ár tartalmazza a mintakezelési díjat!

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

Az első trimeszterben ajánljuk még a TORCH Alapcsomagot vagy a TORCH Bővített csomagot is kiegészítő csomagként.

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció

 

II. trimeszteri Gólya csomag (a 24. terhességi hétig)

A II. trimeszteri Gólya csomag tartalma: máj- és veseműködés, vérképző rendszer, szénhidrát-, zsír- és fehérjeanyagcsere, ionok, vasháztartás, gyulladás vizsgálata.

Mivel a csomag vizeletvizsgálatot is tartalmaz, érdemes megfelelő vizelettartó edényben mintát hozni (reggeli első vizeletből).

(Részletesen a csomag tartalma: GOT, GPT, GGT, ALP, összes bilirubin, konjugált bilirubin, LDH, amiláz, karbamid, kreatinin, húgysav, glükóz (vércukor), Nátrium (Na), Kálium (K), Klorid (Cl), Kalcium (Ca), Foszfát (P), Magnézium (Mg), Vas (Fe), transzferrin, ferritin, összfehérje, albumin, C reaktív protein (CRP), koleszterin, LDL koleszterin, HDL koleszterin, triglicerid, vérkép).

 

A Gólya csomag II. ára: 9.900 Ft 
( Eredeti ára: 12.840 Ft lenne, csomag-kedvezmény: 23%)

Fenti ár tartalmazza a mintakezelési díjat!

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció

 

Harmadik  trimeszter (25. terhességi héttől)

kismama

A III. trimeszteri Gólya csomag tartalma: máj- és veseműködés, vérképző rendszer, szénhidrát-, zsír- és fehérjeanyagcsere, ionok, vasháztartás, gyulladás vizsgálata, a 24-28. héten cukorterhelés, kétpontos (0, 120 perc) vércukorszint mérés.


Természetesen a csomagok külön-külön is megrendelhetőek, de általánosságban javasolható, hogy lehetőség szerint a vizsgálatok egyazon laboratóriumban kerüljenek elvégzésre, az összehasonlíthatóság érdekében.

Mivel a csomag vizeletvizsgálatot is tartalmaz, érdemes megfelelő vizelettartó edényben mintát hozni (reggeli első vizeletből).

(Részletesen: GOT, GPT, GGT, ALP, összes bilirubin, konjugált bilirubin, LDH, amiláz, karbamid, kreatinin, húgysav, glükóz (vércukor), Nátrium (Na), Kálium (K), Klorid (Cl), Kalcium (Ca), Foszfát (P), Magnézium (Mg), Vas (Fe), transzferrin, ferritin, összfehérje, albumin, C reaktív protein (CRP), koleszterin, LDL koleszterin, HDL koleszterin, triglicerid, vérkép, laboratóriumi vércsoport meghatározás, vércsoport ellenanyagszűrés)

 

A Gólya csomag III. ára:19.900 Ft
(Eredeti ára: 26.200 Ft lenne, csomag-kedvezmény: 24%)

Fenti ár tartalmazza a mintakezelési díjat!

A "Gólya III." csomagunk terheléses vizsgálatot is tartalmaz, ezért erre a vizsgálatra csak délelőtt 10 óráig lehet jelentkezni a Mammut II.-ben! Amennyiben más vérvételi pontunkon szeretné a vizsgálatot elvégeztetni, kérjük érdeklődjön a vérvételi pont elérhetőségén a vizsgálat lehetséges időpontjáról. Az elérhetőségekért kattintson: ide

 Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

A Gólya csomag I. ára: 39.900 Ft 
(Eredeti ára: 54.620 Ft lenne, csomag-kedvezmény: 27%)

 

A Gólya csomag II. ára: 9. 900 Ft 
(Eredeti ára: 12.840 Ft lenne, csomag-kedvezmény: 23%)

 

A Gólya csomag III. ára:19.900 Ft
(Eredeti ára: 26.200 Ft lenne, csomag-kedvezmény: 24%)

A "Gólya III." csomagunk terheléses vizsgálatot is tartalmaz, ezért erre a vizsgálatra csak délelőtt 10 óráig lehet jelentkezni a Mammut II.-ben! Amennyiben más vérvételi pontunkon szeretné a vizsgálatot elvégeztetni, kérjük érdeklődjön a vérvételi pont elérhetőségén a vizsgálat lehetséges időpontjáról. Az elérhetőségekért kattintson: ide

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció

 

 

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon.


Hajhullás-férfi csomag


A vizsgálati csomagot azon férfi pácienseinknek ajánljuk, akik szeretnék kideríteni, milyen egyszerűbb, de nem ritka okok állhatnak fokozódott hajhullásuk hátterében. A probléma szerteágazó, és csak részben vizsgálható laboratóriumi módszerekkel – ezeket tartalmazza panelünk.

A csomag magában foglalja a máj- (GOT, GPT, GGT, ALP, bilirubin) és vesefunkció (Na, K, karbamid, kreatinin, húgysav) vizsgálatát. Fokozott hajhullás esetén alapvető a pajzsmirigyműködés vizsgálata (TSH, anti-TPO) és az inzulinrezisztencia, cukor-, zsíranyagcsere alapvizsgálata is (vércukor, inzulin, koleszterin, triglicerid). Ásványi anyagok extrém hiánya is összefüggésben lehet a fokozott hajhullással (cink, szelén, magnézium, vas, transzferrin, ferritin). Továbbá a nem ritka vitaminhiány állapotok is kizárandóak (D-vitamin, B12, folsav),  amelyek szintén kapcsolatba hozhatók a hajállomány gyengülésével, fokozott vesztésével.

Fokozott hajhullással összefüggésben állhat egy egyszerű krónikus, de tünetszegény melléküregi, fogászati gyulladásos góc jelenléte, vagy valamilyen autoimmun folyamat is, ezért az alap góckutatásban fontos paraméterek (CRP, ASO, vérkép) és az autoimmun folyamatok kiindulópontjául szolgáló tesztek (ANA, ENA-screen vizsgálatok) is a csomagba kerültek.

A hajhullás okainak kiderítésére a csomagon kívül további vizsgálatokra is szükség lehet. Ez esetben, illetve az elkészült laboratóriumi eredmények birtokában javasolt bőrgyógyász/hajgyógyász vagy endokrinológus szakorvost felkeresni a célzott, személyre szabott megoldás érdekében.

A hajhullás okainak kiderítése mellett természetesen a csomag egy alapos laboratóriumi kivizsgálásnak is megfelel a komplexitása miatt.

Amennyiben valamelyik paraméterében lényeges eltérést tapasztal, úgy az is elképzelhető, hogy a hajhullással össze nem függő betegség, állapot okozza azt így eltérés esetén mindenképpen forduljon háziorvosához!

"Hajhullás férfi " vérvételi csomag ára: 49.900 Ft
( Eredeti ára: 68.500 FT, csomag-kedvezmény:27%)

A vizsgálati csomagok ára tartalmazza a mintakezelési díjat is.

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció

 

 

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon.


Hajhullás női csomag  (Fokozott hajhullás okainak vizsgálata)

 

A vizsgálati csomagot azon hölgy pácienseinknek ajánljuk, akik szeretnék kideríteni, milyen egyszerűbb, de nem ritka okok állhatnak fokozódott hajhullásuk hátterében. A probléma szerteágazó, és csak részben vizsgálható laboratóriumi módszerekkel – ezeket tartalmazza panelünk.

A csomag magában foglalja a máj- (GOT, GPT, GGT, ALP, bilirubin) és vesefunkció (Na, K, karbamid, kreatinin, húgysav) vizsgálatát. Fokozott hajhullás esetén alapvető a pajzsmirigyműködés vizsgálata (TSH, anti-TPO) és az inzulinrezisztencia, cukor-, zsíranyagcsere alapvizsgálata is (vércukor, inzulin, koleszterin, triglicerid). Ásványi anyagok extrém hiánya is összefüggésben lehet a fokozott hajhullással (cink, szelén, magnézium, vas, transzferrin, ferritin). Továbbá a nem ritka vitaminhiány állapotok is kizárandóak (D-vitamin, B12, folsav), amelyek szintén kapcsolatba hozhatók a hajállomány gyengülésével, fokozott vesztésével.

Fokozott hajhullással összefüggésben állhat egy egyszerű krónikus, de tünetszegény melléküregi, fogászati gyulladásos góc jelenléte, vagy valamilyen autoimmun folyamat is, ezért az alap góckutatásban fontos paraméterek (CRP, ASO, vérkép) is a csomagba kerültek, az autoimmun folyamatok kiindulópontjául szolgáló tesztekkel egyetemben (ANA, ENA-screen vizsgálatok).

Hölgyek esetében a nőgyógyászati hormonális állapotot (LH, FSH, prolaktin, ösztradiol, progeszteron, SHBG) és az androgén hatású hormonok (tesztoszteron, dihidro-tesztoszteron, DHEA-szulfát) jelenlétét is érdemes vizsgálni, mert kóros szintjük szintén kapcsolódhat a fokozott hajvesztéshez.

A hajhullás okainak kiderítése mellett természetesen a csomag egy alapos laboratóriumi kivizsgálásnak is megfelel a komplexitása miatt.

A hajhullás okainak kiderítésére - a csomagon kívüli - további vizsgálatokra is szükség lehet. Ez esetben, illetve az elkészült laboratóriumi eredmények birtokában javasolt bőrgyógyász/hajgyógyász specialistát vagy endokrinológus szakorvost felkeresni a célzott, személyre szabott megoldás érdekében.

"Hajhullás női" vérvételi csomag ára: 59.900 Ft
(Eredeti ára: 84.600 Ft, csomag kedvezmény:29%)

A vizsgálati csomagok ára tartalmazza a mintakezelési díjat is.

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció

 

 

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon.


Inzulin rezisztencia csomag

 

inzulinrezisztenciaA vizsgálati csomag azoknak nyújt segítséget, akik túlsúlyosak, mozgásszegény életmódot folytatnak, mindezekből fakadóan szív-és érrendszeri betegség kialakulásának rizikója fokozott, valamint családjukban már előfordult cukorbetegség.

 

Az inzulin rezisztencia visszafordítható állapot, így időben történő felismerése és kezelése kiemelten fontos.

Hölgyek esetében ismert, hogy az IR gyakran együtt jár policisztás ovárium szindrómával (PCOS) is.

A csomag tartalmaz máj- és vesefunkciós paramétereket, vas- és zsíranyagcsere vizsgálatot (GOT, GPT, GGT, karbamid, húgysav, kreatinin, vércukor, triglicerid, koleszterin, HDL-koleszterin, LDL-koleszterin, vas, transzferrin, vérkép), hárompontos vércukor-inzulin görbe meghatározást, cukorterheléssel (0, 60 és 120 perces),  gyulladásos paramétereket (CRP) és a D-vitamin vizsgálatát.

