Centrum Lab

Vizsgálat - Cyfra 21-1

Vizsgálat a citokeratin 19 fragmentumok in vitro mennyiségi meghatározására. A citokeratinok olyan strukturális fehérjék, melyek az epiteliális sejteket összekötő rostok egyes alegységeinek felépítésében vesznek részt. Speciális eloszlási mintázatuknak köszönhetően kiválóan alkalmazhatóak a tumor patológiában, mint differenciál-diagnosztikai markerek. A CYFRA 21-1 vizsgálat legfontosabb indikációja a nem kissejtes tüdőrák (non–small cell lung cancer – NSCLC) lefolyásának monitorozása, használható továbbá a húgyhólyag mioinvazív rákos elváltozásánál a folyamat nyomon követésére is.

Eredmények interpretálása

  • A CYFRA 21-1 vizsgálat jó specificitást mutatott a tüdő jóindulatú betegségeivel (tüdőgyulladás, szarkoidózis, tuberkulózis, krónikus bronchitis, bronchiális asztma, emfizéma) való összehasonlítás során. Enyhén emelkedett értékek (10 ng/mL-ig) ritkán találhatók kifejezetten jóindulatú májelváltozások illetve veseelégtelenségek során.
  • A tüdőben ismeretlen eredetű kerek góc és a > 30 ng/mL CYFRA 21-1 érték együttes előfordulása nagy valószínűséggel primér bronchiális karcinóma jelenlétére utal. Magas CYFRA 21-1 szérumértékek előrehaladott tumor állapotot és rossz prognózist jeleznek. Normál, vagy enyhén emelkedett értékek esetén azonban még nem zárható ki tumor esetleges jelenléte. Eredményes terápia hatására a CYFRA 21-1 szérumértéke gyorsan visszatér a normális tartományba. Konstans CYFRA 21-1 érték, ill. az értékek jelentéktelen mértékű, vagy lassú csökkenése azt jelezheti, hogy a daganat nem teljes egészében került eltávolításra, avagy multiplex tumorról van szó. A betegség progressziója gyakran hamarabb megítélhető a CYFRA 21-1 értékének emelkedéséből, mint a klinikai tünetek, illetve a képalkotó vizsgálatok alapján.

Nem megfelelő eredmény feltehető preanalitikai okai

- Ha a beteg nagydózisú biotin terápiában (> 5 mg/nap) részesül, nem szabad mintát venni legalább az utolsó dózist követő 8 órán belül.

Vizsgálatra jelentkezés

 

 

Online vizsgálatara jelentkezés esetén 5% kedvezményt biztosítunk, mely a csomagok megrendelésére nem vonatkozik, mivel azok jelentős árengedménnyel vehetők igénybe.

Mintavétellel kapcsolatos kérdések

  • Hogyan történik a vérvétel? Milyen környezetben, ki végzi és mikor kapja meg a leleteket?
  • Vérvétel után
  • Vérvételi eredmény

A fenti kérdésekre választ kaphat a linkre kattintva.

További kérdések feltehetők a fórumon.

 

 vissza

Menü

  Hepatitis, HIV vizsgálat előtt!
         Fontos információk!!
                   


Amennyiben 14 év alatti gyermekét szeretné vérvételre hozni,
minden esetben telefonos bejelentkezés szükséges!


Tájéloztatjuk tisztelt Pácienseinket, hogy  technikai okok miatt az egészségpénztári kártyát átmenetileg nem áll módunkban elfogadni. Megértésüket köszönjük!


     ÁLLÁSAJÁNLAT!

8 órás laborasszisztens kollégát keresünk
Munkavégzés helye: Bp. Mammut II.
A munkavégzéshez szükséges:
- laboratóriumi általános- vagy szakasszisztensi végzettség,
- laboratóriumi gyakorlat
Munkaidő: napi 8 óra (csúsztatott munkarendben 8-20 h)

8 órás segédasszisztens kollégát keresünk
Munkavégzés helye: Bp. Mammut II.
A munkavégzéshez szükséges:
- középiskolai végzettség,
- felhasználói szintű számítógépes ismeret
Munkaidő: napi 8 óra (csúsztatott munkarendben 8-20 h)

4 órás takarító munkatársat keresünk
Munkavégzés: Bp. II. ker. Mammut II.
Munkaidő: 6-10 h

4/6/8 órás szállító kollégát keresünk
Munakavégzés helye: Budapest / Vidék
Munkaidő: 15h - 19h/10h-16h/9h-17h
A munkavégzéshez szükséges:

B Kategóriás jogosítvány
A szállítás személygépkocsival történik

Gyöngyösre keresünk 8 órás laborasszisztens kollégát.
A munkavégzéshez szükséges:

- laboratóriumi általános-, vagy szakasszisztensi végzettség
- laboratóriumi gyakorlat
- vérvételi gyakorlat
Munkaidő: 7-15 h
Gyöngyösre csak olyan munkavállalók jelentkezését várjuk, akik vállalni tudják a 24 órás ügyeletet is.Az állásokra jelentkezni kizárólag fényképes, szakmai önéletrajzzal lehet a vanek.edna[kukac]centrumlab.hu e-mail címen.
Az e-mail tárgymezőben, kérnénk a megpályázott pozíció megjelölését, valamint szíveskedjenek csatolni a végzettséget igazoló okmányok másolatát és a motivációs levelet - melyben a fizetési igény is szerepel.


Vizsgálat kereső


Közösség

Tanúsítvány

Certop_MIR-IBIR_1-HU.jpg