A vizsgálatsor tartalmazza az általános vizelet és vizeletüledék vizsgálatot is. Kérjük a megfelelő mintavételi tartályban, hozzon magával vizeletmintát a vizsgálatokhoz!

Mivel az inzulin rezisztencia laboratóriumi értékelésével kapcsolatban nincs egységes álláspont a klinikus szakorvosok között, ezért a lelettel érdemes felkeresni a megfelelő szakembert (endokrinológus, diabetológus vagy nőgyógyász), aki figyelembe véve a panaszokat, tüneteket és esetleg egyéb vizsgálatokat is, állítja fel a diagnózist!!!

Az inzulinrezisztenciáról bővebben a "Blog" rovaton belül olvashat.

A Csomag ára: 17.500 Ft 
(Eredeti ára: 22.320 Ft, csomag-kedvezmény: 22%)

A vizsgálati csomagok ára tartalmazza a mintakezelési díjat is.

Az inzulinrezisztencia csomagunk terheléses vizsgálatot is tartalmaz, ezért erre a vizsgálatra csak délelőtt 10 óráig lehet jelentkezni a Mammut II.-ben! Amennyiben más vérvételi pontunkon szeretné a vizsgálatot elvégeztetni, kérjük érdeklődjön a vérvételi pont elérhetőségén a vizsgálat lehetséges időpontjáról. Az elérhetőségekért kattintson: ide

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció

 

 

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon

 


Kerek Csomag (az elhízás egyes lehetséges okaival kapcsolatos laboratóriumi vizsgálatok)

 

has körüli zsírpárna-inzulinrezisztencia, cukorbetegségVizsgálati csomagunk segítségével az általános egészségügyi állapot felmérését szolgáló laborvizsgálatokon túl (GOT, GPT, GGT, ALP, karbamid, húgysav, kreatinin, Na, K, bilirubin, vércukor, triglicerid, koleszterin, HDL-koleszterin, LDL-koleszterin,  összfehérje, albumin, vas, transzferrin, vérkép) az elhízás lehetséges okaira is fény derülhet (leptin, kortizol, inzulin, TSH).

Az esetek többségében inzulinrezisztencia, leptinrezisztencia, esetleg a pajzsmirigy alulműködés vagy a mellékvese működésének zavara áll a túlsúly hátterében.

A csomag tartalmazza az általános vizelet és vizeletüledék vizsgálatot is. Kérjük, a megfelelő mintavételi tartályban, hozzon magával vizeletmintát a vizsgálatokhoz!

Amennyiben a leletek azt mutatják, hogy fentiek közül valamely állapot már kialakult, akkor  dietetikus felkeresése javasolt. Az ő segítségével meghatározható a személyre szabott, következetes étrend és fizikai aktivitási forma.

 

 A Csomag ára: 32.500 Ft  
(Eredeti ára: 41.330 Ft, csomag - kedvezmény: 21%.)

A vizsgálati csomagok ára tartalmazza a mintakezelési díjat is.

A "Kerek csomagunk" terheléses vizsgálatot is tartalmaz, ezért erre a vizsgálatra csak  délelőtt 10 óráig lehet jelentkezni a Mammut II.-ben! Amennyiben más vérvételi pontunkon szeretné a vizsgálatot elvégeztetni, kérjük érdeklődjön a vérvételi pont elérhetőségén a vizsgálat lehetséges időpontjáról. Az elérhetőségekért kattintson: ide

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció

 

 

 További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon.

 


Manager Csomag 


menedzser szűrésManager csomagunk segítségével felmérheti egészségi állapotát. Egyetlen vérvétellel széleskörű információt kap szervezete működéséről.

A csomag mindazon hölgyek és urak egészségi állapotáról nyújt információt, akiknek életmódja fokozott (akár szellemi, pszichikai vagy fizikai) megterheléssel jár, nagyobb stressztűrést kíván és emiatt fokozott kockázattal bírnak különböző betegségek kialakulására.


A vizsgálatok rámutatnak a belső szervek, úgymint a máj, hasnyálmirigy, vese, vérképző rendszer és a pajzsmirigy működésére.

A csomag tartalmazza a fontosabb enzimek
(GOT, GPT, GGT, alkalikus foszfatáz, LDH, CK, alfa-amiláz), lebontási termékek (karbamid, húgysav, kreatinin, összbilirubin, konjugált bilirubin), valamint ionok (Na, K, Cl, Mg) vizsgálatát. Információt nyújt a csont- (D-vitamin, Ca, P), vasháztartás állapotáról (vas, transzferrin, ferritin), a szív-érrendszeri rizikófaktorokról (zsíranyagcsere, triglicerid, koleszterin, HDL-C, LDL-C, vércukor, inzulin). Jelzi továbbá a szervezetben zajló gyulladásos folyamatokat (vérkép, CRP) és a stressztűrésben fontos pajzsmirigy és a mellékvese hormonális alapfunkcióit (TSH, kortizol).


A csomag tartalmazza az általános vizelet és vizeletüledék vizsgálatot is.

Amennyiben a csomagot kiegészíti székletvér vizsgálattal, úgy még teljesebb képet kap egészségi állapotáról. Kérjük, utóbbi esetben a megfelelő mintavételi tartályban hozzon magával mintát a vizsgálathoz!

Manager vérvételi csomag ára: 19.900 Ft
(Eredeti ára: 24.930 FT lenne, csomag - kedvezmény: 20 %)

A vizsgálati csomagok ára tartalmazza a minatvételi díjat is.

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció 

 

 

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon.


Női hormon panel, ciklus 3-5. nap  hormonzavar

Ez a csomag  -általános laboratóriumi vizsgálatok nélkül- a női nemi ciklus hormonális állapotát jellemző laboratóriumi vizsgálatokat tartalmazza.

Azoknak az alapvető hormonoknak a meghatározására kerül sor, amelyek a ciklus 3-5. napján történő vérvétel alkalmával kerülnek vizsgálatra a legtöbb nőgyógyászati kivizsgálás alkalmával.

A vizsgálat előtt érdemes a nőgyógyászával konzultálni az esetleges kiegészítéseket illetően.

A csomag tartalma: FSH (Follikulus Stimuláló Hormon), LH (Luteinizáló Hormon), ösztradiol, totál tesztoszteron, SHBG (Sex Hormone Binding Globulin), albumin ,számított paraméterek: fTI és biol aktív TTE, Anti-Müllerian Hormon (AMH), prolaktin meghatározása és mintakezelési díj a csomag tartalma.

 

Női hormon panel, ciklus 3-5. nap, ára: 22.500 Ft.
(Eredeti ára: 28.270 Ft, csomag-kedvezmény: 20%)

A vizsgálati csomagok ára tartalmazza a mintakezelési díjat is.

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció


 

Vérkép, vérvételi eredménnyel, vagy a vizsgálattal kapcsolatos kérdések: fórum

Női hormon panel, ciklus 21-23. nap

Ez a csomag  -általános laboratóriumi vizsgálatok nélkül- a női nemi ciklus hormonális állapotát jellemző laboratóriumi vizsgálatokat tartalmazza.

Azoknak az alapvető hormonoknak a meghatározására kerül sor, amelyek a ciklus 21-23. napján történő vérvétel alkalmával kerülnek vizsgálatra a legtöbb nőgyógyászati kivizsgálás alkalmával.

A vizsgálat előtt érdemes a nőgyógyászával konzultálni az esetleges kiegészítéseket illetően!

FSH (Follikulus Stimuláló Hormon), LH (Luteinizáló Hormon) ösztradiol és progeszteron meghatározása és mintakezelési díj a csomag tartalma.

Női hormon panel, ciklus 21-23. nap: 9.900 Ft.
(Eredeti ára: 12.800 Ft, csomag-kedvezmény: 23%)

A vizsgálati csomagok ára tartalmazza a mintakezelési díjat is.

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció


 

Vérkép, vérvételi eredménnyel, vagy a vizsgálattal kapcsolatos kérdések: fórum

Pajzsmirigy Bázis csomag

Pajzsmirigy Bázis panelünket azoknak a pácienseinknek ajánljuk, akik a következő tünetek, panaszok bármelyikét tapasztalják magukon: bármilyen irányú testsúlyváltozás, hajhullás, bőrszárazság vagy éppen izzadás, melegtűrő képesség romlása, szapora szívverés, ritmuszavarok, teherbeesési nehézségek, székrekedés vagy éppen hasmenés, levertség vagy éppen izgatottság.  A felsoroltak hátterében ugyanis meghúzódhat a pajzsmirigy bármilyen eredetű alul-, vagy túlműködése.

A Pajzsmirigy Bázis csomag tartalma: TSH, T3 szabad frakció (fT3), T4 szabad frakció (fT4).


A Pajzsmirigy Bázis csomag ára: 6900 Ft
(Eredeti ára: 8.700 Ft, csomag-kedvezmény: 21%)

A vizsgálati csomagok ára tartalmazza a mintakezelési díjat is.

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció

 

Pajzsmirigy Bővített csomag

pajzsmirigy vizsgálat

Pajzsmirigy Bővített panelünket azoknak a pácienseinknek ajánljuk, akik a következő tünetek, panaszok bármelyikét tapasztalják magukon: bármilyen irányú testsúlyváltozás, hajhullás, bőrszárazság vagy éppen izzadás, melegtűrő képesség romlása, szapora szívverés, ritmuszavarok, teherbeesési nehézségek, székrekedés vagy éppen hasmenés, levertség vagy éppen izgatottság.  
A felsoroltak hátterében ugyanis meghúzódhat a pajzsmirigy bármilyen eredetű alul-, vagy túlműködése. A Pajzsmirigy Bővített csomag tartalmazza ezek és különösen a leggyakoribb autoimmun pajzsmirigybetegség (Hashimoto-thyreoiditis) kiderítését szolgáló paramétereket, amelyeket első körben mindenképpen érdemes vizsgálni (TSH, fT3, fT4, anti-TPO).

A Pajzsmirigy Bővített panel további részeként vizsgáljuk a máj és a vese működését, a szénhidrát-, fehérje- és zsíranyagcserét, a vasháztartást és a gyulladásos paramétereket, ionokat. Azaz a csomag alkalmas egy széleskörű alap laboratóriumi kivizsgálásra is (karbamid, kreatinin, húgysav, bilirubin, vércukor, Na, K, GOT, GPT, GGT, ALP, CRP, összfehérje, albumin, összkoleszterin, HDL-koleszterin, LDL-koleszterin, triglicerid, vas, transzferrin, vérkép).

Amennyiben a laboratóriumi eredmények alapján igazoltnak látszik a pajzsmirigy funkció károsodása, ajánlott endokrinológus szakorvos (hormon-specialista) felkeresése.

Egyéb eltérések esetén forduljon háziorvosához a további kivizsgálások irányának mehatározása érdekében !

A Pajzsmirigy Bővített csomag ára: 13.900 Ft
(Eredeti ára: 17.720 Ft, csomag-kedvezmény: 22%)

A vizsgálati csomagok ára tartalmazza a mintakezelési díjat is.

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció

 

 

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon.


Pajzsmirigy MAX csomag

Tájékoztatjuk tisztelt Pácienseinket, hogy reagens beszállítási nehézségek miatt a csomagban is tartalmazott reverz-T3 vizsgálat eredményeit szeptember 21. és október 16. között nem tudjuk szolgáltatni.
Megértésüket köszönjük!

Pajzsmirigy MAX csomagunkat azoknak a pácienseinknek ajánljuk, akik a következő tünetek, panaszok bármelyikét tapasztalják magukon: bármilyen irányú testsúlyváltozás, hajhullás, bőrszárazság vagy éppen izzadás,  melegtűrő képesség romlása, szapora szívverés, ritmuszavarok, teherbeesési nehézségek, székrekedés vagy éppen hasmenés, levertség vagy éppen izgatottság. A felsoroltak hátterében ugyanis meghúzódhat a pajzsmirigy bármilyen eredetű alul-, vagy túlműködése.

A Pajzsmirigy MAX csomag tartalmazza a leggyakoribb autoimmun pajzsmirigybetegség (Hashimoto-thyreoiditis) kiderítését szolgáló első köröben vizsgálandó paramétereken túl (Pajzsmirigy Bázis: TSH, fT3, fT4, anti-TPO), azokat a speciális laboratóriumi paramétreket is, amelyek vizsgálatára legygyakrabban endokrinológus szakorvos indikációjában kerül sor és leggyakrabban már nem az első laboratóriumi vizsgálat alkalmával (thyreoglobulin/TG, anti-TG,.TRAK, reverz T3)

Akkor válassza a Pajzsmirigy MAX csomagot, ha háziorvosa vagy más orvos tanácsára Önnél szinte biztos a pajzsmirigyműködés valamilyen súlyos zavara és el akarja kerülni a szokásos többlépcsős laboratóriumi differenciáldiagnosztikai lépéseket, a többszöri vérvétellel járó esetleges kellemetlenséget vagy időveszteséget. Előfordulhat ugyanis, hogy nem a szükséges vizsgálatokat vásárolja meg!

A Pajzsmirigy MAX panel további részeként természetesen vizsgáljuk a máj és a vese működését, a szénhidrát-, fehérje- és zsíranyagcserét, a vasháztartást és a gyulladásos paramétereket, ionokat is. Azaz a csomag alkalmas egy széleskörű alap laboratóriumi kivizsgálásra is (karbamid, kreatinin, húgysav, bilirubin, vércukor, Na, K, GOT, GPT, GGT, ALP, CRP, összfehérje, albumin, összkoleszterin, HDL-koleszterin, LDL-koleszterin, triglicerid, vas, transzferrin, vérkép).

Amennyiben a laboratóriumi eredmények alapján igazoltnak látszik a pajzsmirigy funkció károsodása, ajánlott endokrinológus szakorvos (hormon-specialista) felkeresése.

Egyéb eltérések esetén forduljon háziorvosához a további kivizsgálások irányának mehatározása érdekében !

A Pajzsmirigy MAX csomag ára: 27.900 Ft
(Eredeti ára: 36.420 Ft, csomag-kedvezmény: 23%)

A vizsgálati csomagok ára tartalmazza a mintakezelési díjat is.

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció

 

 

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon.


Páros vérvételi csomagvérvételi csomag

A Páros csomag átfogó képet ad 16 és 50 év közötti hölgyek és urak számára szervezetük aktuális egészségi állapotáról.

A vizsgálati csomag tartalmazza a máj (GOT, GPT, GGT, ALP, bilirubin), a vese (karbamid, kreatinin, vizelet általános és üledék), a vérképző rendszer (vérkép), a hasnyálmirigy (amiláz) és a pajzsmirigy (TSH) laboratóriumi vizsgálatait. Tájékoztatást nyújt a fehérje-, szénhidrát- és zsíranyagcseréről (vércukor, koleszterin, HDL-koleszterin, LDL-koleszterin, triglicerid, húgysav, összfehérje, albumin), valamint a vasháztartásról (vas, transzferrin, ferritin) és a szervezetben zajló esetleges gyulladásos folyamatokról (CRP), továbbá a fontosabb ionok (Na, K) és a D-vitamin mennyiségéről.

Amennyiben a csomagot kiegészíti székletvér vizsgálattal, úgy még teljesebb képet kap egészségi állapotáról. Kérjük, utóbbi esetben a megfelelő mintavételi tartályban hozzon magával mintát a vizsgálathoz!

A Páros csomag ára: 29.900 Ft
(Eredeti ára: 38.180 Ft, csomag-kedvezmény: 22%)

A vizsgálati csomagok ára tartalmazza a mintakezelési díjat is.

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció

 

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon.

 


PCOS csomag

negatív terhességi teszt

A PCOS betűszó a policisztás ovárium szindróma rövidítése. Ez egy gyakran női meddőséghez vezető állapot (kezeletlen esetben), amely a petefészkek ultrahang vizsgálatával detektálható számos, felszíni cisztózus (hólyagos) képletről kapta az elnevezését. Előfordulási gyakorisága a fogamzóképes korú nők között 7-15%! A PCOS változatos klinikai megjelenésű kórkép (egyik formája a Stein-Leventhal szindróma).

Az érintett betegekre jellemző a komplex hormonális- és anyagcserezavar, amely a női nemi ciklus zavarával is jár és fogamzási nehézséghez, fogamzási képtelenséghez, infertilitáshoz vezethet. Gyakran társul inzulinrezisztenciával (IR) és pajzsmirigyproblémákkal is.

Jellemzői, tünetei (zárójelben a lehetséges laboratóriumi eltérések):

 • akár több hónapra is megnyúlt női menstruációs ciklus, oligomenorrhoea amikor a ciklus átlagos hossza >35 nap,
 • esetleg a menstruáció elmaradása, amenorrhoea, amikor a ciklus hossza több mint 180 nap
 • peteérés elmaradása, anovulációs ciklusok (LH/FSH arány > 2,5; enyhén emelkedett prolaktin),
 • akár mindkét petefészek megnagyobbodása (nőgyógyászati/ UH lelet)
 • a petefészkek felszínén apró, gyöngysorszerűen sorban elhelyezkedő ciszták az esetek 90%-ában ultrahangvizsgálattal kimutathatóak (UH lelet),
 • fokozott szőrösödés az arcon, a mellkason (emelkedett szabad tesztoszteron, DHEAS és androsztendion szintek, csökkent SHBG),
 • elhízás, de a PCOS gyakran előfordul teljesen vékony alkatúaknál is,
 • izulinrezisztencia, a szénhidrát-anyagcsere zavara (cukorterhelésre kóros 3 pontos vércukor, inzulin görbe, IR),
 • lipidanyagcsere zavar (magas összkoleszterin, LDL-C és TG, alacsony HDL-C),
 • társuló pajzsmirigy alulműködés, Hashimoto-tireoditisz (TSH, fT4, fT3, anti-TPO),
 • gyakori a társuló alacsony D-vitamin szint is.

A PCOS pontos oka ismeretlen, kialakulásához környezeti és genetikai faktorok egyaránt hozzájárulnak, de a fenti tünetek mellett jellemzőek az egyes laboratóriumi vizsgálatok kóros értékei is. Ezeket a vizsgálatokat a PCOS csomag is tartalmazza.

A csomagot a ciklus elején, a 3-5. napon érdemes igénybe venni azon női pácienseink részére, ahol felmerül a tünetek, nőgyógyászati adatok alapján a PCOS gyanúja.

Leletével minden esetben forduljon nőgyógyászhoz és endokrinológus szakorvoshoz a PCOS diagnózis és kezelése érdekében!

Egyéb eltérések esetén forduljon háziorvosához a további kivizsgálások irányának mehatározása érdekében, hiszen ez a csomag is alkalmas a PCOS-on kívül más kórfolyamatok felderítésére is, az általános paraméterek összessége miatt (karbamid, kreatinin, húgysav, bilirubin, vércukor, Na, K, GOT, GPT, GGT, ALP, CRP, összfehérje, albumin, összkoleszterin, HDL-koleszterin, LDL-koleszterin, triglicerid, vas, transzferrin, vérkép) !

A PCOS csomag ára: 51.000 Ft 
(Eredeti ára: 65.220 Ft lenne, csomag-kedvezmény: 22%)

A vizsgálati csomagok ára tartalmazza a mintakezelési díjat is.

A PCOS csomagunk terheléses vizsgálatot is tartalmaz, ezért erre a vizsgálatra csak délelőtt 10 óráig lehet jelentkezni a Mammut II.-ben! Amennyiben más vérvételi pontunkon szeretné a vizsgálatot elvégeztetni, kérjük érdeklődjön a vérvételi pont elérhetőségén a vizsgálat lehetséges időpontjáról. Az elérhetőségekért kattintson: ide

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció

 

 

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon

 


Prosztata csomag

 

prosztata vizsgálat az életértA vizsgálati csomag igénybevételével azok a férfiak kaphatnak visszajelzést egészségükkel kapcsolatosan, akik nehéz, fájdalmas és/vagy gyakori vizeletürítést tapasztalnak.

A vizsgálatok a máj- és veseműködésről, a fehérje-, a zsír- és a szénhidrátanyagcseréről, a fontosabb ionokról, a vasháztartásról (GOT, GPT, GGT, ALP, karbamid, húgysav, kreatinin, Na, K, bilirubin, vércukor, koleszterin, HDL-koleszterin, triglicerid, összfehérje, albumin, vas, transzferrin), az esetlegesen fennálló gyulladások jelenlétéről (vérkép, CRP) is tájékoztatást nyújtanak. A vizsgálatsor tartalmazza az általános vizelet és vizeletüledék vizsgálatot is.

Kérjük a megfelelő mintavételi tartályban, hozzon magával vizeletmintát a vizsgálatokhoz!

A csomag kiemelt része a prosztata betegségei esetén megemelkedő prosztata specifikus antigén (PSA). Emelkedett PSA érték esetén a vizsgálat bővíthető a diagnózis pontosítását segítő free PSA ill. pro PSA mérésével is.

Amennyiben a csomagot kiegészíti székletvér vizsgálattal, úgy még teljesebb képet kap egészségi állapotáról. Kérjük, utóbbi esetben a megfelelő mintavételi tartályban hozzon magával mintát a vizsgálathoz!

Mintavétel- a (PSA, fPSA, proPSA) teszteléshez szükséges vérmintákat az RDV (végbélen át ujjal történő prosztatavizsgálat), prosztatamasszázs, transzrektális (végbélen át zajló) ultrahangvizsgálat és a prosztatabiopszia előtt kell levenni.

Ezek a beavatkozások emelkedett PSA, fPSA és proPSA értéket okozhatnak. Ajánlott a biopszia és a vérvizsgálat között hat hetes várakozási periódus.
- intenzív fizikai testedzés (pl. hosszú ideig tartó kerékpározás), nemi aktus is megemelheti az értékeket.
- prosztatát érintő fertőzés emelkedett értékekhez vezethet.


Megnövekedett PSA-szint esetén mindenképpen ajánlott urológus szakorvos felkeresése!
Egyéb laboratóriumi eltérés esetén is forduljon háziorvosához egészsége és a további kivizsgálás érdekében!

A Prosztata csomag ára: 8.900 Ft
(Eredeti ára: 11.370 Ft, csomag-kedvezmény: 22%)

A vizsgálati csomagok ára tartalmazza a mintakezelési díjat is.


Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció

 

 

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon.

 


TORCH ALAP panel

Azokra a mikroorganizmusokra, melyek a várandósság alatt különböző mértékben károsíthatják a magzatot, a TORCH betűszót használják.

Az összefoglaló elnevezés a kórokozók kezdőbetűiből áll össze: Toxoplasma gondii, „Others” (egyéb mikrobák), Rubeolavírus, Cytomegalovírus, Herpes simplex vírusok.

A TORCH Alapcsomag a fenti kórokozók szerológiai tesztjeit tartalmazza. Az egyéb mikróbák/”others” tesztjei a TORCH Bővített csomagban elérhetőek.

Ezek a fertőzések különböző magzati rendellenességeket, a születendő gyermek maradandó károsodását (pl. süketség, vakság, idegrendszeri zavarok) egyes esetekben a magzat méhen belüli halálát és vetélést okozhatnak, amennyiben az anya a terhesség kezdetekor vagy a terhesség alatt fertőződik.

Néhány esetben az újszülött fertőződése a természetes szülés során, a szülőcsatornán áthaladás közben történhet meg aktív anyai fertőzöttség mellett.

Természetesen a várandós anya, a magzat vagy az újszülött fertőzése tünet, és szövődménymentes is lehet, de azt, hogy egy adott páciens, terhesség esetében melyik kimenetel történik meg, jelenleg előre nem megjósolható.

Ez az alapcsomag az anyai fertőzések/védettség kimutatására szolgál és nem pedig a magzati fertőzöttség vizsgálatára. Jelenleg a társadalombiztosítás, azaz az OEP terhére, ezek a vizsgálatok tünetmentes egyének, tünetmentes várandósok szűrővizsgálataként nem elérhetőek el.

A TORCH szűrővizsgálatot érdemes még a tervezett terhesség előtt elvégezni a szerológiai státusz tisztázása érdekében. A szerológiai eredményekből kiderül, hogy mely kórokozók esetében nem kell friss fertőzéstől tartani a terhesség alatt, mert már átvészelte a páciens, és hosszan tartó védettség alakult ki. A vizsgálatokból az is megtudható, hogy melyik az a fertőzés, amin a páciens átesett már, és bár a kórokozó reaktiválódhat, de sokkal kisebb veszéllyel jár ez esetben a magzatra, mintha a várandós első alkalommal fertőződne a terhesség alatt. Az eredményekből az is látszik, hogy mely kórokozóval nem fertőződött még a terhessége előtt, tehát fogékony egy esetleges expozíció esetén. Fogékonyság fennállásakor két lehetőség kínálkozik. Bizonyos kórokozók esetében lehetőség van védőoltás beadására, ha még több hónappal a tervezett terhesség előtt áll a páciens. Azoknál a mikrobáknál, melyek ellen nincs megfelelő oltóanyag, bizonyos időközönként folyamatos nyomonkövetés, az adott vizsgálat ismétlése ajánlott a várandósság alatt.

Amennyiben a tervezett terhesség előtt nem történtek meg a szűrővizsgálatok, a szűrés elvégezhető a várandósság alatt is, lehetőleg minél korábbi szakaszban. Ha csak később történnek a terhesség első szerológiai vizsgálatai, akkor nem mindig állapítható meg biztonsággal, hogy a fertőzés a terhesség előtt, vagy az alatt történt-e.

Amennyiben a terhesség előtt az eredményei friss, éppen zajló fertőzésnek a gyanúját vetik fel, úgy a gyermekvállalás halasztása lehet javasolt a szükséges kezelések mellett.

Amennyiben a vizsgálat eredményei a terhesség alatt friss, éppen zajló vagy korábbi fertőzés reaktivációjának a gyanúját vetik fel, úgy fokozott jelentősége lesz a további nőgyógyászati, magzati ultrahang és laboratóriumi vizsgálatoknak az esetlegesen szükséges kezelések meghatározásában. Ilyen esetekben is az adott szerológiai vizsgálat ismétlése lesz indokolt második mintából a fertőzés előrehaladásának, lefolyásának megítélésére az ellenanyagszint változások alapján.

A várandós anyai fertőzések, nem minden esetben jelentik a magzat érintettségét, károsodását!

Természetesen minden esetben a leletéhez szakmai értékelést, -interpretációt- is kap, de ezzel együtt leletéről minden esetben ajánlott a nőgyógyászát tájékoztatni! Ennek természetesen előfeltétele, hogy a vizsgálat megrendelésekor tájékoztasson minket terhessége hiányáról vagy annak meglétéről, illetve hogy hányadik hetes a terhessége a vérvétel időpontjában.

Itt hívjuk fel a figyelmét, hogy a potenciálisan szintén súlyos magzati fertőzést okozó anyai Streptococcus agalactiae/B csoportú streptococcusok hordozásának szűrését ez a csomag nem tartalmazza, mert az nőgyógyász általi hüvelyi mintavételezésből származó minta vizsgálatát igényli, jellemzően a terhesség utolsó heteiben történő mintavétellel. Természetesen - a vizsgálatnak megfelelő, beküldött minta esetén - a B csoportú streptococcusok szűrővizsgálata is elérhető laboratóriumunkban.

A Csomag ára: 23.000 Ft  (Eredeti ára: 26.500 Ft lenne. Csomag kedvezmény: 13%)

A vizsgálati csomagok  ára tartalmazza a mintakezelési díjat is!

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.


Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció

 

 

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon.


TORCH Bővített

 

Azokra a mikroorganizmusokra, melyek a várandósság alatt különböző mértékben károsíthatják a magzatot, a TORCH betűszót használják.

Az összefoglaló elnevezés a kórokozók kezdőbetűiből áll össze: Toxoplasma gondii, „Others” (egyéb mikrobák), Rubeolavírus, Cytomegalovírus, Herpes simplex vírusok.

A TORCH Bővített csomag a fenti megnevezett kórokozók szerológiai tesztjein túl tartalmazza a szifilisz/lues (Treponema pallidum), a Parvovirus B19 és a Varicella Zoster vírus fertőzések tesztjeit is.


Ezek a fertőzések különböző magzati rendellenességeket, a születendő gyermek maradandó károsodását (pl. süketség, vakság, idegrendszeri zavarok, csont- és fogfejlődési zavarok) egyes esetekben a magzat méhen belüli halálát és vetélést okozhatnak, amennyiben az anya a terhesség kezdetekor vagy a terhesség alatt fertőződik.
 
Néhány esetben az újszülött fertőződése a természetes szülés során, a szülőcsatornán áthaladás közben történhet meg aktív anyai fertőzöttség mellett.
 
Természetesen a várandós anya, a magzat vagy az újszülött fertőzése tünet, és szövődménymentes is lehet, de azt, hogy egy adott páciens, terhesség esetében melyik kimenetel történik meg, jelenleg előre nem megjósolható.

A TORCH bővített csomag is az anyai fertőzések/védettség kimutatására szolgál és nem pedig a magzati fertőzöttség vizsgálatára. Jelenleg a társadalombiztosítás, azaz az OEP terhére, ezek a vizsgálatok többsége tünetmentes egyének, tünetmentes várandósok szűrővizsgálataként nem elérhetőek az Ön számára.


A bővített TORCH szűrővizsgálatot is érdemes még a tervezett terhesség előtt elvégezni a szerológiai státusz tisztázása érdekében. A szerológiai eredményekből kiderül, hogy mely kórokozók esetében nem kell friss fertőzéstől tartani a terhesség alatt, mert már átvészelte a páciens, és hosszan tartó védettség alakult ki. A vizsgálatokból az is megtudható, hogy melyik az a fertőzés, amin a páciens átesett már, és bár a kórokozó reaktiválódhat, de sokkal kisebb veszéllyel jár ez esetben a magzatra, mintha a várandós első alkalommal fertőződne a terhesség alatt. Az eredményekből az is látszik, hogy mely kórokozóval nem fertőződött még a terhessége előtt, tehát fogékony egy esetleges expozíció esetén. Fogékonyság fennállásakor két lehetőség kínálkozik. Bizonyos kórokozók esetében lehetőség van védőoltás beadására, ha még több hónappal a tervezett terhesség előtt áll a páciens. Azoknál a mikrobáknál, melyek ellen nincs megfelelő oltóanyag, bizonyos időközönként folyamatos nyomonkövetés, az adott vizsgálat ismétlése ajánlott a várandósság alatt.

Amennyiben a tervezett terhesség előtt nem történtek meg a szűrővizsgálatok, a szűrés elvégezhető a várandósság alatt is, lehetőleg minél korábbi szakaszban. Ha csak később történnek a gravida első szerológiai vizsgálatai, akkor nem mindig állapítható meg biztonsággal, hogy a fertőzés a terhesség előtt, vagy az alatt történt-e.

Amennyiben a terhesség előtt az eredményei friss, éppen zajló fertőzésnek a gyanúját vetik fel, úgy a gyermekvállalás halasztása lehet javasolt a szükséges kezelések mellett.

Amennyiben a vizsgálat eredményei a terhesség alatt friss, éppen zajló vagy korábbi fertőzés reaktivációjának a gyanúját vetik fel, úgy fokozott jelentősége lesz a további nőgyógyászati, magzati ultrahang és laboratóriumi vizsgálatoknak az esetlegesen szükséges kezelések meghatározásában. Ilyen esetekben is az adott szerológiai vizsgálat ismétlése lesz indokolt második mintából a fertőzés előrehaladásának, lefolyásának megítélésére az ellenanyagszint változások alapján.

A várandós anyai fertőzések, nem minden esetben jelentik a magzat érintettségét, károsodását!

Természetesen minden esetben a leletéhez szakmai értékelést, -interpretációt- is kap, de ezzel együtt leletéről minden esetben ajánlott a nőgyógyászát tájékoztatni! Ennek természetesen előfeltétele, hogy a vizsgálat megrendelésekor tájékoztasson minket terhessége hiányáról vagy annak meglétéről, illetve hogy hányadik hetes a terhessége a vérvétel időpontjában.

Itt hívjuk fel a figyelmét, hogy a potenciálisan szintén súlyos magzati fertőzést okozó anyai Streptococcus agalactiae/B csoportú streptococcusok hordozásának szűrését ez a csomag nem tartalmazza, mert az nőgyógyász általi hüvelyi mintavételezésből származó minta vizsgálatát igényli, jellemzően a terhesség utolsó heteiben történő mintavétellel. Természetesen a vizsgálatnak megfelelő, beküldött minta esetén a B csoportú streptococcusok szűrővizsgálata is elérhető laboratóriumunkban.


A TORCH Bővített csomag ára:  34.000 Ft
(Eredeti ára: 43. 500 Ft lenne, csomag - kedvezmény: 22 %)

A vizsgálati csomagok  ára tartalmazza a mintakezelési díjat is!

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció

 

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon.

 


Tumormarker csomag férfiaknak Idaganat

 

A panelt elsősorban azon férfi pácienseinknek ajánljuk, akiknek a családjában előfordult daganatos megbetegedés, illetve olyan bizonytalan eredetű panaszaik vannak, melyek mögött felmerül a tumor lehetősége is.

A tumormarker vizsgálatok nagy általánosságban (néhány kivételtől eltekintve) nem alkalmasak a klinikailag tünetmentes, egészséges emberek daganatos betegségének szűrésére az orvosi laboratóriumi szakma szabályai szerint.

A tumormarker szintjeinek eltérése, változása sokkal inkább informatív az igazolt tumoros páciensek kezelésének nyomon követésében, monitorozásában, a daganat esetleges klinikai progressziójának nyomon követésében.

A tumormarker vizsgálatok sok szövetsérüléssel vagy gyulladással járó kórkép esetében is kismértékű pozitivitást jelezhetnek, illetve nem minden tumor egyforma mértékben termeli a tőle elvárható tumormarker típust. Legtöbbször ezért képalkotó vizsgálatokra és több tumormarker együttes vizsgálatára kerül sor általános laboratóriumi vizsgálatok mellett (karbamid, kreatinin, húgysav, össszbilirubin, vércukor, Na, K, GOT, GPT, GGT, ALP, CRP, összfehérje, albumin, összkoleszterin, HDL-koleszterin, triglicerid, vas, transzferrin, vérkép) egy szakszerű tumorkutatás során.

Amennyiben Önnek olyan tünetei, panaszai vannak, amely felveti a daganatos megbetegedés lehetőségét orvosa részéről, vagy Ön az utóbbi néhány hónapban indokolatlanul 5-10 kg-ot fogyott, esetleg a szervezetében, testében, testfelszínén olyan csomót vagy rendellenes képletet tapint vagy észlel, amelynél szükséges a daganat lehetőségének kizárása, akkor szakmailag indokolt egyes tumormarkerek mérése más laboratóriumi vizsgálatokkal együtt.

A fenti esetekben mindig forduljon orvosához, panaszainak megfelelő szakorvoshoz is - az esetlegesen elvégeztetett laboratóriumi vizsgálatok eredményétől függetlenül is -, hogy a tumorkutatás, a daganatos betegség kizárása vagy megállapítása a szükséges klinikai és képalkotó vizsgálatokkal kiegészüljön, ugyanis negatív tumormarker eredmény nem zárja ki, vagy bizonyítja be 100%-osan a daganatos megbetegedést!


Vizsgálati csomagunk segítségével tehát, egyes esetekben fény derülhet olyan daganatok előfordulására a szervezetben, amelyek a férfiakat gyakrabban érinthetik.

Tartalmazza a máj, here, prosztata, vastagbél, tüdő elváltozásai esetén megemelkedő legalapvetőbb tumormarkerek laboratóriumi mérését. Ezek a következők: AFP (pl. májrák, heretumor, embrionális daganat), CEA (pl. bélrendszer, hörgő egyes daganatai), PSA (prosztatadaganatok), HCG (pl. heretumor), széklet vér (vastagbélrák).

Negatív eredmény nem zárja ki teljes biztonsággal daganat jelenlétét. Pozitív érték sem jelent feltétlenül rosszindulatú daganatot, ebben az esetben további vizsgálatokra és orvosának felkeresésére van szükség az emelkedés okának kiderítésére.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a csomagban foglalt széklet vér vizsgálatot székletmintából végezzük, melyhez széklet tartályban behozott otthoni mintára van szükség (a széklettartály laboratóriumunkban is átvehető, de minden patikában is megvásárolható). A többi tumormarker vizsgálat meghatározása vérből történik.

Tumormarker csomag férfiaknak I. : 16.000 Ft .(Eredeti ár: 20.270 Ft, csomag kedvezmény:21 %).

A vizsgálati csomagok ára tartalmazza a mintakezelési díjat is.

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció  

 

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon.

 


Tumormarker csomag férfiaknak II

 

A panelt elsősorban azon férfi pácienseinknek ajánljuk, akiknek a családjában előfordult daganatos megbetegedés, illetve olyan bizonytalan eredetű panaszaik vannak, melyek mögött felmerül a tumor lehetősége is.

A tumormarker vizsgálatok nagy általánosságban (néhány kivételtől eltekintve) nem alkalmasak a klinikailag tünetmentes, egészséges emberek daganatos betegségének szűrésére az orvosi laboratóriumi szakma szabályai szerint. A tumormarker szintjeinek eltérése, változása sokkal inkább informatív az igazolt tumoros páciensek kezelésének nyomon követésében, monitorozásában, a daganat esetleges klinikai progressziójának nyomon követésében.

A tumormarker vizsgálatok sok szövetsérüléssel vagy gyulladással járó kórkép esetében is kismértékű pozitivitást jelezhetnek, illetve nem minden tumor egyforma mértékben termeli a tőle elvárható tumormarker típust. Legtöbbször ezért képalkotó vizsgálatokra és több tumormarker együttes vizsgálatára kerül sor általános laboratóriumi vizsgálatok mellett (karbamid, kreatinin, húgysav, össszbilirubin, vércukor, Na, K, GOT, GPT, GGT, ALP, CRP, összfehérje, albumin, összkoleszterin, HDL-koleszterin, triglicerid, vas, transzferrin, vérkép) egy szakszerű tumorkutatás során.

Amennyiben Önnek olyan tünetei, panaszai vannak, amely felveti a daganatos megbetegedés lehetőségét orvosa részéről, vagy Ön az utóbbi néhány hónapban indokolatlanul 5-10 kg-ot fogyott, vagy a szervezetében, testében, testfelszínén olyan csomót vagy rendellenes képletet tapint vagy észlel, amelynél szükséges a daganat lehetőségének kizárása, akkor szakmailag indokolt egyes tumormarkerek mérése más laboratóriumi vizsgálatokkal együtt.

A fenti esetekben mindig forduljon orvosához, panaszainak megfelelő szakorvoshoz is - az esetlegesen elvégeztetett laboratóriumi vizsgálatok eredményétől függetlenül is -, hogy a tumorkutatás, a daganatos betegség kizárása vagy megállapítása a szükséges klinikai és képalkotó vizsgálatokkal kiegészüljön, ugyanis negatív tumormarker eredmény nem zárja ki, vagy bizonyítja be 100%-osan a daganatos megbetegedést!


Ez a panelünk a tumormarkerek szélesebb skáláját tartalmazza, melyek segítségével egyes esetekben diagnosztizálható számos daganat-típus.

Csomagunk részeként vizsgáljuk a májban, vastagbélben, tüdőben, herében, hasnyálmirigyben, gyomorban, prosztatában és húgyhólyagban kialakuló elváltozásokkal, valamint a melanoma malignummal összefüggő tumormarkereket. A vizsgált tumormarkerek: AFP (pl. májrák, heretumor, embrionális daganat), CEA, CA 19-9, CA 72-4 (pl. gyomor-, bélrendszer, hörgő egyes daganatai), PSA (prosztatadaganatok), Cyfra 21-1 (pl. hólyagtumor), S100 (pl. melanoma) , HCG (pl. heretumor), NSE, TPA (pl. hörgő egyes dagnatai vagy bármely tumor), széklet M2-PK és széklet vér (vastagbélrák).

A vizsgálatok elvégzését elsősorban azoknak a férfi pácienseinknek ajánljuk, akiknek a családjában előfordult daganatos megbetegedés, illetve olyan bizonytalan eredetű panaszaik vannak, melyek mögött felmerül a tumor lehetősége is.

Negatív eredmény nem zárja ki teljes biztonsággal daganat jelenlétét. Pozitív érték sem jelent feltétlenül rosszindulatú daganatot, ebben az esetben további vizsgálatokra és orvosának felkeresésére van szükség az emelkedés okának kiderítésére.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a csomagban foglalt széklet vér vizsgálatát (ehhez széklettertály a patikákban is és nálunk is elérhető) és az M2-PK vizsgálatot székletmintából végezzük. Az M2PK vizsgálathoz speciális mintavevő eszközre van szükség (utóbbi laboratóriumunkban átvehető). A többi tumormarker vizsgálat meghatározása vérből történik.

Tumormarker csomag férfiaknak II.: 45.000 Ft. (Eredeti ár: 59.470 Ft, csomag kedvezmény:24 %).

A vizsgálati csomagok ára tartalmazza a mintakezelési díjat is.

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció  

 

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon.


Tumormarker csomag hölgyeknek I

 

A vizsgálatok elvégzését elsősorban azoknak a hölgy pácienseinknek ajánljuk, akiknek a családjában előfordult daganatos megbetegedés, illetve olyan bizonytalan eredetű panaszaik vannak, melyek mögött felmerül a tumor lehetősége is.

A tumormarker vizsgálatok nagy általánosságban (néhány kivételtől eltekintve) nem alkalmasak a klinikailag tünetmentes, egészséges emberek daganatos betegségének szűrésére az orvosi laboratóriumi szakma szabályai szerint. A tumormarker szintjeinek eltérése, változása sokkal inkább informatív az igazolt tumoros páciensek kezelésének nyomon követésében, monitorozásában, a daganat esetleges klinikai progressziójának nyomon követésében.

A tumormarker vizsgálatok sok szövetsérüléssel vagy gyulladással járó kórkép esetében is kismértékű pozitivitást jelezhetnek, illetve nem minden tumor egyforma mértékben termeli a tőle elvárható tumormarker típust. Legtöbbször ezért képalkotó vizsgálatokra és több tumormarker együttes vizsgálatára kerül sor általános laboratóriumi vizsgálatok mellett (karbamid, kreatinin, húgysav, össszbilirubin, vércukor, Na, K, GOT, GPT, GGT, ALP, CRP, összfehérje, albumin, összkoleszterin, HDL-koleszterin, triglicerid, vas, transzferrin, vérkép) egy szakszerű tumorkutatás során.

Amennyiben Önnek olyan tünetei, panaszai vannak, amelyek felvetik a daganatos megbetegedés lehetőségét orvosa részéről, vagy Ön az utóbbi néhány hónapban indokolatlanul 5-10 kg-ot fogyott, vagy a szervezetében, testében, testfelszínén olyan csomót vagy rendellenes képletet tapint vagy észlel, amelynél szükséges a daganat lehetőségének kizárása, akkor szakmailag indokolt egyes tumormarkerek mérése más laboratóriumi vizsgálatokkal együtt.

A fenti esetekben mindig forduljon orvosához, panaszainak megfelelő szakorvoshoz is - az esetlegesen elvégeztetett laboratóriumi vizsgálatok eredményétől függetlenül is -,hogy a tumorkutatás, a daganatos betegség kizárása vagy megállapítása a szükséges klinikai és képalkotó vizsgálatokkal kiegészüljön, ugyanis negatív tumormarker eredmény nem zárja ki, vagy bizonyíta be 100%-osan a daganatos megbetegedést!

Vizsgálati csomagunk segítségével tehát egyes esetekben fény derülhet olyan daganatok előfordulására a szervezetben, amelyek a nőket leggyakrabban érinthetik. Tartalmazza a máj, petefészek, emlő, vastagbél, tüdő elváltozásai esetén megemelkedő legalapvetőbb tumormarkerek laboratóriumi mérését. Része az ún. ROMA score számítása, mely a petefészekrák kialakulásának kockázatát jelző érték tapintható kismedencei folyamat esetén. A vizsgált tumormarkerek: AFP (pl. májrák, embrionális daganat), CEA (pl. bélrendszer, hörgő egyes daganatai), CA 15-3 (emlődaganat), CA 125, HE4 (petefészekdaganat), széklet vér (vastagbélrák).

Negatív eredmény nem zárja ki teljes biztonsággal daganat jelenlétét. Pozitív érték sem jelent feltétlenül rosszindulatú daganatot, ebben az esetben további vizsgálatokra és orvosának felkeresésére van szükség az emelkedés okának kiderítésére.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a csomagban foglalt széklet vér vizsgálatot székletmintából végezzük, melyhez széklet tartályban behozott otthoni mintára van szükség. Az ehhez szükséges eszköz laboratóriumunkban is átvehető, de minden patikában is megvásárolható. A többi tumormarker vizsgálat meghatározása vérből történik.

Tumormarker csomag hölgyeknek I.: 23.900 Ft (Eredeti ár: 31.570 Ft, csomag kedvezmény:24 %).

A vizsgálati csomagok ára tartalmazza a mintakezelési díjat is.

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció  

 

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon.

Tumormarker csomag hölgyeknek II

 

A vizsgálatok elvégzését elsősorban azoknak a hölgy pácienseinknek ajánljuk, akiknek a családjában előfordult daganatos megbetegedés, illetve olyan bizonytalan eredetű panaszaik vannak, melyek mögött felmerül a tumor lehetősége is.

A tumormarker vizsgálatok nagy általánosságban (néhány kivételtől eltekintve) nem alkalmasak a klinikailag tünetmentes, egészséges emberek daganatos betegségének szűrésére az orvosi laboratóriumi szakma szabályai szerint. A tumormarker szintjeinek eltérése, változása sokkal inkább informatív az igazolt tumoros páciensek kezelésének nyomon követésében, monitorozásában, a daganat esetleges klinikai progressziójának nyomon követésében.

A tumormarker vizsgálatok sok szövetsérüléssel vagy gyulladással járó kórkép esetében is kismértékű pozitivitást jelezhetnek, illetve nem minden tumor egyforma mértékben termeli a tőle elvárható tumormarker típust. Legtöbbször ezért képalkotó vizsgálatokra és több tumormarker együttes vizsgálatára kerül sor általános laboratóriumi vizsgálatok mellett (karbamid, kreatinin, húgysav, össszbilirubin, vércukor, Na, K, GOT, GPT, GGT, ALP, CRP, összfehérje, albumin, összkoleszterin, HDL-koleszterin, triglicerid, vas, transzferrin, vérkép) egy szakszerű tumorkutatás során.

Amennyiben Önnek olyan tünetei, panaszai vannak, amelyek felvetik a daganatos megbetegedés lehetőségét orvosa részéről, vagy Ön az utóbbi néhány hónapban indokolatlanul 5-10 kg-ot fogyott, vagy a szervezetében, testében, testfelszínén olyan csomót vagy rendellenes képletet tapint vagy észlel, amelynél szükséges a daganat lehetőségének kizárása, akkor szakmailag indokolt egyes tumormarkerek mérése más laboratóriumi vizsgálatokkal együtt.

A fenti esetekben mindig forduljon orvosához, panaszainak megfelelő szakorvoshoz is - az esetlegesen elvégeztetett laboratóriumi vizsgálatok eredményétől függetlenül is -, hogy a tumorkutatás, a daganatos betegség kizárása vagy megállapítása a szükséges klinikai és képalkotó vizsgálatokkal kiegészüljön, ugyanis negatív tumormarker eredmény nem zárja ki, vagy bizonyítja be 100%-osan a daganatos megbetegedést!

 Ez a panelünk a tumormarkerek szélesebb skáláját tartalmazza, melyek segítségével egyes esetekben diagnosztizálható számos daganat-típus.

Csomagunk részeként vizsgáljuk a májban, vastagbélben, tüdőben, petefészekben, emlőkben, hasnyálmirigyben, gyomorban és húgyhólyagban kialakuló elváltozásokkal, valamint a melanoma malignummal összefüggő tumormarkereket. A ROMA score számítása által pedig nagy valószínűséggel jelezhető a petefészekrák kialakulásának kockázata. A vizsgált tumormarkerek: AFP (pl. májrák, embrionális daganat), CEA, CA 19-9, CA 72-4 (pl. gyomor- bélrendszer, hörgő egyes daganatai), CA 15-3 (emlődaganat), CA 125 és HE4 (petefészekdaganat), Cyfra 21-1 (pl. hólyagtumor), S100 (pl. melanoma), NSE, TPA (pl. hörgő egyes daganatai vagy bármely tumor), széklet M2-PK és széklet vér (vastagbélrák).

Negatív eredmény nem zárja ki teljes biztonsággal daganat jelenlétét. Pozitív érték sem jelent feltétlenül rosszindulatú daganatot, ebben az esetben további vizsgálatokra és orvosának felkeresésére van szükség az emelkedés okának kiderítésére.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a csomagban foglalt székletvér vizsgálatát (ehhez széklettartály laboratóriumunkba és a patikákban is elérhető) és az M2-PK vizsgálatot székletmintából végezzük. Az M2PK vizsgálathoz speciális mintavevő eszközre van szükség (laboratóriumunkban átvehető). A többi tumormarker vizsgálat meghatározása vérből történik.

Tumormarker csomag hölgyeknek II.: 55.900 Ft (Eredeti ár: 70.770 Ft, csomag kedvezmény:21 %).

A vizsgálati csomagok ára tartalmazza a mintakezelési díjat is.

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

 

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció 

 

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon

Csontritkulás csomag

Mit nevezünk csontritkulásnak?

A csontritkulásnak nevezett állapotban a test nem képez elegendő csontszövetet, vagy túl sok régi csontszövet szívódik fel, mert a bontó és építő szakaszok közötti összhang felbomlik. Ebben az esetben a szerves és szervetlen alkotórészek mennyisége azonos arányban csökken, így csonttömegvesztés lép fel. A csontritkulás jelentős csonttörési kockázattal és a csontszerkezetminőségbeli romlásával jár.

Az oszteoporózis okai

A csontritkulás kialakulhat alacsony csonttömeg vagy fokozott csontvesztés miatt. A csontvesztés nőkben különösen a menopauza után gyorsul fel, mikor az ösztrogén szint csökken. Számos egyéb állapot, betegség vagy gyógyszermellékhatás vezethet csontritkuláshoz, például az anorexia, az alkoholizmus, a vesebetegségek, a hipertireózis, kemoterápia, a protonpumpa gátlók és a glukokortikoidok tartós alkalmazása is elősegíti kialakulását. Az alacsony testsúly, a dohányzás és a fizikai inaktivitás is rizikófaktor.

Mikor szükséges csontritkulás-szűrést végeztetni?

 • ha elmúlt 45 éves, különösen női nem esetén
 • családjában előfordult már csontritkulás (szülők, testvérek csontritkulása, főleg, ha törésekkel társultak)
 • vékony vagy alacsony testalkattal rendelkezik (a kiindulási csonttömeg kisebb)
 • dohányzik
 • mozgásszegény életmódot él
 • gyakran elesik, különösen, ha ilyenkor csonttöréseket szenved el
 • egyoldalúan táplálkozik, ezáltal csökkent a vitamin és az ásványianyag-bevitel (D-vitamin és Kalcium)
 • nagy mennyiségben fogyaszt üdítőitalt, koffeintartalmú italokat, alkoholt
 • hormonális állapotában eltérések vannak: korai menopauza, petefészek eltávolítás, férfiaknál alacsonyabb tesztoszteron szint esetén
 • felszívódási, emésztési zavarokban, gyulladásos bélbetegségekben szenved
 • pajzsmirigy és mellékpajzsmirigy betegségben szenved
 • ha szteroidokat, vízhajtókat, gyomorsavlekötőket szed

Csomagba tartozó vizsgálatok
Vizelet kalcium , Vizelet kreatinin, Kalcium, Foszfát, Magnézium, Alkalikus foszfatáz (ALP), D-vitamin, Béta-crosslaps, Oszteokalcin, Parathormon (PTH)

A Csontritkulás csomag ára: 16.900 Ft. (Eredeti ára: 21.440 Ft, csomag-kedvezmény: 21%)

A vizsgálati csomagok ára tartalmazza a mintakezelési díjat is.

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

 

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció 


Táplákozással kapcsolatos vizsgálati panelek:

Lisztérzékenység - Cöliákia -  kivizsgálása

A cöliákiát a genetikailag fogékony emberekben a táplálékban lévő glutén és néhány hasonló molekula váltja ki az immunrendszer kóros reakciója révén.

Laboratóriumi oldalról a következő vizsgálati lehetőségek állnak rendelkezésre: cöliákia szűrés (immunszerológiai tesztek), genetikai vizsgálat, gliadin/glutén specifikus IgG vizsgálata (táplálékintolerancia panelek), és egyéb, kiegészítő vizsgálatok.

Cöliákia szűrés (tTG IgA, tTG IgG) 6 500 Ft - 9 munkanap

Cöliákia (HLA)- Genetikai vizsgálat – 26.000 Ft - 14 munkanap

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció 

 

Bővebben: a laktózintoleranciáról és a vizsgálatról

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon

Nutritív allergia panel (20) - 10.500 Ft, 5 munkanap

Az immunkompetens B limfociták antigénstimulusra allergénre specifikus IgE antitesteket képeznek.

A vizsgálat kimutatja a lehetséges allergiás reakciókat a környezetben található különféle anyagokra: Tojás, tehéntej, tőkehal, búzaliszt, földimogyoró, szója, paradicsom, sárgarépa, burgonya, narancs, alma, banán, őszibarack, szezámmag, rák, marhahús, kiwi, zeller, mandula, mogyoró elleni allergén specifikus IgE-k kimutatása

Nutritív allergia panel (20) - 10.500 Ft, 5 munkanap

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció 

 

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon

Nutritív allergia panel (40) - 14.000 Ft, 5 munkanap

A panel tarlama: disznóhús, marhahús, csirkehús, birkahús, paradicsom, sárgarépa, burgonya, mustár, tőkehal, rák, kék kagyló, tonhal, lazac, kiwi, mangó, ananász, narancs, alma, banán, őszibarack, tehéntej, szezámmag, sütőélesztő, fokhagyma, zeller, mogyoró, paradió, mandula, kókuszdió, földimogyoró, tojás, kecsketej, rozsliszt, zab, kukorica, hajdina, búzaliszt  elleni allergén specifikus IgE-k kimutatása

Nutritív allergia panel (40) - 14.000 Ft, 5 munkanap

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció 

 

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon

Laktózintolerancia genetikai meghatározása (LCT 13910 C/T) - 9000 Ft, 14 munkanap

A tejcukor érzékenyek már kevés tej- és tejtermékfogyasztása után is kellemetlen tüneteket észlelnek.

Tünetei: hasi fájdalom, hasmenés, puffadás, hányinger.

A laktózintolerancia lehet elsődleges, melynek hátterében a bélhám laktázaktivitás genetikai okokra visszavezethető gátlása áll. Ez nem gyógyítható.

Laktózintolerancia genetikai meghatározása (LCT 13910 C/T) - 9000 Ft, 14 munkanap

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció 

 

Bővebben: a laktózintoleranciáról és a vizsgálatról

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon

Táplálékintolerancia IgG vizsgálatok (46 tápanyag, kvalitatív) - 28.000 Ft - 24 óra

Ennél a panelnél az eredményközlés "negatív", "gyengén pozitív", "pozitív" formában történik. Színreakció alapján történik a leolvasás, a 46-os tesztben nem adunk ki pontos számértéket.

A panel tartalma:zab, búza, rizs, kukorica, rozs, durum búza, glutén, mandula, brazil dió, kesudió, tea, dió, tehéntej, teljes tojás, csirke, bárány, marhahús, sertéshús, fehér hal keverék, édesvizi hal keverék, tonhal, rák és kagyló keverék, brokkoli, káposzta, sárgarépa, póréhagyma, burgonya, zeller, uborka, paprikafélék, hüvelyes keverék, grapefruit, dinnye keverék, földi mogyoró, szójabab, kakaóbab, alma, fekete ribizli, olajbogyó, narancs és citrom, földieper, paradicsom, gyömbér, fokhagyma, gomba, élesztő elleni specifikus IgG-k kimutatása.

Ha Önnek azonnali és heves immunreakciói vannak egy adott ételre, nem ezeket a teszteket kell elvégezni.

A Táplálék intolerancia (46) és (221) tesztek nem fognak jelentős érzékenységet mutatni az adott élelmiszerre, ebben az esetben ételallergia vizsgálatot kell végezni. Az ételintolerancia és az ételallergia két teljesen különböző ételreakció!

Táplálékintolerancia IgG vizsgálatok (46 tápanyag, kvalitatív) - 28.000 Ft - 24 óra

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció 

 

Bővebben a táplálékintoleranciáról és a vizsgálatról

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon

108-as táplálékintolerancia panel

A vizsgálat eredményét a diéta, szteroid-és immunszupresszív gyógyszerek szedése befolyásolja.
Eredménye számértékben kerül kiadásra.


108-as táplálékintolerancia panel összetétele:

Árpa, Cseresznye, Brokkoli,  Mandula,  Gliadinglutén, Szőlő (fehérkék), Sárgarépa, Kesudió, Zab, Kivi, Zeller, Kakaóbab, Rozs, Citrom, Chili, Mogyoró , Tönköly, Nektarin, Uborka, Földimogyoró, Búza, Narancs, Torma, Pisztácia, Hajdina, Ananász, Póréhagyma, Szezámmag, Lenmag, Eper, Olajbogyó, Napraforgómag, Kukorica, Görögdinnye, Hagyma, Dió, Köles, Körte, Burgonya, Kókusz, Rizs, Szilva, Vöröskáposzta, Gomba mix 1, Marhahús, Grapefruit, Paradicsom, Gomba mix 2, Csirke, Őszibarack, Fehér répa, Folyami rák, Bárány, Datolya, Cukkini, Lazac, Sertés, Bazsalikom, Articsóka,Tonhal, Pulyka, Bors (feketefehér), Spárga, Kagyló, Tehéntej, Fahéj, Spenót, Garnálarák, Tojássárgája, Fokhagyma, Zöldbab, Szardella, Tojásfehérje, Mustármag, Borsó, Kardhal, Kecskesajt, Szerecsendió, Szójabab, Pisztráng, Kecsketej,Oregánó, Lencse, Nyelvhal, Juhtejt, Petrezselyem, Fehérbab, Tőkehal, Juhsajt, Borsmenta, Saláta, Sörélesztő, Joghurt, Mák, Madársaláta, Sütőélesztő, Padlizsán, Rozmaring, Alma, Méz, Cékla, Kakukkfű, Sárgabarack, Kávé, Kaliforniai paprika, Vanília, Banán, Fekete tea

108 -as táplálékintolerancia vizsgálat  - 42.000 Ft - 9 munkanap

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció 

 

Bővebben a táplálékintoleranciáról és a vizsgálatról

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon

 


ImuPro Vegetarian

A teszt a vegetáriánusok által kedvelt élelmiszerekben lévő fehérjék és nagy molekulájú szénhidrátok ellen termelődött IgG-típusú ellenanyagok szintjét méri humán szérumból. A vizsgálatot ételintolerancia gyanúja esetén kérik.

Eredményeket befolyásoló tényezők:

Étkezés:
Bár a szigorú éhgyomri mintavétel nem követelmény, a vérvételt megelőző 3 órában lehetőleg ne fogyasszon zsíros ételt!
A vizsgálatot megelőző vélt intolerancia szerinti diéta befolyásolhatja az eredményt.

Gyógyszerek:

 •     antihisztamin szedése az eredményt nem befolyásolja
 •     szisztémásan alkalmazott glukokortikoidok és egyéb immunszupresszív gyógyszerek alkalmazása befolyásolhatja a vizsgálat eredményét

 
Bővebben a tesztről

ImuPro Vegetarian - 42.000 Ft - 7-10 munkanap

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció 

 

Bővebben a táplálékintoleranciáról és a vizsgálatról

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon

 


 

Táplálék intolerancia vizsgálat (221 tápanyag, kvantitatív) - 64.900 Ft- 10 nap                                         Ingyenes, online dietetikai tanácsadással

Egy vérvétellel több, mint  220 féle élelmiszer és élelmiszer alapanyag ellen termelődött IgG típusú antitestek mennyisége kerül meghatározásra.

Míg a táplálék intolerancia (46) 46 féle élelmiszer érzékenységet mutat ki, melynek eredményeként pozitív, mérsékelten pozitív vagy negatív reakció állapítható meg, addig a táplálék intolerancia (221) 221 ételérzékenységet mutat ki és számszerűen meghatározza az érzékenység mértékét is.

Ha Önnek azonnali és heves immunreakciói vannak egy adott ételre, nem ezeket a teszteket kell elvégezni.

A Táplálék intolerancia (46) és (221) tesztek nem fognak jelentős érzékenységet mutatni az adott élelmiszerre, ebben az esetben ételallergia vizsgálatot kell végezni. Az ételintolerancia és az ételallergia két teljesen különböző ételreakció!

Táplálék intolerancia vizsgálat (221 tápanyag, kvantitatív) - 64.900 Ft- 10 nap                                         Ingyenes, online dietetikai tanácsadással 

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció 

 

Bővebben a táplálékintoleranciáról és a vizsgálatról

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon

 


Gyermek molekuláris ételallergia ImmunoCAP panel (tej, tojás, földimogyoró) – allergológiai szakvéleménnyel


Hazánk 15 legerősebben allergizáló fehérjéinek toplistáját a pollenek és a háziporatka után a tej és tojás vezeti. Jó hír, hogy a gyermekkorban leggyakrabban jelentkező tej- és tojásallergiát a gyermekek később nagy százalékban kinövik. Míg korábban a földimogyoró-allergia leginkább a felnőttek körében okozott gondot, mára egyre többször és egyre fiatalabb korban jelent ez problémát. A hazai igényeket felismerve döntött úgy a SYNLAB, hogy Magyarországon is elérhetővé teszi a gyermek molekuláris étel allergia panelt, melynél a tej, tojás, földimogyoró komponensek vizsgálatát végezzük korszerű eljárással.

A molekuláris allergia vizsgálat előnye, hogy míg a hagyományos módszerekkel csak a teljes fehérje (pl. tej, tojás, mogyoró) szenzibilizáló hatása vizsgálható, addig a komponens alapú, molekuláris allergén specifikus IgE teszt segítségével már az is pontosan kimutatható, hogy az allergén melyik összetevője áll a szenzibilizáció hátterében.

Bővebben a tesztről

 

Gyermek molekuláris ételallergia panel - 47.000 Ft ,  21 munkanap

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció 

 

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon

 

 


FABER multiplex allergiavizsgálat

A multiplex allergiavizsgálat magában foglalja a hagyományos allergiatesztek során alkalmazott allergénkivonatokat, de számos más allergén összetevőt is, így egyetlen vérvétellel, egy komplex teszttel, több száz allergén és azok komponensei vizsgálhatók.

Röviden a tesztről:

 •     244 allergént tartalmaz (123 forrás 122 kivonata és 122 komponense)
 •     a vizsgálatokat Olaszországban végzik
 •     az eredményhez szöveges értékelést csatolunk, mely dr. habil Réthy Lajos PhD. allergológus rövid szakvéleménye


Multiplex allergiateszt elvégzése elsősorban az alábbi esetekben javasolt

 • komplex allergiás kórképek, amikor nem tudjuk biztosan, hogy pollen, táplálék vagy éppen egyéb forrásból származó allergén okozza a panaszokat
 • ritka allergiák vizsgálata, melyek a hagyományos allergia paneleken nem biztos, hogy megtalálhatóak
 • keresztallergiák vizsgálata

Magukban  foglalják  az  IgE vizsgálatok  során  alkalmazott  allergénkivonatokat,  illetve  számos  allergén - komponenst is, így egy vérvételből egy panelen több száz allergénkivonat és komponens vizsgálható


Hogyan készüljön a vizsgálatra?

 •     nem szükséges éhgyomorra érkeznie
 •     a vérvétel bármely napszakban elvégezhető
 •     amennyiben diétázik, tudnia kell, hogy befolyásolhatja az eredményt
 •     ha az immunrendszer működésére ható gyógyszereket szed, befolyásolhatja az eredményt (szisztémás szteroid tartalmú  gyógyszerek és immunszupresszánsok)
 •     immunrendszeri megbetegedések befolyásolhatják az eredményt

A multiplex allergiateszt összetevői többek között

Pollenek, többfajta házi-, és vadon élő állat, atkák, húsok, gabonák, tej, tenger gyümölcsei, penészgomba, zöldségek valamint gyümölcsök, olajos magvak, hüvelyes zöldségek, rovarok, bogarak, méh és darázs, számos fűszer.

Faber allergénlista (pdf)
 

Faber multiplex allergia vizsgálat - 98.000 Ft ,  21-29munkanap

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció 

 

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon

 ALEX multiplex allergiavizsgálat:

A multiplex allergiatesztek tartalmazzák az IgE vizsgálatok során alkalmazott allergénkivonatokat (a feltételezett allergiát kiváltó anyag teljes kivonatával, azaz egy fehérjekevérekkel szemben képződött összes specifikus IgE szintet méri), illetve számos allergénmolekulát, azaz komponenst (allergénkivonat alkotóelemeire bontva, az egyes alkotófehérjékkel – molekuláris komponensekkel szembeni specifikus IgE meghatározást) is, így egy vérvételből, egy panelen több száz allergénkivonat és komponens vizsgálható.


Multiplex allergiateszt elvégzése elsősorban az alábbi esetekben javasolt:

 • komplex allergiás kórképek, amikor nem tudjuk biztosan, hogy pollen, táplálék vagy éppen egyéb forrásból származó allergén okozza a panaszokat
 • ritka allergiák vizsgálata, melyek a hagyományos allergia paneleken nem biztos, hogy megtalálhatóak
 • keresztallergiák vizsgálata

Röviden a tesztről:

 • 295 allergént tartalmaz (178 forrás 156 kivonata és 126 komponense)
 • a vizsgálatokat hazai laborban végzik
 • az eredményhez – külön térítési díj ellenében – szöveges értékelést csatolunk, mely dr. Nagy Adrienne allergológus rövid szakvéleménye


Alex multiplex allergiavizsgálat ára: 75.000 Ft

Allergológus által készített magyar nyelvű szakvéleménnyel: 79.900 Ft


Elkészülési idő:12 munkanap, allergológus által készített magyar nyelvű*szakvéleménnyel: 13-15 munkanap

Angol nyelvű szakvélemény igényléséhez egyedi árajánlat kérése szükséges.

További információ: ugyfelszolgalat@synlab.com

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció 

 

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon

 


Vegyes Inhalatív + Nutritív allergia panel - 10.500 Ft, 5 munkanap

Macska szőr/hám, kutya szőr, ecsetpenész, korompenész, kannapenész, konídiumos gomba, élesztőgomba, parlagfű, nyírfa pollen, atka keverék (D1, D2, D3, D71), fűkeverék (GP1), háziszárnyas tollkeverék, tojás, tehéntej, földimogyoró, szója, búzaliszt, kecsketej, tőkehal elleni allergén specifikus IgE-k kimutatása.

Vegyes Inhalatív + Nutritív allergia panel - 10.500 Ft, 5 munkanap

Figyelem! A vérvételi csomagok nem érhetők el minden vérvételi pontunkon, kérjük tekintsék meg az összesítő táblázatunkat, melyben látható, hogy hol vehetők igénybe a csomagok.

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció 

 

Bővebben a táplálékintoleranciáról és a vizsgálatról

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon

Áteresztő bél szindróma csomagok

A tápanyagok a külvilágból származnak, azaz naponta számos mikroorganizmust, vegyi- és méreganyagot nyelünk le étellel, itallal melyek a bélrendszeren áthaladva kerülnek a szervezetbe.

A beleknek egyrészt kellőképpen átjárhatónak kell lenniük ahhoz, hogy az értékes tápanyagok és folyadékok felszívódhassanak rajtuk keresztül, ugyanakkor védelmi mechanizmusra is szükségük van, mely visszatartja a káros anyagokat, a kórokozókat, melyhez egy speciális gátra van szükség. A bélben ezt a feladatot mindössze egyetlen rétegből álló, specializálódott hámsejt (epitel) látja el.

Bélhámsejtjeink és az általuk termelt anyagok egy gátat (barriert) képeznek szervezetünk és a külvilág (elfogyasztott ételek, italok) elemei között, amely valójában nem egy áttörhetetlen záróréteg.
 
Kóros állapotokban ez a gát sérül, ezzel szabad átjárást biztosítva baktériumoknak, toxinoknak, emésztetlen vagy részben emésztett táplálékoknak a bél üregéből a véráramba. Ezt az állapotot nevezzük áteresztő bél szindrómának.

Az áteresztő bél szindróma kialakulásának okai:

A táplálékkal elfogyasztott vegyületek – tartósítószerek, ízfokozók, alkohol fogyasztás, gyógyszerek, (antibiotikumok, fájdalomcsillapítók, szteroidok, savlekötők, stb.) dohányzás, stressz, mozgáshiányos életmód, diszbiózis.

A véráramba kerülő idegen anyagok helyi és általános immunválaszt is kiválthatnak. Az áteresztő bél számos súlyos betegség hátterében állhat vagy az állapot romlásában szerepet játszhat:

 •     gyulladásos bélbetegség,
 •     fejfájás – migrén,
 •     irritábilis bél szindróma,
 •     artritisz – ízületi gyulladások,
 •     szklerózis multiplex,
 •     autizmus,
 •     asztma,
 •     atópiás dermatitisz

Tünetei:

Az ételintoleranciával összefüggő tünetek jelentkezhetnek, mint a krónikus fejfájás, ízületi fájdalmak, székrekedés, hasmenés, puffadás, pajzsmirigy problémák, állandó kimerültség, szorongás, depresszió stb.

Az áteresztő bél szindróma csomagjainkkal vizsgáljuk:

 •    bélfal integritásának felborulását (széklet zonulin, széklet béta defenzin)
 •     megváltozott mikrobiomot (széklet flóra status)
 •     specifikus IgG termelődését (intolerancia panelek)
 •     az emésztés károsodását (széklet emésztettség)
 •     bélimmunitás csökkenését (széklet szekretoros IgA)
 •     gyulladás kialakulását (széklet PMN elasztáz)

Áteresztő bél szindróma csomagok

Alap csomag: 89.000 Ft (Eredeti ár: 111.370 Ft, csomag kedvezmény: 20 %).

A vizsgálati csomagok ára tartalmazza a mintakezelési díjat is.

Alap csomag összetétele: Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT), Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Összes bilirubin, Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Glükóz (vércukor), Nátrium (Na), Kálium (K), Vas (Fe), Transzferrin, Összfehérje, Albumin, C reaktív protein (CRP), Koleszterin, HDL koleszterin, Triglicerid, Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), széklet zonulin, széklet flóra státus, 46-os intolerancia, széklet emésztettség, Mintakezelési díj.

Bővített csomag: 99.000 Ft (Eredeti ár: 130.770 Ft, csomag kedvezmény: 24 %).

A vizsgálati csomagok ára tartalmazza a mintakezelési díjat is.

Bővített csomag összetétele: Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT), Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Összes bilirubin, Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Glükóz (vércukor), Nátrium (Na), Kálium (K), Vas (Fe), Transzferrin , Összfehérje, Albumin, C reaktív protein (CRP), Koleszterin, HDL koleszterin, Triglicerid, Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), széklet zonulin, széklet béta defenzin,  széklet flóra státus, 108-as táplálékintolerancia, széklet emésztettség, Mintakezelési díj

Prémium csomag: 139.000 Ft (Eredeti ár: 169.070 Ft, csomag kedvezmény: 18 %).

A vizsgálati csomagok ára tartalmazza a mintakezelési díjat is.

Prémium csomag összetétele: Aszpartát-aminotranszferáz (ASAT, GOT), Alanin-aminotranszferáz (ALAT, GPT), Gamma-glutamiltranszferáz (GGT), Alkalikus foszfatáz (ALP), Összes bilirubin, Karbamid, Kreatinin, Húgysav, Glükóz (vércukor), Nátrium (Na), Kálium (K), Vas (Fe), Transzferrin , Összfehérje, Albumin, C reaktív protein (CRP), Koleszterin, HDL koleszterin, Triglicerid, Vérkép automatával (kvalitatív vérképpel), Immunglobulin A, széklet zonulin, széklet béta defenzin,  széklet flóra státus, 221- es táplálékintolerancia, széklet emésztettség, széklet PMN elasztáz, széklet szekretoros IgA,  Mintakezelési díj

Online jelentkezés
 

Telefonon történő időpont-egyeztetés
 

Személyes laboratóriumi szakorvosi konzultáció 

 

Bővebben a táplálékintoleranciáról és a vizsgálatról

További információkat kérhet az info[kukac]centrumlab.hu email címen és a fórumon

 

Új réteg...


Menü

 Amennyiben 14 év alatti gyermekét szeretné vérvételre hozni,
minden esetben telefonos bejelentkezés szükséges!

 


 ÁLLÁSAJÁNLAT!

Miskolcra keresünk 6 órás
 laborasszisztens munkatársat.
Jelentkezni a miskolc@synlab.com email címen lehet.

8 órás laborasszisztens kollégát keresünk
Munkavégzés helye: Bp. Mammut II.
A munkavégzéshez szükséges:
- laboratóriumi általános- vagy szakasszisztensi végzettség,
- laboratóriumi gyakorlat
Munkaidő: napi 8 óra (csúsztatott munkarendben 8-20 h)

8 órás segédasszisztens kollégát keresünk
Munkavégzés helye: Bp. Mammut II.
A munkavégzéshez szükséges:
- középiskolai végzettség,
- felhasználói szintű számítógépes ismeret
Munkaidő: napi 8 óra (csúsztatott munkarendben 8-20 h)

Vérvételes kollégákat keresünk
Munkavégzés helye: Bp. Mammut II.
A munkavégzéshez szükséges:
- egészségügyi szakképzettség,
- vérvételi/adminisztrációs gyakorlat
Munkaidő: napi 4/8 óra

4 órás takarító munkatársat keresünk
Munkavégzés: Bp. II. ker. Mammut II.
Munkaidő: 6-10 h

4/6/8 órás szállító kollégát keresünk
Munakavégzés helye: Budapest / Vidék
Munkaidő: 15h - 19h/10h-16h/9h-17h
A munkavégzéshez szükséges:

B Kategóriás jogosítvány
A szállítás személygépkocsival történik

Gyöngyösre keresünk 8 órás laborasszisztens kollégát.
A munkavégzéshez szükséges:

- laboratóriumi általános-, vagy szakasszisztensi végzettség
- laboratóriumi gyakorlat
- vérvételi gyakorlat
Munkaidő: 7-15 h
Gyöngyösre csak olyan munkavállalók jelentkezését várjuk, akik vállalni tudják a 24 órás ügyeletet is.


Az állásokra jelentkezni kizárólag fényképes, szakmai önéletrajzzal lehet az info.centrumlab[kukac]synlab.com e-mail címen.
Az e-mail tárgymezőben, kérnénk a megpályázott pozíció megjelölését, valamint szíveskedjenek csatolni a végzettséget igazoló okmányok másolatát és a motivációs levelet - melyben a fizetési igény is szerepel.


Vizsgálat kereső


Közösség

Tanúsítvány

Certop_MIR-IBIR_1-HU.jpg